reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Chodzi o toksoplazmozę. Ogólnie łapie się ją przez kontakt z odchodami dlatego nie można w ciąży zajmować się sprzątaniem kuwety ale nie ma problemu z przytulaniem kota ;) sama mam 5 z czego jeden taki synuś wychowany od maleńkiego i nie wyobrażam sobie go nie przytulać
Dokładnie moje 3 ciągle by się mizialy więc tule je dalej a nawet powiedziałabym.ze teraz częściej chcą być przy mnie. A kuwety zostawiam mężowi;)

reklama
Jest też fajny ginekolog na YouTube oglądnij sobie , mądre rzeczy mówi.
jak się nazywa? Dzięki za uspokojenie bo trochę się martwiłam że na każdym kroku coś. A mogę pić tą herbatę?

Załączniki

• 026c2085-14e2-4532-81a4-28be46cee3b0.jpeg
    026c2085-14e2-4532-81a4-28be46cee3b0.jpeg
    71,9 KB · Wyświetleń: 58
jak się nazywa? Dzięki za uspokojenie bo trochę się martwiłam że na każdym kroku coś. A mogę pić tą herbatę?
Tak ;) głównie chodzi o mocne rzeczy czyli i herbata czarna czy zielona No i oczywiście kawa można pić ale w zdecydowanie mniejszych ilościach i najlepiej słabsze napary . Ja teraz zaczęłam pić kawę np z mlekiem owsianym z orzechem laskowym z tymbarka i super ;) a zawsze piłam czarna . Ja też bardzo się stresuje . Jedna ciążę już straciłam kilka lat temu , to jest druga jeszcze nie widać zarodka, więc rozumiem cie bo też ciągle coś wyszukuje i sama się stresuje

Z tego co widzę, to ta herbata zawiera lukrecję, która w ciąży jest zabroniona, ale może wypowie się ktoś bardziej doświadczony w tym temacie.
Właśnie.. dużo rzeczy mnie ciekawi dlaczego np koperku nie można skoro jest dobry na wzdęcia? Albo cynamon .. widzę że dużo kobiet je potrawy np z cynamonem. Może to jest po prostu w dużych ilościach a jakiś minimalnych można??

reklama
Właśnie.. dużo rzeczy mnie ciekawi dlaczego np koperku nie można skoro jest dobry na wzdęcia? Albo cynamon .. widzę że dużo kobiet je potrawy np z cynamonem. Może to jest po prostu w dużych ilościach a jakiś minimalnych można??
Nie mam pojęcia jak to jest z ilością dopuszczalną czy nie można wcale. Pamietam tylko, ze w pierwszej ciąży dostałam od znajomej cukierki z lukrecja zza granicy i jak z ciekawości wyszukałam czy w ciąży można lukrecję, to wszystkie źródła podawały, ze jest po prostu zakazana, bez dodatkowej informacji czy jest jakaś dawka dopuszczalna 😄

Do góry