reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja zawsze dużo pytam na wizytach. Zawsze mam odpowiedzi na swoje pytania. Wolę się czasem 2x upewnić niż później martwić. Gdyby mój lekarz/położna był chamski to by mnie widzieli ostatni raz.

reklama
Masakra z tymi lekarzami. Czym więcej tu czytam tym bardziej się stresuje moja wizytą. Obyśmy do tego czerwca wszystkie się tu wdziały ❤️
Hej, nie stresuj się na zapas☺️ Idziesz do lekarza, którego znasz czy to Twoja pierwsza wizyta u niego?
W razie gdyby okazał się mało pomocny czy nieempatyczny, można szukać innego. To ważne, żebyśmy się czuły zaopiekowane przez specjalistę. Będzie dobrze💪

Myślę też, że na podstawie doświadczeń Dziewczyn tu można sobie stworzyć na kartce czy w notatkach w telefonie listę pytań czy wątpliwości i po prostu je przeczytać lekarzowi – wtedy się na pewno nie zapomni😉

Dziewczyny czy któraś miała problemy w pierwszej ciąży ze skracająca się szyjka? Czy to jest reguła że w drugiej ciąży będzie powtórka?

Hej, dołączam ☺️ U mnie bardziej środek miesiąca - 16.06 ✊🏼 To będzie mój pierwszy raz, wszystko jest tak bardzo nowe.. szukam bezpiecznych przestrzeni żeby móc dowiedzieć się jak najwięcej, niestety z wielkim bólem nie będzie przy mnie mojej mamy, która odeszła 3lata temu ale wierzę, że z góry kibicuje i bardzo się cieszy. Natomiast z tego też powodu szukam podpowiedzi u doświadczonych już mam ☺️🫶🏻

Dodam tylko, że ja mam dziś 7+3, za mną już 2 USG - jedno kontrolne, drugie na wizycie u gineko prowadzącej i serduszko pięknie bije ❤️🥹 Wizyta była tak wcześnie z powodu bardzo złego samopoczucia, mdłości non stop, wyczerpanie i co jakiś czas potężny głód i tak w kółko, potrzebowałam zwolnienia do pracy bo nie miałam sił żeby wysiedzieć przed komputerem :( Trudno mi sobie poukładać to w głowie i mam jeszcze szczątkowe wyrzuty sumienia z powodu zwolnienia ale wiem doskonale, że to było po prostu odpowiedzialne posunięcie, bo nie byłam w stanie robić swojej pracy na 100% 😮‍💨 Z natury jestem mega żywiołowa i nie umiem wyleżeć, a tu nagle leżę plackiem bo nic innego nie mam siły 🫠 Dajcie znac, jak Wy się czujecie ❤️ Mam też wizytę na prenatalne na 3.12 + zrobiłam wszystkie badania z krwi i mocz ✊🏼

Dziewczyny czy któraś miała problemy w pierwszej ciąży ze skracająca się szyjka? Czy to jest reguła że w drugiej ciąży będzie powtórka?
Dużo dziewczyn tak miało,że skracała się też w drugiej ciąży ale też są takie które nie miały skracającej szyjki .Powiedz o tym ja wizycie to będą baczniej Ci się przyglądać.

reklama
Do góry