reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, od 2 dni zjadłabym cos, ale nie wiem co... Mam na coś ochotę, ale nie mam pomysłu, co to może być. Nawet nie jestem w stanie określić, czy słodkie czy słone. 😟
Witaj w klubie. Mam to samo, ciagle mysle, co by zjesc i nic nie moge wymyslic. Albo mam na cos ochote tu i teraz, a zanim to przygotuje to ochota juz ni przechodzi. Dramat z tym jedzeniem. Ale pocieszam sie, ze juz blizej niz dalej do 12 tygodnia i wtedy dolegliwosci w koncu miną (tak przynajmniej mialam w poprzednich ciazach i teraz tez na to licze).

reklama
Dziewczyny myslalyscie juz nad detektorami tetna plodu? U mnie w poprzedniej ciazy to byl must have, mialam angel care, ale chyba teraz jakies fajniejsze juz sa, z pomiarem tetna od razu.

Witaj w klubie. Mam to samo, ciagle mysle, co by zjesc i nic nie moge wymyslic. Albo mam na cos ochote tu i teraz, a zanim to przygotuje to ochota juz ni przechodzi. Dramat z tym jedzeniem. Ale pocieszam sie, ze juz blizej niz dalej do 12 tygodnia i wtedy dolegliwosci w koncu miną (tak przynajmniej mialam w poprzednich ciazach i teraz tez na to licze).
ja dziś wieczorem zjadłam kilka ciastek owsianych z czekoladą, potem pomidorową, a teraz pomarańczę i to nie to. Na stole ananas ale nawet nie próbuję, bo też wiem ze nie o to chodzi. Jeju, chciałabym wiedzieć, na co mam taką ochotę 😂😂

Czy was też tak ciągną pachwiny??
Jestem dzisiaj 7+3 i od jakoś 3dni zauważyłam, że dość często ciągną mnie pachwiny, pobolewają jakby jajniki. Głównie jak siedzę po turecku albo mam nogi podkurczone..
Ja wiem, że tam się wszystko rozciąga ale czy tak nagle?
Jak zrobiłam sobie tydzień temu parokilometrowy spacer, to dwa dni nie mogłam podnieść nogi, tak mnie ciągnęło w pachwinie. Teraz co rusz mam ukłucia w różnych miejscach. Dzisiaj 10+1.

A jak mi się czasem kichnie... To aua...

A jest to w pełni bezpieczne? Nie ma szkodliwego wpływy na maluszka??
Tak, jest w pelni bezpieczny. Z tym ze wiadomo, ja nie uzywalam go codziennie (no czasami tak), ale wtedy jak cos mnie zaniepokoilo, albo mialam jakies zle przeczucia. Wiele razy ratowal mnie przed niepotrzebnym jechaniem na IP.

Jak zrobiłam sobie tydzień temu parokilometrowy spacer, to dwa dni nie mogłam podnieść nogi, tak mnie ciągnęło w pachwinie. Teraz co rusz mam ukłucia w różnych miejscach. Dzisiaj 10+1.

A jak mi się czasem kichnie... To aua...
Tez tak mam, pani Doktor mówiła, ze prędzej to jelito niż jajnik.

reklama
Normalnie czytasz mi w myślach 🙈 też miałam zadać podobne pytanie tylko że ja właśnie na początku się martwiłam bo ciągle czułam brzuch - albo takie ćmienie jak na okres, albo ciągnięcie, albo jakieś kłucia 🙄 a teraz znów nic... Tak jakby tam się nic nie działo 🙈 a mamy podobnie bo ja jestem dzisiaj 6+6
ja czasami "czuję brzuch". Nie jest to taki ból jak niektóre z Was opisują jako miesiączkowy (taki ból miałam tylko przez chwilkę, najprawdopodobniej w dniu zagnieżdżenia). Czuję od czasu do czasu ciągnięcia, kłucia, właśnie w pachwinach i pod pępkiem. Ale jest to eweindentnie jak dla mnie ból nie wskazujący na nic złego tylko że coś się rozciąga.

Do góry