reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dzieeczyny, czy wy tez macie problemy ze snem? No ja juz nie mogr, wlasciwie od poczatku ciazy spie w nocy lacznie 3-4 godziny z przerwami. Budze sie ok. 1 w nocy i do ok. 3 nie spie, potem znowu zasne na chwilę, od kilku dni od 5 rano koniec spania, krece sie tylko w lozku. A przez to lapie mnie tez glod w nocy i jest mi dodatkowo niedobrze. Juz mam dosyc takich nocy, za tydzien ide na wizyte i zapytam, czy ja moge cos na spanie brac, bo dlugo tak sie nie da funkcjonować

reklama
Nieee, one są szkodliwe. Nie prowadziliśmy też córki za rączki, żeby nie miała nieprawidłowej postawy. Za rękę zaczęła chodzić gdy już umiała dobrze chodzić i zechciała nam ją podać :)

Ja zastanawiam się nad dostawką ale właśnie drewnianą. Nie byłaś zadowolona z takiego rozwiązania?

Gratuluję!
Wadą takiego łóżeczka - dostawki drewnianej jest fakt, że jest mało mobilna, dlatego też kupiliśmy rozkładany leżaczek Tiny Love, ale w nim materac to taka ciężka gąbką. Teraz zastanawiam się czy może warto kupić łóżeczko dostawkę np. Chicco Next2me
Ja miałam dzisiaj nockę z głowy. Dopiero wstaje 🤦🏽‍♀️ Masakra, nigdy nie miałam takich kłopotów ze snem. A myślałam, że będę spac dzisiaj jak dziecko, bo nie miałam drzemki w ciągu dnia.
Ja dziś obudziłam się o 3.30 🥴 i już nie mogłam spać.

Uwielbiam spać na brzuchu obecnie jestem w 13tyg i ciągle tak zasypiam ale nie wiem czy to bezpieczne? Jak to wygląda u was?
Musze przyznać że ja też spie na brzuchu, niby zasypiam na pół brzuch pól bok ale .. kręcę się i obracam na brzuch ;) ja się i tak budzę w ciągu nocy na siku dwa razy, na pomiar cukru o 3 więc.. póki mogę nie zmuszam się do spania na plecach bo i tak mam przerywany sen -a bez tego już bym całkiem nieprzytomna chodziła ;) jak brzuch będzie większy to zmienię pozycje, bądź jak mi lekarz powiedział że nie mogę :)

Dzieeczyny, czy wy tez macie problemy ze snem? No ja juz nie mogr, wlasciwie od poczatku ciazy spie w nocy lacznie 3-4 godziny z przerwami. Budze sie ok. 1 w nocy i do ok. 3 nie spie, potem znowu zasne na chwilę, od kilku dni od 5 rano koniec spania, krece sie tylko w lozku. A przez to lapie mnie tez glod w nocy i jest mi dodatkowo niedobrze. Juz mam dosyc takich nocy, za tydzien ide na wizyte i zapytam, czy ja moge cos na spanie brac, bo dlugo tak sie nie da funkcjonować
Nie mogę spać od początku :/ w każdej pozycji mi niewygodnie, budzę się o 1, tak, jak wstawałam do pracy 🙈 nie mogę zasnąć , a rano jestem jak zombie 🙄

Ja tez nie spie juz na brzuchu, choc ochote mam wielka tak sie polozyc, zwlaszcza jak nie spie w nocy i ciagle sie kręcę. Juz mnie rano bola biodra, bo albo jeden bok albo drugi i nic więcej. Na plecach chwile sie poloze, ale też sie staram na chwile tylko.

Nie mogę spać od początku :/ w każdej pozycji mi niewygodnie, budzę się o 1, tak, jak wstawałam do pracy 🙈 nie mogę zasnąć , a rano jestem jak zombie 🙄
No to witaj w klubie 😉 masakra, mam nadzieje ze mozna jakies lekkie ziolowe tabsy wziac, bo chyba oszaleje do konca ciąży, a potem przeciez jeszcze gorzej bedzie.

Myslalam, ze bede spac dzisiaj w nocy jak dziecko, bo wczoraj wyprawialismy corki urodziny, impreza na 25 osob, narobilam sie jak dziki wół, a sen i tak do dupy 🤦‍♀️

reklama
Ja śpię nadal na brzuchu i zamierzam tak spać dopóki mi brzuch pozwoli. Mieliśmy dostawkę do łóżka chyba z firmy stafety na początku mała w niej spała później stała w salonie mogłam sobie spokojnie coś robić i miałam małą na oku i teraz będzie tak samo.

Do góry