reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hejka u nas też dziś spadł śnieg 🤩 na kilka godzin leżał niestety ale dzieciaki zdążyły się pocieszyć 😉🤣 no i pies który kocha śnieg poprostu 🙈
Co do łóżeczek bo widzę że przewinął się taki temat ja rozważam zakup dostawnego choci lub Kinder Kraft ... Jesteśmy przed remontem musimy zamienić pokoje i z powodu ograniczonego miejsca będzie poprostu wygodniejsze niż takie stojące drewniane no i po cesarce lepiej mi się sprawdzi bo nie będę musiała wstawać do małego tylko rozepne bok i go wezmę do karmienia 😊 a macie już jakieś typy co do wózków 😉 bo powiem wam szczerze że przy 3 dziecku już człowiek trochę inaczej na to wszystko patrzy. 🤭😎
Oglądałam właśnie dzisiaj te chicco dostawne, wydają się praktyczne ale takie zwykle białe ze szczebelkami tak mi się marzy, mam jakąś słabość 🙈 mąż dzisiaj oglądał wózki i foteliki samochodowe. Wyświetlił mu się taki zielony, poczytał trzy opinie i stwierdził że jest super 😅 ale cieszy mnie że już zaczyna oglądać takie rzeczy. Nawet kombinował jak przestawić meble w sypialni żeby się w ogóle łóżeczko zmieściło ☺

Mnie dzisiaj męczy zgaga, a już miałam spokój kilka dni 🥴 po popołudniowej 3h drzemce nie chce mi się w ogóle spać więc odpaliłam najnowsze odcinki Domu z papieru, zobaczymy o której mnie zetnie 😋

Załączniki

• Screenshot_2021-12-05-23-15-39-364_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-12-05-23-15-39-364_com.android.chrome.jpg
    185,6 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Oglądałam właśnie dzisiaj te chicco dostawne, wydają się praktyczne ale takie zwykle białe ze szczebelkami tak mi się marzy, mam jakąś słabość 🙈 mąż dzisiaj oglądał wózki i foteliki samochodowe. Wyświetlił mu się taki zielony, poczytał trzy opinie i stwierdził że jest super 😅 ale cieszy mnie że już zaczyna oglądać takie rzeczy. Nawet kombinował jak przestawić meble w sypialni żeby się w ogóle łóżeczko zmieściło ☺

Mnie dzisiaj męczy zgaga, a już miałam spokój kilka dni 🥴 po popołudniowej 3h drzemce nie chce mi się w ogóle spać więc odpaliłam najnowsze odcinki Domu z papieru, zobaczymy o której mnie zetnie 😋
My już też mamy miejsce na wózek, który będzie łóżeczkiem przez pierwsze pół roku... Później dostawka z 3 stron będzie zabudowana - w nogach komoda, po jednej stronie podwyższona ściana z blatem od kuchni, od głowy ściana pokoju i tylko od strony naszego łóżka możliwość wejścia/wyjścia... Więc się raczej nie sturla 😅

Ps. Białe dostawne że szczebelkami też istnieją https://allegro.pl/oferta/lozeczko-dostawka-opuszczany-kolka-materac-posciel-7048210627

Ostatnia edycja:
Uwielbiam spać na brzuchu obecnie jestem w 13tyg i ciągle tak zasypiam ale nie wiem czy to bezpieczne? Jak to wygląda u was?
Ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu, ale odkąd jestem w ciąży to mój mózg sam podświadomie zaczął się przed tym bronić i śpię albo na boku albo na plecach na prosto, gdzie nigdy w życiu nie spałam na plecach bo nie potrafiłam [emoji12]

Zaczyna boleć mnie chyba gardło 😭😭😭 nie mogę być teraz chora 😭 w czwartek mam badania krwi, w piątek oddaje krew na pappe, a w przyszłym tygodniu 2 USG - u swojego gina i prenatalne.
Dziewczyny co można w ciąży na przeziębienie? Psiknelam raz gardło psikaczem syna (czytam o 3 w nocy ulotke że można 😎), ale wolałabym mimo wszystko nie brać leków.
Póki co będę leczyc się dzisiaj litrami herbaty z cytryną, bo chciałam zrobić sobie mleko z miodem i czosnkiem i jak zawsze jest mi obojętne mleko tak oczywiście dzisiaj w domu nie ma 🙄

Podobno dzidzius na wyszy poziom glukozy niż my , stąd dla jego bezpieczeństwa i rozwoju czy nasz niższy tym lepiej... tak mi lekarka dziś tłumaczyła. Więcej korzyści z brania niż nie branie przy cukrzycy... ja zaczynam od małej dawki o 3j i oby tak zostało ;) o 3 w nocy muszę mieć budzić i sprawdzić cukier drugi pomiar na czczo trzeci po śniadaniu... ale 14.12 mam kolejna wizytę wiec mam bardziej że moje nocne pomiary się skończą ;)
a to o 3 w nocy ile ma byc

Hejka 😊dziewczyny kiedy planujecie kupić wózek? Bo ja już zaczęłam oglądać i co jeden to ladniejszy 🥰
ja mam po 2 dzieci i chętnie kupiłabym nowy 😅
Wiec wole isc prywatnie, wiem ze to kupa kasy ale trudno aie mowi. Kasa nie jest najwazniejsza.
a ja 3 ciąża na NFZ i dużo USG mam w każdej. Zależy jak się trafi
Ja też nie znajduje i narazie go schowałam.. mąż stwierdził że go wyrzuci hehe
pewnie za wysoko przykładasz. Co dajesz na ciało? Ja mam żel do usg i nagrywam mężowi czasem to przykładając tel. Kopniaki słychać już i wiercenie ale też czuje ruchy w środku bo pod ręką nie jeszcze

To samo powiedziała moja, że od 20 tygodnia mogę sobie używać a teraz to niepotrzebny stres i miała rację.
20 to dziecko samo daje tak znać że jakoś używałam później przed samym porodem jak mu już tam ciasno
Ja patrząc na wózek dobieram go do miejsca gdzie mieszkam.. Mam drogę do domu w kamieniach. Więc np wiem ze mój przyszły wózek musi mieć dmuchane duże koła :) może być duży bo mam gdzie go schować :) i napewno bym chciała żeby był uniwersalny.. Jakiś beż, brąz nawet błękitny. Dodatki będą pod płeć w wózku..
ja mam szary jasny właśnie uniwersalny a dodatki pod płeć zawsze. No i nasz ma dużą gondolę więc moje dzieci mimo tego że duże długo się mieściły. Nawet naprawił mi go producent za darmo wysyłając kuriera po niego na swój kosz a ja go zepsulam a nie że wada wózka.

z mojego doświadczenia proponuję zrobić listę planowanych zakupów i pokazać te listy koleżance, która już ma dziecko. Ja dzięki temu zaoszczędziłam mnóstwo kasy, bo chcąc się przygotować planowałam zakup różnych rzeczy. Na szczęście moja przyjaciółka zweryfikowała 🙂 i dobrze, że jej posłuchałam.
Warto mieć moim zdaniem aspirator katarek i inhalator 🙂- u nas pierwszy katar był po niespełna 1 miesiącu, 11 listopada. Oczywiście bałam się podłączać do odkurzacza, ale najpierw sprawdziłam na sobie. Wielokrotnie nam bardzo pomógł.
inhalator i katarek do nosa obowiązkowo! My teraz wymieniliśmy nasz 5 letni inhalator na nowy bo stary chodzil już jak traktor.
Zastanawiam się, który lepszy:
3w1 nosidełko/gondola/spacerówka?
2w1 gondola/spacerówka?

I jeszcze ostatnio czytałam o kołach.. Miała któraś doświadczenie z żelowymi??
2w1 i zaczepy do danego modelu fotelika
Ja dzisiaj trafiłam na taki i mega mi się wizualnie podoba. Jeszcze nie zagłębiałam się w jego opis.. Zobacz załącznik 1343294
my mamy właśnie Rosną basa soft a tu chyba następna wersja bo nasza kupiona w 12.2016

Gdzieś czytałam, że wozenie dziecka w taki sposób jest bardzo niezdrowe dla jego kręgosłupa. Ale nie mam pojęcia gdzie to czytałam i jak długo dziecko musi być w foteliku, żeby to miało wpływ. Czy godzina po sklepie to taka duża różnica, skoro czasem dziecko będzie dwie lub więcej samochodem.
2h i prostowanie ale są foteliki które są rozkładane na czas wsadzenia go na wózek właśnie. Wiadomo że i tak nie można przesadzać ale jak idziesz na spozywke to siup przepinasz fotelik na stelaż od wózka i nie budzisz dziecka, później siup do auta i wracasz do domu

reklama
Zaczyna boleć mnie chyba gardło [emoji24][emoji24][emoji24] nie mogę być teraz chora [emoji24] w czwartek mam badania krwi, w piątek oddaje krew na pappe, a w przyszłym tygodniu 2 USG - u swojego gina i prenatalne.
Dziewczyny co można w ciąży na przeziębienie? Psiknelam raz gardło psikaczem syna (czytam o 3 w nocy ulotke że można [emoji41]), ale wolałabym mimo wszystko nie brać leków.
Póki co będę leczyc się dzisiaj litrami herbaty z cytryną, bo chciałam zrobić sobie mleko z miodem i czosnkiem i jak zawsze jest mi obojętne mleko tak oczywiście dzisiaj w domu nie ma [emoji849]
Ja ostatnio leczyłam się litrami herbaty z cytryną, miodem i sokiem i kupiłam sobie jeszcze tabletki na gardło Pre Nalen i jakoś pomogło. Dzisiaj czuje że też już trochę chrypie i katar mam więc trzeba kurację powtórzyć [emoji17]

Do góry