reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja kładę się spać z dzieckiem przed 20 i śpię do 7 😁 a i tak gdybym mogła to pewnie robiłabym sobie jeszcze drzemkę w dzień 😜 ale w pierwszej ciąży miałam to samo. Uważam, że to nieźle, niektóre objawy są dużo bardziej uciążliwe
zazdroszczę. Ja właśnie robię sobie drzemkę razem z córką w dzień, bo to właśnie jedyny sposób aby nie wymiotować. Dziś nie zwymiotowała jedynie po bułce z masłem i to właściwie jedyne co zjadłam. Mąż był w aptece i jedyne co dostał to witaminy z grupy B, a wszystko inne jest w ciąży na receptę i nic mi nie chcieli sprzedac🤦‍♀️więc muszę się przemęczyć do wizyty i oby mi lekarz przepisał coś lepszego.

reklama
zazdroszczę. Ja właśnie robię sobie drzemkę razem z córką w dzień, bo to właśnie jedyny sposób aby nie wymiotować. Dziś nie zwymiotowała jedynie po bułce z masłem i to właściwie jedyne co zjadłam. Mąż był w aptece i jedyne co dostał to witaminy z grupy B, a wszystko inne jest w ciąży na receptę i nic mi nie chcieli sprzedac🤦‍♀️więc muszę się przemęczyć do wizyty i oby mi lekarz przepisał coś lepszego.
Biedna... Współczuję i trzymam kciuki żeby było lepiej 🤞

U mnie też zimno, ale nie aż tak, koło 10 stopni teraz na słoneczku :) Jenyś, nie wytrzymam normalnie, od rana czekam na wyniki bety i progesteronu, a tu ciągle informacja, że "Nie wszystkie badania zostały wykonane" ;/
U nas rano 2° tylko były. Dzieci do szkoły wyprawiłam w zimowych kurtkach, ale u nas to norma. Jestem z polskiego Bieguna Zimna.

Dzień dobry, nieśmiało się przywitam, już was czytałam troszkę wcześniej, dzisiaj w dniu moich 30 urodzin beta wyszła mi 69, teoretycznie jestem w 5/6 tygodniu ale raczej mi się wszystko opóźniło i stawiam na 4/5 tydzień . I tutaj mam pytanie: w którym tygodniu najlepiej iść na pierwszą wizytę i dla tych które były: jak wygląda pierwsza wizyta w ciąży?

Cześć 😊, pierwszy raz pisze post ale od bardzo dawna czytam forum miałam nadzieje w końcu gdzieś się wpasować. Opowiem swoją historie: z mężem staramy się od sierpnia 2023, po drodze mieliśmy kilka dni szczęścia w maju niestety poroniłam samoistnie. Ciężkie przeżycie ale nie poddaliśmy się i w sobotę zrobiłam pierwszy test w dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Do tej pory jeszcze nie wierze ze to się dzieje. Dzisiaj zrobiłam wyniki TSH 1,96; beta-HCG 81,41 i progesteron który będzie w środę i wtedy tez zrobię przyrost. Na ta chwile aplikacje pokazują termin porodu na 16.06 a teraz jest 4/5 tydzień . Bardzo miło mi was poznać i trzymam kciuki za nas wszystkie i za same dobre wieści 😊

Cześć 😊, pierwszy raz pisze post ale od bardzo dawna czytam forum miałam nadzieje w końcu gdzieś się wpasować. Opowiem swoją historie: z mężem staramy się od sierpnia 2023, po drodze mieliśmy kilka dni szczęścia w maju niestety poroniłam samoistnie. Ciężkie przeżycie ale nie poddaliśmy się i w sobotę zrobiłam pierwszy test w dzień spodziewanej miesiączki i wyszedł pozytywny. Do tej pory jeszcze nie wierze ze to się dzieje. Dzisiaj zrobiłam wyniki TSH 1,96; beta-HCG 81,41 i progesteron który będzie w środę i wtedy tez zrobię przyrost. Na ta chwile aplikacje pokazują termin porodu na 16.06 a teraz jest 4/5 tydzień . Bardzo miło mi was poznać i trzymam kciuki za nas wszystkie i za same dobre wieści 😊
Idealnie, mam koleżankę na tym samym etapie co ja :) trzymam kciuki za ciebie a ty trzymaj za mnie, też w środę idę na przyrost:)

Gratulacje i witamy 🤍🤎

Ja kładę się spać z dzieckiem przed 20 i śpię do 7 😁 a i tak gdybym mogła to pewnie robiłabym sobie jeszcze drzemkę w dzień 😜 ale w pierwszej ciąży miałam to samo. Uważam, że to nieźle, niektóre objawy są dużo bardziej uciążliwe

Ja tez w ciazy mega spiaca jestem i juz widze ze mi sie zaczyna 😂

(Termin mam na 9-10.06 - zaleznie od apki)

reklama
Dzień dobry, nieśmiało się przywitam, już was czytałam troszkę wcześniej, dzisiaj w dniu moich 30 urodzin beta wyszła mi 69, teoretycznie jestem w 5/6 tygodniu ale raczej mi się wszystko opóźniło i stawiam na 4/5 tydzień . I tutaj mam pytanie: w którym tygodniu najlepiej iść na pierwszą wizytę i dla tych które były: jak wygląda pierwsza wizyta w ciąży?
Ja na pierwsza wizytę idę w 6+4. W pierwszej ciąży byłam w 5 tyg i tez było ok, ale musiałam później po 2 tyg iść znowu, wiec tym razem idę w 6 😁 Szczerze mówiąc ja nie pamietam zbyt dokładnie swojej pierwszej wizyty w ciąży. Lekarz chyba zrobił mi tylko usg, żeby potwierdzić, ze jest widoczny pęcherzyk i zarodek i przepisał luteinę. Badania przepisał dopiero na drugiej wizycie. To chyba tez zależy od tego kiedy pójdzie się na tą pierwszą wizytę i czy musisz przyjmować jakieś leki. 😊

Do góry