reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Oj zalatany tydzień, mało się odzywałam. U mnie mdłości brak no może czasami ale to dosłownie kilka minut i przechodzi, najgorsze jest to że ciągle jestem głodna i już mam 3 kg na plusie 😱 a gdzie tu do końca.... Tak po za tym wizytę mam 19-go ale moja gin przykuje prywatnie i teraz powiedzcie ze dobrze zrobilam😁 bo zapisałam się na tą środę do innego lekarza na NFZ, zależy mi na tym żeby chociaż te pierwsze badania krwi zrobić na fundusz bo są to dość spore kwoty. Myślicie ze mogę tak zadziałać?

Oj zalatany tydzień, mało się odzywałam. U mnie mdłości brak no może czasami ale to dosłownie kilka minut i przechodzi, najgorsze jest to że ciągle jestem głodna i już mam 3 kg na plusie 😱 a gdzie tu do końca.... Tak po za tym wizytę mam 19-go ale moja gin przykuje prywatnie i teraz powiedzcie ze dobrze zrobilam😁 bo zapisałam się na tą środę do innego lekarza na NFZ, zależy mi na tym żeby chociaż te pierwsze badania krwi zrobić na fundusz bo są to dość spore kwoty. Myślicie ze mogę tak zadziałać?
Ja tak robiłam w obu poprzednich ciążach. Tylko chodziłam prywatnie i na NFZ do tego samego doktora. Gin sam mówił, że skierowanie na badania to mi wypisze jak będę u niego na NFZ.
Z tą wagą to uważaj. Ja tak tyłam w poprzednich ciążach. W obu miałam zagrożenie cukrzyca ciążowa i skończyło się na blisko + 30 kg 🙈 na razie odpukać waga mniej więcej stoi w miejscu, ale pewnie dlatego że dużo przytyłam przed ciążą a teraz mnie mdli po jedzeniu 🤷

Ja tak robiłam w obu poprzednich ciążach. Tylko chodziłam prywatnie i na NFZ do tego samego doktora. Gin sam mówił, że skierowanie na badania to mi wypisze jak będę u niego na NFZ.
Z tą wagą to uważaj. Ja tak tyłam w poprzednich ciążach. W obu miałam zagrożenie cukrzyca ciążowa i skończyło się na blisko + 30 kg 🙈 na razie odpukać waga mniej więcej stoi w miejscu, ale pewnie dlatego że dużo przytyłam przed ciążą a teraz mnie mdli po jedzeniu 🤷
To. Koniecznie muszę się trochę zacząć ograniczać.

Oj tak, łatwo nie będzie 🙈
staraj się dojadać owocami I warzywami, albo suszonymi owocami. Ja w pierwszej ciąży wręcz schudłam 🙈
Ale to dlatego że ciągle wymiotowałam, a jak już dostałam leki i zaczęły działać, to miałam właśnie cukrzycę ciążową i musiałam trzymać rygorystyczną dietę, a i tak skończyłam na insulinie. Ale za to po ciąży podczas karmienia przytyłam baaaardzo dużo.

Ja odpukać mam właśnie bardzo ładną cerę póki co 🙈 wręcz promienną, tylko podkrążone oczy i strasznie blada się zrobiłam 🙈

reklama
Do góry