reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Macie jakieś sposoby na biegunki? Tak mnie cholernie męczą, że cała się trzęsę, jest mi bardzo gorąco i aż mi niedobrze z tego wszystkiego..

Witanie się tu przyciąga chyba jakieś pozytywne wydarzenia więc witam się i ja [emoji57][emoji6][emoji854]

30 lat za chwilę.
3 ciąża, dzieci zero.
Pierwsza ciąża stracona 6/7 tc poronienie samoistne.
Druga ciąża zatrzymana 8+5 (łyżeczkowanie 10+2)
I teraz kolejna.
Od początku z przebojami.
Pierwsza beta w sobotę krytycznie niska 8,58 w 11 albo 12 dpo
Kolejna w poniedziałek 13,51 (przyrost poniżej 66%)i prog 11 więc odstawiłam wszystkie leki i czekałam na spadek bety w nadziei, że to nie pozamaciczna (w tym cyklu owu z niedrożnej strony)
I dziś nagle beta 29,64 (przyrost 123% od poniedziałku) i prog zaczął rosnąć więc znów wzielam proga, wstrzyknelam heparyne i oczekuje piątku [emoji854]
Nie wiem jak długo tu zostane, mam nadzieję, że conajmniej 8 msc chociaż szansę niewielkie.
Dlatego witam się co by przynieść sobie trochę szczęścia [emoji3526]
No to gratulacje😅🥳 Oby wszystko już było tylko dobrze🤞❤️

Witanie się tu przyciąga chyba jakieś pozytywne wydarzenia więc witam się i ja [emoji57][emoji6][emoji854]

30 lat za chwilę.
3 ciąża, dzieci zero.
I teraz kolejna.
Kolejna w poniedziałek 13,51 (przyrost poniżej 66%)i prog 11 więc odstawiłam wszystkie leki i czekałam na spadek bety w nadziei, że to nie pozamaciczna (w tym cyklu owu z niedrożnej strony)
I dziś nagle beta 29,64 (przyrost 123% od poniedziałku) i prog zaczął rosnąć więc znów wzielam proga, wstrzyknelam heparyne i oczekuje piątku [emoji854]
Nie wiem jak długo tu zostane, mam nadzieję, że conajmniej 8 msc chociaż szansę niewielkie.
@Zazuu ale by było miło gdybyś została już u nas! [emoji7] Na staraczkach się już wysiedzialas swoje i czas na zmianę grupy [emoji7] trzymam kciuki!

30 lat za chwilę.
3 ciąża, dzieci zero.
I teraz kolejna.
Zostań 💪 nieraz zarodek sie później implantuje :) choc np progesteron ja mam, 11.1 i nie mam plamień, ani nikt nie reaguje :) niby, zgodnie z zakresem jest ok. Wiec i u Ciebie jest wporzadku 💪

W pierwszym wrodzona cytomegalia i rosnący u mnie stan zapalny - z 36tc...
Dziewczynka żyje, ma 11 lat i się cieszy, że będzie miała rodzeństwo (nawet imiona już wybrane)
Chłopczyk 26tc, powód nie znany, ale zawiązał sobie 2 supełki na pępowinie (były mocno zaciśnięte w chwili porodu) - żył 12h.

Mam nadzieję, że tym razem będzie ok.
Kolejne ciąże
- puste jajo płodowe
- ciąża biochemiczna
- ciąża pozamaciczna (usunięty jajowód)
I od 2014r. Względny spokój
W zeszłym roku też miałam skok bety w styczniu - 200-400 (ale sikany wychodził negatywnie) i zaczęła spadać... Dlatego nie wiem czy mamy to liczyć do ciąży, bo na USG niczego nie zaobserwowali.

Więc to pierwsza ciąża od długiego czasu w której póki co wygląda na to, że jest ok, ale ze względu na wiek, "niezwykle obciążony" wywiad ginekologiczno-położniczy i wypadek (jestem troszkę niepełnosprawna) dostałam skierowanie do przychodni referencyjnej...

W każdym razie wiem, że w każdej chwili może coś się stać i tych opcji "coś" jest dużo - i pojawia się stres - ale przynajmniej puste jajo zostało wykluczone, możliwość, że jest to rak już też...
Mam nadzieję, że serduszko nie przestanie bić, urodzi się całe i zdrowe (nawet jak chwilę przedwcześnie)
Przykro mi bardzo z powodu synka [emoji17] wiele przeszłaś. Oby teraz było wszystko w porządku!

reklama

30 lat za chwilę.
3 ciąża, dzieci zero.
I teraz kolejna.
@Zazuu ❤️❤️❤️ musisz z nami zostać do czerwca! Gratulacje!!! Bardzo, bardzo, bardzo ❤️

Do góry