reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

@Malutka86 o to witam koleżankę z branży 😁 ja mam swoje biuro rachunkowe
@Travel92 piąteczka, ja również 12 mam prenatalne na 18.30

A teraz hit chcialam zapisać się do ginekologa na NFZ (pierwszy raz w życiu) , w naszym mieście jest aż 1. Pani chciała mnie zapisać na styczeń, po mojej informacji że jestem w ciąży powiedziała że oni nie mają terminów gdy zapytałam co mam w takim razie zrobić bo w styczniu będę w połowie ciąży i powiedziała że mam iść prywatnie
Chyba nie mogą Ci odmówić, idź po odmowę na piśmie to miejsce się znajdzie 😉

reklama
Hej dziewczyny 🙂
Ja wczoraj byłam na wizycie prywatnej, podczas której doktor założyła kartę ciąży. Trafiłam na super lekarza, zrobiła usg poglądowe dla mojego spokoju (bez opisu i rejestracji badania, wiec nie wzięła kasy-wow). Potwierdził się idealnie wiek ciąży z OM i termin na piątek 13go 🙈 9+4 i widać już takiego ufoludka 😉 serduszko pędzi 167. Prenatalne mam umówione na 9.12.
Przy okazji myślałam o prowadzeniu ciąży jednocześnie u niej i na NFZ, żeby badania mieć za darmo. Któraś z Was tak działa lub działała w poprzedniej ciąży? Ma to sens?
No i dzisiaj powiedziałam Pani dyrektor w szkole.. trochę się obawiałam, bo umowę mam do końca sierpnia, a dopiero kolejna byłaby na czas nieokreslony. Zatem umowa skończy mi się po 2 miesiącu macierzyńskiego… chce, żebym po ciąży wróciła do pracy (ja również bym chciała), ale sama nie wie, jak z przedłużeniem umowy-czy można podczas macierzyńskiego, czy nowa umowa, gdy będę mogła wrócić… ma zapytać kadrowej, ale może któraś z Was wie, jak to wyglada?

reklama
Do góry