reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mnie dziś wzięło na tofifi i zjadłam całe a teraz mam zgagę (mam com chciałam)

Co do snów też mam zryte, po 2-3 sny przenikające się...

Tylko ja jako nastolatka nawet ćwiczyłam zapamiętywanie snów, później świadome śnienie... Dawno świadomie nie śniłam, ale sny niestety nawet całkiem dobrze pamiętam...
Ja wczoraj zjadłam serek wiejski z czosnkiem.. zagryzłam żurawiną i poprawiłam principolo [emoji38] zgagę mialam niemiłosierną [emoji38]

reklama
A tak a propo snów to dziś właśnie napisała do mnie moja znajoma [emoji23] trudno się było wykręcić od odpowiedzi [emoji85]Zobacz załącznik 1330211
Jak ja powiedziałam mojemu, że mamy dwie kreski to powiedział "wiem, śniło mi się" 🙈 A ja mam tak, że zanim dowiem się, że ktoś z mojego otoczenia jest w ciąży, to też mi się takie rzeczy snią. Ja mam w ogóle porąbane sny, często przerażające i wręcz alarmujące. Aktualne zwalam na to, że po prostu pewnie źle sypiam i jestem dłużej w tej płytkiej fazie.

Ale, że trojaczki? 🤣😝
Mi się czworaczki śniły ostatnio :D
i byłam w szoku. Lekarz mi powiedział, że mam się nie martwić, bo jeden zarodek się wchłonie?!? i możliwe że będzie troje albo dwoje :D wtf
a dzień wcześniej jakieś potoki krwi i stracone dziecko.
Co noc mam jakieś dziwne sny które mnie budzą w nocy :D

W poprzedniej ciąży też założyła mi dopiero w 9tc. Może dlatego, że tutaj w DE , wizyty na kasę chorych zaczynają się od 8 tc.
Ja byłam juz było serduszko a karty ciąży nie miałam założonej bo lekarz mówił ze nie ma co tam wpisać przed kolejna wizyta mam zrobić morfologia, glukoze... I dopiero wtedy będę miała zakładana ;)

Dziewczyny ja też mam porypane sny... Ostatnio śnił mi się nożownik i mnie gdzieś w plecy dźgał i chciał w serce, ale ludzie go odciągneli. Obudziłam się w nocy to tak mi się nogi trzęsły, że szok🥺
Od kiedy dwie kreski na teście to noce bardzo niespokojne mam😔

Kurcze jestem w 8 tyg i zastanawiam się czy ten mój większy brzuszek to wzdęcia czy jednak już coś widać? Jak myślice? Spodnie robią się ciasne..

Załączniki

• bumpie_week_8_flag.jpg
    bumpie_week_8_flag.jpg
    118 KB · Wyświetleń: 104
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Mayred91 - wizyta 25.10
@angeliskax - wizyta 25.10 priv
@Joannaa24 - wizyta 25.10
@Eevee - wizyta 25.10
@Jetkaa - wizyta 25.10 NFZ
@chucherko - wizyta 25.10
@Hmmmm - wizyta 25.10

Dziewczyny, samych pięknych widoków! I samych dobrych wiadomości! ✊🏼✊🏼☀️

@MiMi86 - wizyta 26.10
@MoniaMarz - wizyta 27.10
@MamaMonia - wizyta 28.10
@Marta509 - wizyta 28.10
@kamejka - wizyta 28.10
@Passtelova - wizyta 29.10
@Magdalena09 - wizyta 30.10
@Bosiek - wizyta 02.11 priv
@MamaLama - wizyta 02.11
@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Angelr - wizyta 04.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@paxi_ab - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Ja 18.11 kolejna wizyta :)

Kurcze jestem w 8 tyg i zastanawiam się czy ten mój większy brzuszek to wzdęcia czy jednak już coś widać? Jak myślice? Spodnie robią się ciasne..
Zależy jaka była pozycja startowa 🙈 ja tak mam przy wzdęciach. Ale mam już delikatnie zarysowane podbrzusze, tylko nie ma szans żeby to było widoczne w ubraniach. Bardziej po cyckach widać, że jestem w ciąży, bo wychodzą z każdego stanika...

Mi się czworaczki śniły ostatnio :D
i byłam w szoku. Lekarz mi powiedział, że mam się nie martwić, bo jeden zarodek się wchłonie?!? i możliwe że będzie troje albo dwoje :D wtf
a dzień wcześniej jakieś potoki krwi i stracone dziecko.
Co noc mam jakieś dziwne sny które mnie budzą w nocy :D
Mi się dzisiaj śniło, że moja szefowa mówi tak; no powiedz, że jesteś w ciąży, powiedz już! 🤣

Doczekałam się bety z czwartku, w końcu. Na tamten dzień wzrosła pięknie do 5800. 3 dni wcześniej była 2049. Mój Lekarz do mnie zadzwonił i zaprosił mnie na usg o 15ej. ALE EMOCJE! TAK BARDZO BYM CHCIAŁA OFICJALNIE DO WAS DOŁĄCZYĆ 🥰

reklama
Mi się dzisiaj śniło, że moja szefowa mówi tak; no powiedz, że jesteś w ciąży, powiedz już! 🤣

Doczekałam się bety z czwartku, w końcu. Na tamten dzień wzrosła pięknie do 5800. 3 dni wcześniej była 2049. Mój Lekarz do mnie zadzwonił i zaprosił mnie na usg o 15ej. ALE EMOCJE! TAK BARDZO BYM CHCIAŁA OFICJALNIE DO WAS DOŁĄCZYĆ 🥰
Oj tam, już dołączylas i jesteś nasza ❤️ nie ma wychodzenia z grupy!

Do góry