reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

I ja się witam po przerwie, u nas też weekend całkiem całkiem. Dzisiaj praktycznie zero mdłości, zobaczymy wieczorem ale dawno nie czułam się tak dobrze. Chciałabym tak codziennie już, niebo na ziemi czuć się jak człowiek 😝
Co do zakupów i brzuszka, ja jestem chudzielec, ale w poprzedniej ciąży mimo to dopiero koło 5-6miesiaca coś tam było widac a teraz już jestem okrąglutka, też już w jeansy nie wchodzę, staniki też już małe i będę musiała niedługo się zaopatrzyć w coś ciążowego :)
Miłego popołudnia Wszystkim i oby mdłości jak najmniej

reklama
Też jak czytam to myślę że ja to jestem w czarnej dup.. 😂Bo nic nie wiem 😁 pierwszy dzidziuś i wszystkie wiadomości, informacje to dla mnie nowość 😆☺️
mam to samo 🙈 kompletnie nic nie wiem, co gdzie i kiedy 🙈 rok temu byłam w ciąży, ale puste jajo, więc nawet zarodka nie było więc nie wiem jak ma rosnąć, jak serduszko ma bić. O wszystko, o pierdoły pytam lekarza jak jestem na wizycie i co mi nadejdzie na myśl to po prostu pytam, nawet jak wydaje się to głupie, ale wolę wiedzieć niż później rozmyślać. A jak nasunie mi się jakieś pytanie ot tak to piszę tutaj, kobieta pytajnik jestem, ale gdzieś muszę swoją ciekawość zaspokoić żeby nie czytać bredni w internecie, gdzie połowa informacji jest z du.. wzięta 🤣

A z jakiego powodu cesarka? Szybko dosyc sie dowiadujecie o tym

Zapytałam z ciekawości, sama córkę w czerwcu 2021 urodziłam naturalnie i błagałam wręcz położną, żeby zrobić wszystko żeby cesarką się nie skończyło. Także mam nadzieję, że i teraz urodzę naturalnie. Ale wiem, że jak jest krótki odstęp między poprzednia cesarką to odgórnie zlecają CC, no i też są inne wskazania. Po prostu byłam ciekawa ile z nas wie na pewno że będzie mieć cesarkę ;)

Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Jakoś nie mam siły na Facebooka, fora itd 🤷🏼‍♀️
Mąż wyjechał w piątek na granice polsko-białoruska i wraca dopiero 26.11. Mam do Was dwa pytanka, liczę na pomoc 🥰
1. Idę jutro na wizytę do innego ginekologa, ponieważ mój jest na urlopie. Nic złego się nie dzieje, ale myśle ze jak ostatnia wizytę miałam 26.10 a kolejna miałabym mieć 6.12 to za długo. Chce wiedzieć czy wszystko ok z fasolka. Powiedzcie mi czy wystarczy powiedzieć tamtemu ginekologowi ze chce tylko sprawdzić i zrobić usg, bo mój jest na urlopie? Czy coś jeszcze dodać?
2. Chciałabym nagrać mężowi ekran usg i wysłać. Myślicie ze można coś takiego zrobic?
Miłego wieczora 😍

Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Jakoś nie mam siły na Facebooka, fora itd 🤷🏼‍♀️
Mąż wyjechał w piątek na granice polsko-białoruska i wraca dopiero 26.11. Mam do Was dwa pytanka, liczę na pomoc 🥰
1. Idę jutro na wizytę do innego ginekologa, ponieważ mój jest na urlopie. Nic złego się nie dzieje, ale myśle ze jak ostatnia wizytę miałam 26.10 a kolejna miałabym mieć 6.12 to za długo. Chce wiedzieć czy wszystko ok z fasolka. Powiedzcie mi czy wystarczy powiedzieć tamtemu ginekologowi ze chce tylko sprawdzić i zrobić usg, bo mój jest na urlopie? Czy coś jeszcze dodać?
2. Chciałabym nagrać mężowi ekran usg i wysłać. Myślicie ze można coś takiego zrobic?
Miłego wieczora 😍

Mój lekarz i w poprzedniej ciąży i teraz pytał czy chce nagrać telefonem usg, nawet przynosił mi torebkę żebym telefon wyjęła ;) wiadomo, że nie każdy lekarz jest taki sam, ale myślę że się zgodzi :)

Miłego wieczora 😍
Tak, ja tak mówiłam.
Co do nagrania, to zależy od lekarza. Jak będzie bucem lub będzie miał zły dzień, to raczej średnio.
U nas na prenatalnych gościu mówi, aby przynieść pen drive, tam będzie nagrany filmik.
Nie wiem, w którym tygodniu jesteś, ale poniżej 11 to tak średnio będzie widać Maluszka, bardziej jak jakiś kosmita :)

reklama
mam to samo 🙈 kompletnie nic nie wiem, co gdzie i kiedy 🙈 rok temu byłam w ciąży, ale puste jajo, więc nawet zarodka nie było więc nie wiem jak ma rosnąć, jak serduszko ma bić. O wszystko, o pierdoły pytam lekarza jak jestem na wizycie i co mi nadejdzie na myśl to po prostu pytam, nawet jak wydaje się to głupie, ale wolę wiedzieć niż później rozmyślać. A jak nasunie mi się jakieś pytanie ot tak to piszę tutaj, kobieta pytajnik jestem, ale gdzieś muszę swoją ciekawość zaspokoić żeby nie czytać bredni w internecie, gdzie połowa informacji jest z du.. wzięta 🤣
W 2021 forum babyboom i dziewczyny spadły mi z nieba, niedość, ze nic nie wiedziałam w pierwszej ciąży to jeszcze rodziłam w kraju gdzie nie miałam co liczyć na doinformowanie 🙈 pamietam jak o coś pytałam na jednej z pierwszych wizyt i wspomniałam, ze w książce czytałam a położna do mnie, ze książek się nie czyta 🙃

Warto pytać jeśli głowa będzie spokojniejsza ❤️ zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże.

Do góry