reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

My po wizycie. Udało się z mężem :) mąż widział naszego malucha jak się bardzo wiercił i skakał i słuchaliśmy serduszka. Z wrażenia mąż upuścił moja kurtkę i prawie się na niej zabił [emoji38] podczas usg stał trzymając moje manele i widziałam, że się wzruszył [emoji173]
Edit: nastepna wizyta 22.12, proszę o dopisanie :)

reklama
Według mnie tak, będzie to konieczne, bo masz cały czas praktycznie przekroczone cukry na czczo, albo na granicy. Także albo zmniejsz odległość pomiędzy posiłkami (ostatni tuż przed zaśnięciem np. kanapka z chlebem pełnoziarnistym, szynką i serem) tak żeby odległość od badania na czczo była około 8h. Sprawdź też czy dobrze mierzysz cukry, tj. czy używasz naturalnie wypływającej kropli z palca czy wyciskasz (wyciskana kropla zaburza wyniki i to mocno).
A tak swoją drogą jak się wyciska krew to to zaburza wyniki w którą stronę? Raczej zawyża? Bo ja nie jestem w stanie inaczej tego cukru zmierzyć, bo mi samo nie leci 😅

A tak swoją drogą jak się wyciska krew to to zaburza wyniki w którą stronę? Raczej zawyża? Bo ja nie jestem w stanie inaczej tego cukru zmierzyć, bo mi samo nie leci 😅
Mnie się wydaje że zaniza się wtedy wynik bo krew miesza się z osoczem i tak jakby ją to rozcieńcza 🤔🤔 ale też mam problem żeby pobrać sobie kropelkę, muszę myć ręce przed w gorącej wodzie żeby faktycznie wyszła jakaś pokaźna kropelka 🙈

Zawyża, kojarzę taką dziewczynę, która wyciskała krople miała 94(zbadała glukometrem w poczekalni przed pobraniem krwi), po czym od razu po tym zbadała z żyły i miała 74 także tego. To też może być wina konkretnego wadliwego glukometru, ale generalnie wyciskanie kropli zawyża wyniki. Jeżeli masz problem z poprawnym pobraniem to najpierw przed dłuższą chwilę ogrzewaj dłonie pod ciepłą/gorącą wodą i potem jeszcze przed pobraniem strzepnij palce, żeby był duży dopływ krwi. I pobiera się krew z boku palca, nie ze środka opuszka.

Zresztą mi też raz nie chciała lecieć krew i mama mi wycisnęła krople i właśnie był dużo wyższy wynik niż mam normalnie, coś koło 94.

Ja mam na 19.20 dopiero i też będę chciała męża wcisnąć do gabinetu :>
Tu
Powodzenia na wizytach, czekam na wieści ❤️

Dziś ja kończę 30 🙈 ale jednocześnie zaczynam drugi trymestr, więc nie czuje jakieś tragedii co do wieku. Moje największe marzenie noszę pod sercem ❤️
100 lat :) jak wam dobrze dziewczyny ze jesteście z końca roku... Ja jestem ze stycznia i z 30 to zaraz się będę musiała pożegnać i przywitać 31... Serio nie wiem kiedy to zlecialo....

reklama
Mnie tez lekarz namawiał na Pappe, ale już wcześniej rozpisalam się na ten temat więc nie będę się powtarzać ;) w każdym razie mi to nie było do niczego potrzebne po prostu...
Mnie też na pappe namawiała, mimo, że wiedziała, że robię nifty... Jako argument podała, że jak wyjdzie coś nie tak to będzie bezpłatne skierowanie na amnio...
Ale i tak odpuściłam, na amniopunkcję też bym się za szybko nie zdecydowała, gdyby wyszło coś nie tak...

Do góry