reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ogólnie często oddawałam mocz przed ciążą, bo mam mały pęcherz, ale od jakichś dwóch tygodni potrafię w ciągu godziny lecieć 10 razy do łazienki i nie jest to parę kropelek, a normalnie. Ostatnio w ciągu 20minut byłam 7 razy i za każdym razem lało się ze mnie tak, że końca nie było widać,całe szczęście to tylko raz się tak zdarzyło 🙈 Myślę, że dziennie wypijam te 2 litry (herbata, kawa zbożowa, woda) Są momenty, że przez 2 godziny nie pójdę ani razu to narzeczony mi brawo bije 🤣 Całe szczęście, że mam zapas papieru toaletowego w domu. Teraz wydaję na papier toaletowy, a później na pieluchy także z wydatkami już sobie piątkę przybiłam 🙈
Moja młoda się śmieje, że chodzę do WC na "wyprawę życia" :-D
(Bo jak już nie chce mi się biegać co 5 min to zdarza się, że zbieram się jakbym szykowała się niewiadomo gdzie)
Prawie całe dnie leżę, to jak usiądę na skraju łóżka to już sygnał, że szykuję się na wyprawę życia i trzeba usuwać ewentualne przeszkody z drogi (co bym się po drodze nie zabiła) 🤭

reklama
Moja młoda się śmieje, że chodzę do WC na "wyprawę życia" :-D
(Bo jak już nie chce mi się biegać co 5 min to zdarza się, że zbieram się jakbym szykowała się niewiadomo gdzie)
Prawie całe dnie leżę, to jak usiądę na skraju łóżka to już sygnał, że szykuję się na wyprawę życia i trzeba usuwać ewentualne przeszkody z drogi (co bym się po drodze nie zabiła) 🤭
Najgorsze jest, że jak już pójdę do tej łazienki, zrobię to siku i już mam wychodzić z łazienki i nagle czuję, że chce mi się jeszcze 🙈

Hej! Jestem tutaj nowa 🙂 wczoraj zobaczyłam 2 kreski na teście, jestem ciutke przerażona, bo mam synka 19 miesięcznego. Bardzo chciałam dziecko, ale dopiero za jakiś czas.. mam natłok myśli. Termin na 20 czerwca.
Witam😉
Nie przejmuj się ja mam córkę 20 mscy i też nie myślałam o ciąży na już 🙈 Ale czasami los decyduje za Nas i pozostaje Nam to zaakceptować najważniejsze żeby było wszystko ok 😊❤️
Ja dodatkowo jeszcze karmie więc już wogole mam ciekawie 🙈🙈🙈🙈

Dlatego ja się boję zaszczepić w ciąży, bo tu nie chodzi tylko o mnie. Nie wybaczyłabym sobie jakby po szczepieniu coś się stało z dzieckiem, a czytałam o kilku takich przypadkach (ale nie są to żadne badania, tylko wpisy kobiet, ale jednak coś tam w mojej głowie mówi mi, żebym się wstrzymała)
A nie boisz się zachorować?

A nie boisz się zachorować?
Ja planowałam z mężem się zaszczepic, ale tylko z tego względu, że w coraz większej ilości miejsc jest to wymagane. Gdyby nie to, to pewnie byśmy ciągle unikali szczepienia.
Niestety w obecnej sytuacji... Gdy dowiedzieliśmy się o ciąży plany się zmieniły. Nie będę się szczepić, bo po przeczytaniu sporej ilości publikacji zagranicznych i rozmowie z lekarzami jednak bardziej obawiam się szczepienia w ciąży i wpływu na fasolkę niż nawet zachorować. Tym sposobem nasze szczepienie znowu przesunęło się w czasie😅🤷🏼‍♀️

Ja mam synka 11 miesięcznego, nie planowałam dzieci, bo też już mam swoje lata ale los zdecydował za mnie. Po pierwszym szoku przyszła radość a teraz strach czy wszystko będzie dobrze z maluszkiem ale jestem dobrej myśli. Również karmię piersią, zastanawiam się czy to ma jakiś wpływ na ciążę i czy ciąża jakoś wpłynie na ilość mleka?

Hej! Jestem tutaj nowa 🙂 wczoraj zobaczyłam 2 kreski na teście, jestem ciutke przerażona, bo mam synka 19 miesięcznego. Bardzo chciałam dziecko, ale dopiero za jakiś czas.. mam natłok myśli. Termin na 20 czerwca.
Bez obaw - ja mam córkę 11 lat... I myślałam, że moich doświadczeniach medycznych jestem już bezpłodna (lewy jajnik nie dawał oznakow aktywności przez 20 lat, a się nagle obudził)

Witam😉
Nie przejmuj się ja mam córkę 20 mscy i też nie myślałam o ciąży na już 🙈 Ale czasami los decyduje za Nas i pozostaje Nam to zaakceptować najważniejsze żeby było wszystko ok 😊❤️
Ja dodatkowo jeszcze karmie więc już wogole mam ciekawie 🙈🙈🙈🙈
Masz rację, najważniejsze żeby wszystko było ok i z tym losem chyba też racja.. nie wiem czy sama bym się zdecydowała świadomie na drugie dziecko mimo ogromnych chęci, ale zawsze człowiek sobie znajdzie milion powodów, że to nieodpowiedni moment. O kp.. to faktycznie musi być ciężkie, szczególnie że zaraz drugi maluch..

reklama
Ja planowałam z mężem się zaszczepic, ale tylko z tego względu, że w coraz większej ilości miejsc jest to wymagane. Gdyby nie to, to pewnie byśmy ciągle unikali szczepienia.
Niestety w obecnej sytuacji... Gdy dowiedzieliśmy się o ciąży plany się zmieniły. Nie będę się szczepić, bo po przeczytaniu sporej ilości publikacji zagranicznych i rozmowie z lekarzami jednak bardziej obawiam się szczepienia w ciąży i wpływu na fasolkę niż nawet zachorować. Tym sposobem nasze szczepienie znowu przesunęło się w czasie😅🤷🏼‍♀️
Mam takie samo zdanie

Do góry