reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Żurawina w każdej postaci, najlepiej sok 100% bez dodatku cukru. Można dodawać do wody z cytryna. Tak ogólnie dobrze pobrałaś mocz? Ja kiedyś pobrałam w totalnym biegu, w publicznej toalecie, bez przygotowania i wyszło takie kongo, ze nie moglam uwierzyć, że nie odczuwam żadnych objawów i pobrałam jeszcze raz tak jak Bóg przykazał i mocz czysty. Co do żurawiny świetnie zakwasza mocz, a bakterie nie lubią środowiska kwasnego, przy bakteriach w ulk moczowym powinnaś mieć zasadowe pH moczu.
No mam tak na granicy zasadowego. Fakt, że przed pobraniem trochę się zapomnieliśmy, ale myślałam, że bakterie wyjdą, ale nic nie będzie. A tu mnie wszystko piecze i zastanawiam się, czy to nie przez tabletki w jakiś sposób. No nic, idę po wodę i nie rozstaje się z nią dzisiaj.

reklama
Kochane a powiedzcie mi czy Was też ciągną pachwiny ? Ja mam takie uczucie dziwne właśnie jakby mnie coś uciskało w pachwinie czasem w jednej czasem w drugiej ale zazwyczaj czuje cały dzień takie coś 🙈 a co do cmentarza to sama jestem przerażona.... Bo biorąc pod uwagę że mdli mnie na każdy praktycznie zapach 🙄😔 nie wiem czy zaopatrzyć się w woreczki czy trzymać się blisko żywopłotu 🙈🥴 ale cóż zrobić muszę się zmobilizować i przetrwać 😎💪 byle nie spotkać żadnych ciotek wypsikanych spirytusowymi "perfumami "....🤣
Mnie tak ciągnie z jednej strony, że nogi nie mogę podnieść. Wczoraj byłam na długim spacerze i zastanawiam się co jest winowajcą. Ciąża czy ja chodząca jak osioł :p

Dziewczyny, dopiszcie mnie proszę do konwersacji. Lekarka po ostatniej wizycie zaprosiła na kolejną dopiero za 3-4 tyg, czy to ok czas? Nie zbyt długi?
Ja poprzednie na NFZ wizyty też miałam 1x na miesiąc, a jak się coś działo to i tak na sor leciałam, więc te wizyty to tylko po to by wystawiła skierowanie na kolejne badania i zwolnienie na kolejny miesiąc 🤣

Dziewczyny, dopiszcie mnie proszę do konwersacji. Lekarka po ostatniej wizycie zaprosiła na kolejną dopiero za 3-4 tyg, czy to ok czas? Nie zbyt długi?
Jeżeli z ciąża jest wszystko ok to wizyta raz na 3-4 tygodnie jest w porządku. Jeżeli coś Cię martwi to zawsze możesz się zapisać na dodatkową wizytę. Ja ze względu na wsześniejsze poronienia na razie mam wizyty co tydzień. Ale jak już przejdę ten najgorszy czas to mam nadzieję, że będę chodzić właśnie co 3-4 tygodnie.

Dziewczyny, jestem wstrząśnięta 😓 nie wiem jakie miałyście nastawienia rok temu kiedy TK wyskoczył z tym swoim prawem antyaborcyjnym ale właśnie czytałam o młodej kobiecie która w 22tc trafiła do szpitala z bezwodziem. Lekarze czekali aż serce płodu samo przestanie bić chociaż nie miało już żadnych szans na przeżycie... W tym czasie kobieta doznała wstrząsu septycznego i zmarła 🥺 nie wierzę w to co czytam... Przecież zdrowie i życie matki miało być najważniejszą przesłanką. Nje wyobrażam sobie co musi czuć jej rodzina. I to nie jest nigdzie nagłośnione... Co za chory kraj 🤯

Kochane a powiedzcie mi czy Was też ciągną pachwiny ? Ja mam takie uczucie dziwne właśnie jakby mnie coś uciskało w pachwinie czasem w jednej czasem w drugiej ale zazwyczaj czuje cały dzień takie coś 🙈 a co do cmentarza to sama jestem przerażona.... Bo biorąc pod uwagę że mdli mnie na każdy praktycznie zapach 🙄😔 nie wiem czy zaopatrzyć się w woreczki czy trzymać się blisko żywopłotu 🙈🥴 ale cóż zrobić muszę się zmobilizować i przetrwać 😎💪 byle nie spotkać żadnych ciotek wypsikanych spirytusowymi "perfumami "....🤣
tak, czuje pachwiny i czuję brzuch nadal albo jakieś pojedyncze kłucia albo takie lekkie miesiączkowe bóle. Na cmentarz jedziemy wlasnie teraz, później do babci na obiad 😋😆😍

Dziewczyny, jestem wstrząśnięta 😓 nie wiem jakie miałyście nastawienia rok temu kiedy TK wyskoczył z tym swoim prawem antyaborcyjnym ale właśnie czytałam o młodej kobiecie która w 22tc trafiła do szpitala z bezwodziem. Lekarze czekali aż serce płodu samo przestanie bić chociaż nie miało już żadnych szans na przeżycie... W tym czasie kobieta doznała wstrząsu septycznego i zmarła 🥺 nie wierzę w to co czytam... Przecież zdrowie i życie matki miało być najważniejszą przesłanką. Nje wyobrażam sobie co musi czuć jej rodzina. I to nie jest nigdzie nagłośnione... Co za chory kraj 🤯
Moja Pani ginekolog mówiła mi że jest przerażona tym co się dzieje w środowisku lekarskim .... Lekarze przestalinkierowac pacjentki na badania prenatalne i testy typu nifty czy pappa wogole o tym nie informuja kobiety że jest taka opcja 😔 🙄😭 co się dzieje na tym świecie ... Przecież niektóre wady szybko wykryte jest się w stanie wyleczyć... A przy zagrożeniu życia kobiety też nie można dokonać aborcji ?

Masakra... W ogóle jak dziecko nie ma szans przeżycia w łonie to jednak powinno się próbować ratować na zewnątrz (słyszałam, o wcześniakach nawet 400g które jednak przeżyły)...

Mój gin na pappa mnie nawet skierował, problem tylko taki, że on nie chce prowadzić ciąży bo powinna prowadzić poradnia perinantologii... Ale w sumie to opłacam pakiet i mam prawo do niego przychodzić... No cóż - zobaczymy co odpowie mi 10.11... jak przyjdę przedłużyć zwolnienie i z nowinkami o braku miejsc w 5 pobliskich znanych mi szpitalach 😱

Moja Pani ginekolog mówiła mi że jest przerażona tym co się dzieje w środowisku lekarskim .... Lekarze przestalinkierowac pacjentki na badania prenatalne i testy typu nifty czy pappa wogole o tym nie informuja kobiety że jest taka opcja 😔 🙄😭 co się dzieje na tym świecie ... Przecież niektóre wady szybko wykryte jest się w stanie wyleczyć... A przy zagrożeniu życia kobiety też nie można dokonać aborcji ?
Mozna, ale lekarze się boją procesów, czy na pewno było zagrożenie życia.

reklama
Do góry