reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Pisać jak coś się dzieje - ok, byle nie snuć czarnych scenariuszy...
Część z nas już sporo przeszła i się i tak martwi, a dla części kobiet to pierwszy raz - im się przyda błoga nieświadomość :-) (sama ostatnio się śmiałam, że dobrze, że w pierwszej ciąży nie wiedziałam ile może się stać - byłam niebo spokojniejsza) mimo, że na forum też pisały kobiety, które straciły, też pytały o swoje objawy etc...

Mi się dziś pojawił metaliczny posmak w ustach i nie mam pojęcia jak go zbić... Jadłam zimne, ciepłe, słone, słodkie, umyłam zęby, piłam sok... A posmak wraca chwilę po przepłynięciu smaku z jedzenia...
O tototo! ❤ O to mi chodziło!

Ja wlasnie mam delikatne mdlosci, ale to tylko delikatne. Moja przyjaciółka czula od początku ze bedzie miala córeczkę. Zgadza się. A ja, mam wrazenie ze u mnie sie mały lokator wprowadza. Więc mam nadzieje, ze moje przeczucia się sprawdzą. 😊

reklama
Ja się tak właśnie nakręciłam na początku wątku. Bo było parę dziewczyn z problemami i jak mnie tylko przestały pewnego wieczoru boleć piersi to autentycznie wpadłam w panikę. Najgorsze jest to, że dałam jej się przelać tutaj. Teraz wiem, że w ten sposób mogłam nakręcic kolejne dziewczyny.

Jednak jeśli dzieje się coś złego, to dobrze, że piszemy o tym. Przynajmniej niektóre z nas nie znikają nagle bez śladu i dostają słowo wsparcia.
Kochane ja pisałam, że podejrzewam u siebie puste jajo ze względu na widoczny tylko pęcherzyk ciążowy w 6t ale nie tracę nadziei i dzięki właśnie Wam i temu, że pisaliście, że trzymacie kciuki, że któraś z was też tak kiedyś miała, a po 2-3 tygodniach pojawiła się u niej fasolka na USG nie tracę nadziei i wierzę, że będzie wszystko dobrze, tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża ❤️ do kolejnego USG mam jeszcze 10 dni i staram się być dobrej myśli, nic nie planuje itd., ale nie zamartwiam się na zapas. Co ma być to będzie. Dziewczynki przede wszystkim cierpliwości ❤️

Jesteś już zaszczepiona czy będziesz się szczepić w ciąży?
Jestem zaszczepiona 2 dawkami, mój lekarz jak go pytałam w poprzedniej ciąży to był zdania, że mam się szczepić, natomiast ciąża się zakończyła przed podaniem pierwszej dawki, także w sumie nie było sprawy. W każdym razie na następnej wizycie będę pytać czy mam się doszczepić 3 dawka jeśli będzie mi przysługiwać i dam Wam znać co mi doktor powiedział :)

Jestem zaszczepiona 2 dawkami, mój lekarz jak go pytałam w poprzedniej ciąży to był zdania, że mam się szczepić, natomiast ciąża się zakończyła przed podaniem pierwszej dawki, także w sumie nie było sprawy. W każdym razie na następnej wizycie będę pytać czy mam się doszczepić 3 dawka jeśli będzie mi przysługiwać i dam Wam znać co mi doktor powiedział :)
Właśnie muszę porozmawiać ze swoim lekarzem co on na to, bo jeszcze nie wiem co mam zrobić.

Czy każda z Was robi betę i przyrost?? Ja biegałam na betę w poprzedniej ciąży, teraz jakoś mnie nie goni, chyba cierpliwie poczekam do wizyty u gin..szczególnie że nie miałabym co z synkiem zrobic, a nie chce go ciągać po labolatoriach..
Ja też nie robię bety strasznie mnie to badanie stresuje ... Byłam na USG pecherzyk jest pęcherz żółtkowy też więc moja pani doktor powiedziała że póki co jest wszystko w porządku :) mam do niej pełne zaufanie po moich dwóch straconych ciążach w jednym roku trafiłam do niej i tylko ona wpadla na to żeby zrobić mi rozszerzone badania na toxo , także dała mi wybór mogę zrobić betę ale tylko dla swojej ciekawości albo mogę spokojnie poczekac na USG 14 dni. Co ma być to będzie 👌♥️😌 tego się trzymam po takich przejściach trudno być szczęśliwym i pewnym od pierwszych dni ...

Hahahhaha jesteś udana 😅 jest w ciąży.
Hcg 187 😅 ja tydzień temu miałam 125 😅 także ciekawe czy lekarz określi jej ciążę na czerwiec czy lipiec 😂😂😂
Ja jutro robię tak z ciekawości, a ona powtórzy sobie w środę 😅w czwartek obie idziemy do giną.
No, z, niecierpliwością czekalam, na Odpowiedź :) to super moze bd kolejna kolezanka 💪 i oby kazda, do terminu. Min maja xD

reklama
Ja jestem nieszczepiona, jestem zdania że każdy odpowiada za siebie, ja się zaszczepie za kilka lat jak zobacze że to ma sens i działa bo puki co m 2 znajomych jeden miał 2 dawki, drugi 3 dawki i obaj zachorowali i dość ciężko więc nie widzę skuteczności szczepienia.
Kolejna sprawa mój lekarz też jest zdania że każdy jest dorosły ale zaleca poczekać też jakiś czas na szczepienie się.

Do góry