reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Chodzi o toksoplazmozę. Ogólnie łapie się ją przez kontakt z odchodami dlatego nie można w ciąży zajmować się sprzątaniem kuwety ale nie ma problemu z przytulaniem kota ;) sama mam 5 z czego jeden taki synuś wychowany od maleńkiego i nie wyobrażam sobie go nie przytulać
Dokładnie moje 3 ciągle by się mizialy więc tule je dalej a nawet powiedziałabym.ze teraz częściej chcą być przy mnie. A kuwety zostawiam mężowi;)

reklama
Jest też fajny ginekolog na YouTube oglądnij sobie , mądre rzeczy mówi.
jak się nazywa? Dzięki za uspokojenie bo trochę się martwiłam że na każdym kroku coś. A mogę pić tą herbatę?

Załączniki

• 026c2085-14e2-4532-81a4-28be46cee3b0.jpeg
    026c2085-14e2-4532-81a4-28be46cee3b0.jpeg
    71,9 KB · Wyświetleń: 53
jak się nazywa? Dzięki za uspokojenie bo trochę się martwiłam że na każdym kroku coś. A mogę pić tą herbatę?
Tak ;) głównie chodzi o mocne rzeczy czyli i herbata czarna czy zielona No i oczywiście kawa można pić ale w zdecydowanie mniejszych ilościach i najlepiej słabsze napary . Ja teraz zaczęłam pić kawę np z mlekiem owsianym z orzechem laskowym z tymbarka i super ;) a zawsze piłam czarna . Ja też bardzo się stresuje . Jedna ciążę już straciłam kilka lat temu , to jest druga jeszcze nie widać zarodka, więc rozumiem cie bo też ciągle coś wyszukuje i sama się stresuje

Z tego co widzę, to ta herbata zawiera lukrecję, która w ciąży jest zabroniona, ale może wypowie się ktoś bardziej doświadczony w tym temacie.
Właśnie.. dużo rzeczy mnie ciekawi dlaczego np koperku nie można skoro jest dobry na wzdęcia? Albo cynamon .. widzę że dużo kobiet je potrawy np z cynamonem. Może to jest po prostu w dużych ilościach a jakiś minimalnych można??

reklama
Właśnie.. dużo rzeczy mnie ciekawi dlaczego np koperku nie można skoro jest dobry na wzdęcia? Albo cynamon .. widzę że dużo kobiet je potrawy np z cynamonem. Może to jest po prostu w dużych ilościach a jakiś minimalnych można??
Nie mam pojęcia jak to jest z ilością dopuszczalną czy nie można wcale. Pamietam tylko, ze w pierwszej ciąży dostałam od znajomej cukierki z lukrecja zza granicy i jak z ciekawości wyszukałam czy w ciąży można lukrecję, to wszystkie źródła podawały, ze jest po prostu zakazana, bez dodatkowej informacji czy jest jakaś dawka dopuszczalna 😄

Do góry