reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Miałaś może informacje o grubości blizny? Też jestem po 2 cc i ciekawi mnie jak u Ciebie wyszło.
W ogóle w czwartek byłam na wizycie ale nie mogłam nadrobić postów więc nic nie dałam znać.
Byłam na prywatnym USG (ciążę prowadzę na NFZ ale chciała mnie skierować na pierwsze USG dopiero ok 12 tygodnia [emoji849]), byłam wtedy 8 t 3 d, to było moje pierwsze USG i wszystko ok :) ciąża pojedyncza (uff), serce bije. Chciała dać posłuchać ale powiedziałam że wystarczy że widzę na obrazie (bo tu pisaliście że to szkodliwe więc sobie darowałam). Sprawdziła też stan mojej blizny po 2 CC i powiedziała że jest bardzo ładnie zrobiona więc tez mnie to uspokoiło.
A wiek ciąży z USG idealnie pokrył się z tym z om :) więc też fajnie.

reklama
@Unavare @MamaLama łączę się z Wami w bólu, bo właśnie zaczęłam żuć gumę tą Pregna i oby pomogła. Myślę, że jestem już bardzo bliska do wylądowania z głową nad kibelkiem, ale mam jakieś straszne opory przed wymiotowaniem, bo w sumie w życiu wymiotowałam jakieś 3 razy łącznie. Zawsze rozkminiałam czy uda mi się w ciąży powstrzymać wymioty i koleżanki twierdziły, że tego się nie da powstrzymać. Na razie mi się udaje, ale niekiedy jest tak dramatycznie, że już chyba niedługo :p

Do góry