Hej dziewczyny
Ja uwielbiam audiobooki, jestem od nich wręcz uzależniona. Kiedyś czytałam dużo książek a teraz przy dzieciach nie mam czasu więc słucham przy każdej możliwej okazji - spacerach z psem, sprzątaniu, gotowaniu, prasowaniu itd.
Ale żeby do usypiania? W sensie to jakieś specjalne audiobooki są czy po prostu tak Cię nuży słuchanie powieści?
Najlepszego życzenia
Ja jak kończyłam 30-stke to super się czułam z tym wiekiem bo miałam już męża, jedno dziecko, wyremontowane mieszkanie, stała pracę i jakoś tak czułam że jak mam tak wszystko ogarnięte to mogę już sobie mieć te 30 lat
Super że wszystko dobrze z dzieckiem, wierzyłam że tak będzie
bo to plamienie z Twojego opisu nie wyglądało na groźne, ale dobrze że sprawdziłas
A to w ciąży przy każdym krwawieniu nawet najmniejszym musisz to dostawać?
To mega drogo. Ja jeszcze nigdy nie kupiłam takich drogich pajacyków
35 zł za sztukę max
Przy pierwszym dziecku to wyprawkę taką podstawowa tekstylna typu ciuszki i posciel robiłam na Allegro u najtańszego producenta jakiego znalazłam
bo te wszystkie wydatki przy pierwszym dziecku tak mnie przerażały że starałam się zaoszczędzi gdzie mogłam. I dobrze zrobiłam. Miałam dziecko letnie, ten materiał to była cieniutka bawełna więc na tę porę roku w sam raz. Z tych ciuszkow dziecko i tak zaraz szybko wyrasta, poza tym niszczy je przez ulewanie czy kupki które nie zmieściły się w pieluszce
więc ja przy pierwszym dziecku ciuchy to właśnie jakieś tanie z Allegro albo z Pepco (mi się nie niszczyły w praniu jak tu jedna z nas pisała
najwyżej trochę może się rozciągnęły niektóre ale bez przesady). Przy drugim już miałam duzo rzeczy dla dziecka więc wydatków mniej więc kupowałam też co prawda na allegro ale już niekoniecznie takie najtańsze (niektórzy producenci tam są naprawdę ok i mają ładne wzory)
albo smyk i 5-10-15 ale to raczej z wyprzedaży.
Akurat używane rzeczy kupuje rzadko (za to często coś dostaję), raczej kupowałam tylko takie ciuchy co nowe są drogie a są do założenia na jeden raz (np sukieneczka na wigilie).
W sensie kwarantanna do czasu wykonania testu? Czy już na dłużej?
Mi nie określił i sama tez nie pytałam
Mnie badała za kazdym razem, żeby zobaczyć jak szyjka i macica sobie tam radzą
ale ja nie mam robionego USG podczas wizyty u niej. Może jak jest USG to nie trzeba na fotelu?
Fajny lekarz, ja miałam USG piersi robione tylko raz w życiu.
Niestety masz przekroczone wszystkie cukry czczo więc jeśli się to nie zmieni to będziesz musiała
Ja miałam dużo bardziej rygorystyczną dietę w cukrzycy ciążowej, ale w zasadzie Ty po posiłkach cukry masz ok więc nie wiem za bardzo co tu doradzić... Ja akurat na czczo miałam dobre cukry a musiałam mocno pilnować diety żeby mieć dobre po posiłkach. Nie brałam insuliny.