reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Progesteron mi przepisała bo powiedziała że za niski, jaka ta luteina jest droga:)
Ja dzis i wczoraj lacznie wydalam 650 zl za leki na 2 tygodnie. Biore 3 rodzaje progesteronu i zaden nie jest refundowany. Sprawdzałam na liscie Ministerstwa, bo ponoc przysluguja jakies leki kobietom w ciazy i nic tam nie ma z tych które ja biorę poza Estrofemem, ktory jest tani, ale refundacja przysluguje od dnia zalozenia karty ciazy.

A nie masz darmowej luteiny? Luteina dla kobiet w ciąży jest przecież darmowa 😄
Mi to pani w aptece powiedziała. Jak zapytałam lekarza (z luxmedu) to powiedział, że takiej recepty darmowej nie może wystawić 🤷 Miałam też ostatnio złą cytologię to dostałam od nich skierowanie na dalszą diagnostykę u nich, oczywiście poza moim pakietem... Poszłam więc do lekarza na nfz po skierowanie i on mi powiedział, że kiedyś z nimi współpracował i naciskają, aby wszystko robić u nich, więc zakończył współpracę.

Mi to pani w aptece powiedziała. Jak zapytałam lekarza (z luxmedu) to powiedział, że takiej recepty darmowej nie może wystawić 🤷 Miałam też ostatnio złą cytologię to dostałam od nich skierowanie na dalszą diagnostykę u nich, oczywiście poza moim pakietem... Poszłam więc do lekarza na nfz po skierowanie i on mi powiedział, że kiedyś z nimi współpracował i naciskają, aby wszystko robić u nich, więc zakończył współpracę.
Kurcze może lekarz z luxmedu rządzi się innymi prawami? I faktycznie nie może? Chociaż ja myśle, ze wszędzie powinno być tak samo i jeśli kobieta jest w ciąży, to nie ma, ze lekarz nie może jej dać recepty na darmowy lek, jeśli jej przysługuje…
A masz juz zalozona karte ciazy? I czy skierowanie mialas od lekarza ktory ma podpisana umowę z NFZ?
Ja nie mam jeszcze założonej karty ciąży, mój lekarz nie przyjmuje nigdzie na NFZ, tylko prywatnie i w obu ciążach dostałam recepte na darmowy lek 🤔

reklama
Właśnie też się czuje jakoś tak pełniej. I jakbym brzuch miała mega wzdęty. A czy Wam też się jakoś ciężko oddycha? 🥴
Jezu! Właśnie siedzę w pracy i się zastanawiam czy umieram czy co 🙈 bardzo ciężko! Ale tylko dziś i pierwszy raz więc nie wiem czy to ma coś wspólnego. Może serio umieram 🙈🤣🤣

Do góry