reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny 😊 Chciałabym do was dołączyć, to moja pierwsza ciąża i mam 29 lat. Według aplikacji termin mam na 20.06, bo ostatnia OM była 14.09. Dwie kreski zobaczyłam juz 8.10, 4 dni przed miesiaczka. Robiłam bete 11.10 - 250mIU/ml, a 13.10 - 573,85 mIU/ml. Według kalkulatora przyrost jest w normie, to chyba jest git 😀
Cześć, mam nadzieję, że ten czas minie Ci bez większych problemów 😉

reklama
Cześć, mam nadzieję, że ten czas minie Ci bez większych problemów 😉
Mam nadzieje, że tak, ale widzę, że niektóre z was maja już takie konkretne dolegliwości 🤯 wiadomo ja bez doświadczenia to nie wiem jak to będzie, ale jestem podekscytowana i zniosę wszystko 🥰 U mnie jest tylko zadyszka i sapie jak stara lokomotywa, puls mam często koło 100 jak siedzę, ale miałam też takie coś zanim zaczęłam brać letrox50 na niedoczynność tarczycy i moje teraz TSH lekko się podniosło do 2,64, więc już mam większą dawkę letroxu. W ciąży puls chyba też wzrasta ale mam nadzieje, że więcej nie będzie bo będę panikować 😀

tak, tak to kolejny naturalny cudak będzie jeśli wszystko będzie ok . W ciążę z synem też zaszłam naturalnie jak już wyczerpały mi się pomysły na kolejne badania i wg miałam podchodzić do szczepień limfocytami męża a dzień przed pierwszymi okazało się ,że jestem w ciąży 🤗 życie jest przewrotne !

Jak się czujecie z myślą o kolejnym maluszku z dosyć mała różnica wieku?
ja trochę zmieszana, a czasami tą moją córeczka (jest z 22.06) jest taka malutka a potem znów wydaje mi się już taka duża. I też widzę że przez to że ciągle wymiotuję i dużo śpię to widzę że się robi bardziej tatusiowa 🥺 i z jednej strony mnie to cieszy a z drugiej smuci bardzo, bo z jednej strony lubiłam to że to był taki mój cycuś 🥹

Mam nadzieje, że tak, ale widzę, że niektóre z was maja już takie konkretne dolegliwości 🤯 wiadomo ja bez doświadczenia to nie wiem jak to będzie, ale jestem podekscytowana i zniosę wszystko 🥰 U mnie jest tylko zadyszka i sapie jak stara lokomotywa, puls mam często koło 100 jak siedzę, ale miałam też takie coś zanim zaczęłam brać letrox50 na niedoczynność tarczycy i moje teraz TSH lekko się podniosło do 2,64, więc już mam większą dawkę letroxu. W ciąży puls chyba też wzrasta ale mam nadzieje, że więcej nie będzie bo będę panikować 😀
Bardzo różnie może być. W pierwszej ciąży trochę mdłości miałam w 1 trymestrze. Dużo spałam, byłam zmęczona. Później to wiadomo, wraz ze wzrostem wagi, byłam coraz bardziej ociężała i wszystko bolało.

Teraz jeszcze przed testem miałam kilka dni zgagę i mdłości. Znów w ciąży mam ładną skórę 🥰 Obecnie brak jakiś szczególnych dolegliwości. Chociaż trochę się zasapałam, jak czytałam młodemu książkę do spania 😂

Ja w środę idę na pierwszą wizytę.

Jakiś taki spokój mnie ogarnął. Nie wiem czy to dobrze, ale nie ekscytuje się tym tak mocno, bo chyba podświadomie boje się rozczarowania, tego co usłyszę i zobaczę lub nie zobaczę w środę. Nic już nie badam przed wizytą, żadnej bety, nic już sobie nie dokładam. No taki niezdrowy pesymizm mnie dopadł 😅
Będzie dobrze 🤞🤞🤞 który to będzie tydzień?

reklama
Do góry