reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Przeziębiłam się :( pije herbatke z imbirem :/
Mój mąż panikuje jak bym nie wiem co złapała.. A mam póki co katar okropny i kicham.. A on baardzo boi się o ciążę i mu tłumaczę że przeziębienie nie jest takie źle jak grupa bądź co gorsze źle dobrane leki...

reklama
Jesli sie martwisz i sie stresujesz to przez sny sie odzwierciedla... Spróbuj sie jakos wyciszyć i bardziej cieszyć ta ciaza, bo jeszcze duzo przed Tobą.
A co do wyników, to od lekarza chyba jakiś lek dostaniesz.
w pierwszej ciąży cieszyłam się od zrobionego testu, zero czarnych myśli. I do końca było wszystko książkowo. Drugą ciążę poroniłam, więc ta trzecia już nie jest taka beztroska i psychika nie daje rady. Dla mnie wyczekiwany moment to ten 12-13 tydzień i prenatalne, może po dzisiejszej wizycie już zaświeci mi słońce i zacznę się bardziej cieszyć 🌞🌞🌞

Mi się dzisiaj śniło że mam zapalenie pęcherza, przez pół nocy sikałam we śnie i bolało mnie tam na dole 😅 poszłam siku nad ranem, siedzę na tym kibelku i tak sobie myślę że dobrze że się nie zsikałam do łóżka 🙈🤦‍♀️ skoro to takie realistyczne bylo w tym śnie to różnie można zareagować 🤣 jacie, ale by było 🙈🙈🙈 sorry 😁
Ale takie koszmary to faktycznie potworki naszej podświadomości, ja też jak się stresowałam na początku to śniły mi się takie okropieństwa 🙄 teraz też się stresuje, ale jeszcze w żadnej ciąży nie doszłam tak daleko więc wierzę że mój zły czas już minął 🙂
mojej koleżance się kiedyś śniło, że jest na wycieczce i szuka wc, bo strasznie się jej chce siku. Znalazła w końcu wc takie z otworem w podłodze 😅 poczuła ulgę, obudziła się a ona kuca na łóżku i sika 🙈🙈🙈

ja mam córkę z 14 czerwca i teraz mam termin na 11 czerwca 😁 ja się bardzo cieszę na ten czerwiec, a i urodziny będę dzieciakom robić razem i w ogrodzie 😊 co prawda przed ta ciąża poroniłam jedna z terminem na marzec, ale teraz uwazam, że było nam to po prostu pisane, dzidziuś wrócił z terminem czerwcowym i to jeszcze tak zbliżonym do terminy z pierwszej ciąży.
Akurat ja jak rodzilam w 2019 były okrooopne upały od drugiej połowy mają, więc końcówka ciąży była ciężka. Na porodowke trafiłam o 5 rano, urodziłam przed 11, więc się wyrobiłam przed upałem. A po proodzie już super wspominam, dzidzia w samym bo działu czy pieluszce, bez stresu i opatulania i tak większość dnia spędzaliśmy na dworze 😉
My 15 czerwca 2019 braliśmy ślub, największy upał ever 😁😁 każdy mokry i klima na sali ledwo wyrabiała więc potwierdzam, upały dawały popalić wtedy 😁😁
Ja mam termin na 20 czerwca, i moja mama będąc ze mną w ciąży też miała taki termin, ale mnie się spieszyło bardzo i urodziłam się 19 maja 😁

Aniolik to pH masz chyba w normie ale górna granica. Ja miałam lekocyty 3+ teraz we wtorek a w czwartek powiedział gin że ok wyniki

Stella ja znalazłam w 2 ciąży też chyba w 9 tygodniu. Teraz w 10+5 chyba albo jakoś bliżej 11. Mam zwykły używany za 40 zł kupiony w 2016 roku 😅 pożyczałam go już przyjaciółce dwa razy i kuzynce i wszystkie mega zadowolone ze miały. To już moja 3 ciąża podsłuchiwana tym detektorem i mąż mi kazał kupić jak panikowalam w 1 ciąży hehe nawet na tel nagrałam mu ostatnio jak w pracy był żeby sobie posluchal

Ja mam syna z 30.03-w szpitalu o18 młody wyszedł 23:25(urodzony w dniu terminu taki punktualny gość! A pogoda była taka gorąca wtedy że szok), ja jestem z 10.4, mąż z 11.5 a córa najmłodsza 18.02(urodzona tydzień po terminie jak mieli ja wyganiać to w nocy sama postanowiła wyjść, w szpitalu 3 a wyszła 5:30), teraz niby termin na 6.6 albo parę dni wcześniej według prenatalnych to ciekawe czy wyjdzie w czerwcu. W sumie fajnie bo mielibyśmy co miesiąc od lutego do czerwca i jeszcze w czerwcu 11.6 mamy rocznicę slubu

reklama
Kamejka to ja jakoś też na 30 nie panikowalam. Na koncie 2 dzieci,dom wykończony w miejscu idealnym dla nas, auto kupione idealne na 3 foteliki na luzie także plan urodzenia 3 dziecka przed 32 rokiem życia można realizować było 😅

Do góry