reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Wg OM powinien być teraz 10 tydzień, według USG ciąża przestała się rozwijać na etapie 6 tygodnia (puste jajo) całkowicie pusty pęcherzyk ciążowy 1.60 cm bez zarodka i bez pęcherzyka żółtkowego.
Bardzo mi przykro, wiem co czujesz[emoji17]Idziesz do szpitala? pamietam jak bardzo chcialam juz miec wszystko za sobą, wyłączyc myslenie i uczucia, zamknąć temat i zacząć starania od nowa..

Cześć dziewczyny, ja po wizycie, ciąża zdrowa, dzidzia dobrze się zagnieździła, widziałam jak serduszko biję, ma 0,75cm❤️ dziś 6+5 z USG, z apki 6+4 - TP z USG i apki taki sam 20.06.2022r. 🥰 następna wizyta za trzy tygodnie 😊

Załączniki

• IMG_20211029_190658.jpg
    IMG_20211029_190658.jpg
    807,4 KB · Wyświetleń: 71
Bardzo mi przykro, wiem co czujesz[emoji17]Idziesz do szpitala? pamietam jak bardzo chcialam juz miec wszystko za sobą, wyłączyc myslenie i uczucia, zamknąć temat i zacząć starania od nowa..
A myślałam, że tylko ja tak miałam przy pustym... Co USG bez niczego w środku myślałam "albo niech się coś pojawi, albo niech wylatuje i robi miejsce na nowe" - samoistne poronienie w 9tc... Pęcherzyk w sumie na tyle też wyglądał (lekarz powiedział, że pęcherzyk się wspaniale rozwija, tylko zapomniał po co)
Troszkę mi się wtedy skojarzyło z tym pracownikiem na budowie zasuwajacym z pustą taczką tam i spowrotem...
Kierownik go zatrzymuje
- ale wozisz pustą taczkę, w jakim celu?
- aj panie kierowniku, taki zapieprz, że nie ma czasu nawet załadować...

A myślałam, że tylko ja tak miałam przy pustym... Co USG bez niczego w środku myślałam "albo niech się coś pojawi, albo niech wylatuje i robi miejsce na nowe" - samoistne poronienie w 9tc... Pęcherzyk w sumie na tyle też wyglądał (lekarz powiedział, że pęcherzyk się wspaniale rozwija, tylko zapomniał po co)
Troszkę mi się wtedy skojarzyło z tym pracownikiem na budowie zasuwajacym z pustą taczką tam i spowrotem...
Kierownik go zatrzymuje
- ale wozisz pustą taczkę, w jakim celu?
- aj panie kierowniku, taki zapieprz, że nie ma czasu nawet załadować...
Straszne to jest ale uśmiechnęłam się pod nosem... To skojarzenie z budową 😋 dobrze rozumiem, że poroniłaś samoistnie puste jajo w 9tc? Mój organizm jest na tyle popieprzony że nie umie sam ogarnąć na czas że coś jest nie tak i sam rozpocząć procesu oczyszczania... Zatrzymane serduszko przeżyłam strasznie, puste jajo trochę lepiej... Ale najbardziej żal mi było tego straconego czasu 🙄 za każdym razem mam łyżeczkowanie bo samo z siebie nic się nie zaczyna a potem to czekanie trzech miesięcy to jest wieczność... 😒 w ciążę zachodzę szybko a przez te przymusowe postoje bujamy się już od czerwca 2020 🙁

Hej dziewczyny, podczytuje was od samego początku, jest to moja 4 ciąża, w tym 2 poronienia, byłam w środę na wizycie u lekarza i niby wszystko w porządku, dzidzia ma już prawie 2 cm serduszko ładnie bije, no ale nie daje mi spokoju wygląd pęcherzyka ciążowego, wasze są takie ładne okragle, a mój ma bardzo dziwny kształt. Niby lekarz powiedział żeby się nie przejmować, bo zależy jak ustawić głowice, ale jednak nie umiem się cieszyć 😔

Cześć dziewczyny. Ja tak jeszcze z pewną niepewnością dołączę do was ;)
Beta z poniedziałku 1003, z środy 2517, w czwartek na USG narazie pusty pęcherzyk, zobaczymy co to będzie.
Aplikacja pokazuje termin na 30 czerwca, jeśli liczyć moją "pseudo" miesiaczke która miała długość dwóch dni (25-26 września) i to było leciuutkie plamienie na różowo 🤷‍♀️
To byłby mój 2 cykl po odzyskaniu miesiaczki po karmieniu piersią, także może takie dziwactwa są możliwe? ;p
Następne USG w czwartek... także z nerwów nie mogę już usiedzieć i potrzebuje "wspólnoty" z innymi mamami (wami) żeby trochę sobie pogadac ;)

Straszne to jest ale uśmiechnęłam się pod nosem... To skojarzenie z budową 😋 dobrze rozumiem, że poroniłaś samoistnie puste jajo w 9tc? Mój organizm jest na tyle popieprzony że nie umie sam ogarnąć na czas że coś jest nie tak i sam rozpocząć procesu oczyszczania... Zatrzymane serduszko przeżyłam strasznie, puste jajo trochę lepiej... Ale najbardziej żal mi było tego straconego czasu 🙄 za każdym razem mam łyżeczkowanie bo samo z siebie nic się nie zaczyna a potem to czekanie trzech miesięcy to jest wieczność... 😒 w ciążę zachodzę szybko a przez te przymusowe postoje bujamy się już od czerwca 2020 🙁
Tak, ale to było o tyle dziwne, że to jajo rosło i lekarz sam w sumie miał wątpliwości czy zamierza się coś pojawić czy nie... Stwierdził, że jak do 10tc nic się nie pojawi to już mnie wyczyszczą... Ale w połowie 9tc zaczęłam krwawić...

reklama
Dziewczyny,
ale ja mam takie pytanie. No bo badanie moczu kiedyś mozna było "donieść pojemnik" z moczem. Czy Wy nadal tak mozecie? Bo ja dzisiaj się zapytałam to babka do mnie "nie, na miejscu Pani to załatwia". To co, ja bede miała na siłę to zrobić? 🤣🤣🤣
Nie! Robisz normalnie w domu z pierwszego porannego moczu ( w nocy robisz normalnie;) i musisz donieść do 2-3 godzin. Może o to jej chodziło?

Do góry