reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja mam 2 poronienia za soba na wczesnym etapie nie doczekalismy serduszka. Robilismy badania wyszlo u mnie niepraeidlowy kariotyp, mthfr_677c-t, mthfr-1298a-c, pai-1 4g wyszly nieprawidlowe.
Miesiac temu mielismy slub. I nie dostalam okresu zrobilam test i sa 2 kreseczki. Mam nadzieje ze tym razem doczekamy ❤

reklama
Ja tam się nie uspokoję minimum do 18 mojego dziecka [emoji23]
A tak bez śmieszków to po ostatnim zatrzymanym poronieniu jak na rutynowej wizycie w 10+2 dowiedziałam się, że serduszko nie bije od 10 dni to cała ciąża będzie dla mnie koszmarem i na pewno nie odetchnę nawet na chwilę.
no ja akurat nie widziałam nawet serca bo najpierw było za wcześniej a potem już było po fakcie i zaczęło się poronienie. Wtedy skakałam z radości . Teraz z duuuuza ostrożnością podchodzę.

No ja w poprzednich ciążach już na tym etapie lądowałam w szpitalu z zagrożeniem życia, także teraz męczą mnie jedynie nawracające infekcje i nudności i jest to miłe zaskoczenie. Plus w poprzednim ciążach ani razu nie miałam założonej karty ciąży, ani nie słyszałam bijącego serca, także na razie pozostaje u mnie umiarkowany entuzjazm co do przyszłości :) Śpię również na brzuchu i na razie mi to nie przeszkadza. A tip z galaretką wypróbuję, bo też mnie męczą biegunki.

A moja ciąża jest naturalna, tuż po hsg w nią zaszłam. Jedyne co wcześniej przyjmowałam to metformina i inozytol ze względu na IO. Plus normalne witaminy prenatalne.

Moja ciaza tez jest naturalna. W czwartek bylam u ginekolog, bo bralam mysimbe, ze ona obniza płodność i jak bd chcec dzieci zmiwni mi leczenie.... A tu takie cuda 😅 mam nadzieję ze przez to zarodeczek bd waleczny 💪

My w sierpniu trafiliśmy do kliniki niepłodności, lekarz dał liste badań do zrobienia. W polowie września poszłam skonsultować wyniki, okazało się że mam beznadziejną rezerwe jajnikowa (amh 0,64). Lekarz dał nam czas do grudnia na normalne starania bez monitoringu, stymulacji itp. a jak się nie uda, to od razu invitro, bo nie mamy wiele czasu przy takiej rezerwie. Po ponad 2 tygodniach wróciłam do niego już w ciąży [emoji16]

reklama
Do góry