reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Ja w pracy powinnam powiedzieć wcześniej. Będą musieli niektóre obowiązki że mnie zdjąć 🤷 o ile będzie i czym mówić, bo zaczął mnie boleć krzyż i brzuch a dziś termin miesiączki mam 🥺
U mnie w pracy tyle mam spoko, że właśnie jestem na L4 bo kolega złamał mi palca w pracy dwa tygodnie temu 🤦‍♀️🤣 także siedzę sobie spokojnie w domu a początkiem listopada będę miała zakończenie leczenia palca to od razu przejdę na zwolnienie ciążowe :)

reklama
Ponoć takie bóle na początku mogą być, ja już kilka dni po terminie i pęcherzyk widoczny a ciągle się czuje jak tuz przed okresem. Nie stresuj się kochana, na spokojnie

Ja takie bóle miałam od mniej więcej tydzień przed przewidywanym okresem i minęły mi dopiero 2-3 dni temu, zostało tylko ciągnięcie i bóle krzyża. Ten ból na miesiączkę też mnie niepokoił ale nie raz słyszałam że to normalne na tym etapie :) czasem się zdarza jak się przemęcze albo losowo że jeszcze zaboli tak ale coraz rzadziej, głównie już to ciągnięcie

Ja się za to schizuje bo 2letnia siostrzenica dzisiaj mnie trochę skopała tarzajac sie po luzku przy usypianiu. Starałam się chronić brzuch ale wiecie... stresuje się teraz jakieś schizy mnie nachodzą czy wszystko będzie ok

Ja się za to schizuje bo 2letnia siostrzenica dzisiaj mnie trochę skopała tarzajac sie po luzku przy usypianiu. Starałam się chronić brzuch ale wiecie... stresuje się teraz jakieś schizy mnie nachodzą czy wszystko będzie ok
Doskonale Cię rozumiem. Jak synek przychodzi w nocy, to niestety odkręcam się do niego tyłem, bo strasznie kopie.
A mnie martwi, że u mnie w pracy ludzie mają covid i przychodzą do biura, chociaż mogliby pracować z domu :(

reklama
Niestety 3 razy w tygodniu mam być w biurze....

Sory że się wetnę ale nowe przepisy które weszły od kwietnia 2023 umożliwiają 100% pracy zdalnej każdej ciężarnej i mamie (tacie oczywiście też) dziecka do lat 4 o ile się da. A skoro się da 2 dni w tygodniu to ciężko napisać odmowę że pozostałe 3 dni się nie da 😉

Ostatnia edycja:
Do góry