reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

@Malutka86 o to witam koleżankę z branży 😁 ja mam swoje biuro rachunkowe
@Travel92 piąteczka, ja również 12 mam prenatalne na 18.30

A teraz hit chcialam zapisać się do ginekologa na NFZ (pierwszy raz w życiu) , w naszym mieście jest aż 1. Pani chciała mnie zapisać na styczeń, po mojej informacji że jestem w ciąży powiedziała że oni nie mają terminów gdy zapytałam co mam w takim razie zrobić bo w styczniu będę w połowie ciąży i powiedziała że mam iść prywatnie
Chyba nie mogą Ci odmówić, idź po odmowę na piśmie to miejsce się znajdzie 😉

reklama
Hej dziewczyny 🙂
Ja wczoraj byłam na wizycie prywatnej, podczas której doktor założyła kartę ciąży. Trafiłam na super lekarza, zrobiła usg poglądowe dla mojego spokoju (bez opisu i rejestracji badania, wiec nie wzięła kasy-wow). Potwierdził się idealnie wiek ciąży z OM i termin na piątek 13go 🙈 9+4 i widać już takiego ufoludka 😉 serduszko pędzi 167. Prenatalne mam umówione na 9.12.
Przy okazji myślałam o prowadzeniu ciąży jednocześnie u niej i na NFZ, żeby badania mieć za darmo. Któraś z Was tak działa lub działała w poprzedniej ciąży? Ma to sens?
No i dzisiaj powiedziałam Pani dyrektor w szkole.. trochę się obawiałam, bo umowę mam do końca sierpnia, a dopiero kolejna byłaby na czas nieokreslony. Zatem umowa skończy mi się po 2 miesiącu macierzyńskiego… chce, żebym po ciąży wróciła do pracy (ja również bym chciała), ale sama nie wie, jak z przedłużeniem umowy-czy można podczas macierzyńskiego, czy nowa umowa, gdy będę mogła wrócić… ma zapytać kadrowej, ale może któraś z Was wie, jak to wyglada?

reklama
Do góry