reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Też mnie to zastanawia skoro już o tym piszecie. Ja mam PZU i tak np BetaHCG robię ze swoich, ginekologa mam prywatnego... Ale teraz tych badań będzie mi dochodzić. A to mocz i krew, a to cukrowe, a to prenatalne ( kiedyś tam kiedyś ale będą ) a to Bóg wie co jeszcze.

Też mnie to zastanawia skoro już o tym piszecie. Ja mam PZU i tak np BetaHCG robię ze swoich, ginekologa mam prywatnego... Ale teraz tych badań będzie mi dochodzić. A to mocz i krew, a to cukrowe, a to prenatalne ( kiedyś tam kiedyś ale będą ) a to Bóg wie co jeszcze.
No ja na medicover mam w pakiecie, ba nawet mam taki pakiet, że pokazując kartę ciąży mogę beż skierowania robić badania, mocz, morfologię, ale także np tsh, na choroby przenoszone droga płciową itd. Nawet przysługuje mi ileś dodatkowych usg bez skierowania [emoji50]
Zawsze sprawdzam czy opłaca mi się jechać na badania czy zapłacić jednak u siebie. Tak do 50 zł place, na resztę taniej mi pojechać do Medicoveru i wrócić. Także ten [emoji6]

Mimo że większość dzisiejszych badań miałam za darmo w ramach pakietu, to jednak uzbierało się 140 zł dopłaty.

Ja też jakbym miała płacić za każdą wizytę to chyba bym nie wyrobiła z kasą.. na szczęście mam zagwarantowane w pakiecie z Medicoveru, a tak się złożyło, że mój gin z nimi współpracuje.
Ja też mam to szczęście że lekarz do którego chodzę współpracuje z Medicover. Generalnie mam wrażenie że lekarze z Medicover to jakieś odrzutki które nigdzie indziej nie dostały pracy 🤦‍♀️ na szczęście u mnie w mieście jest przychodnia która ma naprawdę super specjalistów (ginekolodzy, endokrynolodzy 💜) i rozliczam u nich wizyty z pakietu.

Mój ból piersi wrócił wczoraj wieczorem 🤩 dzisiaj też je czuje. Wczoraj pomyślałam że może to jakis spadek progesteronu k dlatego zwiększyłam sobie dawkę duphastonu.. 🙄 nje było to zbyt rozsądne z mojej strony ale ta jedna tabletka chyba nie narobi szkód 😒

Ja też mam to szczęście że lekarz do którego chodzę współpracuje z Medicover. Generalnie mam wrażenie że lekarze z Medicover to jakieś odrzutki które nigdzie indziej nie dostały pracy [emoji2356] na szczęście u mnie w mieście jest przychodnia która ma naprawdę super specjalistów (ginekolodzy, endokrynolodzy [emoji171]) i rozliczam u nich wizyty z pakietu.
No u mnie jest tak samo, przychodnia współpracuje z Medicover :) całe szczęście :)

reklama
Mój ból piersi wrócił wczoraj wieczorem 🤩 dzisiaj też je czuje. Wczoraj pomyślałam że może to jakis spadek progesteronu k dlatego zwiększyłam sobie dawkę duphastonu.. 🙄 nje było to zbyt rozsądne z mojej strony ale ta jedna tabletka chyba nie narobi szkód 😒
Nie narobi, ale nie przesadzaj z tym dawkowaniem. Masz okreslona dawkę i bierz tyle ile powinnas brac. To, ze czasem piersi przestają bolec nic nie znaczy. Jednego dnia beda dosc mocno boleć, a drugiego dnia mniej. ;)

Do góry