reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Progesteron mi przepisała bo powiedziała że za niski, jaka ta luteina jest droga:)
Ja dzis i wczoraj lacznie wydalam 650 zl za leki na 2 tygodnie. Biore 3 rodzaje progesteronu i zaden nie jest refundowany. Sprawdzałam na liscie Ministerstwa, bo ponoc przysluguja jakies leki kobietom w ciazy i nic tam nie ma z tych które ja biorę poza Estrofemem, ktory jest tani, ale refundacja przysluguje od dnia zalozenia karty ciazy.

A nie masz darmowej luteiny? Luteina dla kobiet w ciąży jest przecież darmowa 😄
Mi to pani w aptece powiedziała. Jak zapytałam lekarza (z luxmedu) to powiedział, że takiej recepty darmowej nie może wystawić 🤷 Miałam też ostatnio złą cytologię to dostałam od nich skierowanie na dalszą diagnostykę u nich, oczywiście poza moim pakietem... Poszłam więc do lekarza na nfz po skierowanie i on mi powiedział, że kiedyś z nimi współpracował i naciskają, aby wszystko robić u nich, więc zakończył współpracę.

Mi to pani w aptece powiedziała. Jak zapytałam lekarza (z luxmedu) to powiedział, że takiej recepty darmowej nie może wystawić 🤷 Miałam też ostatnio złą cytologię to dostałam od nich skierowanie na dalszą diagnostykę u nich, oczywiście poza moim pakietem... Poszłam więc do lekarza na nfz po skierowanie i on mi powiedział, że kiedyś z nimi współpracował i naciskają, aby wszystko robić u nich, więc zakończył współpracę.
Kurcze może lekarz z luxmedu rządzi się innymi prawami? I faktycznie nie może? Chociaż ja myśle, ze wszędzie powinno być tak samo i jeśli kobieta jest w ciąży, to nie ma, ze lekarz nie może jej dać recepty na darmowy lek, jeśli jej przysługuje…
A masz juz zalozona karte ciazy? I czy skierowanie mialas od lekarza ktory ma podpisana umowę z NFZ?
Ja nie mam jeszcze założonej karty ciąży, mój lekarz nie przyjmuje nigdzie na NFZ, tylko prywatnie i w obu ciążach dostałam recepte na darmowy lek 🤔

reklama
Właśnie też się czuje jakoś tak pełniej. I jakbym brzuch miała mega wzdęty. A czy Wam też się jakoś ciężko oddycha? 🥴
Jezu! Właśnie siedzę w pracy i się zastanawiam czy umieram czy co 🙈 bardzo ciężko! Ale tylko dziś i pierwszy raz więc nie wiem czy to ma coś wspólnego. Może serio umieram 🙈🤣🤣

Do góry