reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Passtelova o której masz wizyte? [emoji4]

Ja jestem na siebie zla, że dzień przed zrobieniem test dopiłam resztkę wina więc nie chcę wiedzieć jakie wyrzuty sumienia bym miała gdybym paliła papierosy.
ja wypiłam dzien przed testem kieliszek wina. I też miałam poczucie winy, mimo że teoretycznie nikłe szansę, żebym na tym etapie mogła wyrządzić jakąś krzywdę. Ale jednak.

Wizytę mam o 11:30. Siedzę w pracy i nie mogę się skupić.

reklama
Passtelova o której masz wizyte? [emoji4]

Ja jestem na siebie zla, że dzień przed zrobieniem test dopiłam resztkę wina więc nie chcę wiedzieć jakie wyrzuty sumienia bym miała gdybym paliła papierosy.
ja wypiłam dzien przed testem kieliszek wina. I też miałam poczucie winy, mimo że teoretycznie nikłe szansę, żebym na tym etapie mogła wyrządzić jakąś krzywdę. Ale jednak.

Wizytę mam o 11:30. Siedzę w pracy i nie mogę się skupić.
Nie miejcie wyrzutów sumienia, na tym etapie ciaza jest chroniona. Inne sie dopiero dowiadują 2 tygodnie po spóźnionej miesiaczce. My jednak miałyśmy reke na pulsie. Ja przed testem wypiłam jedno piwo. Takze wiecie.
Bedzie dobrze! Jeszcze 2h!

Nie miejcie wyrzutów sumienia, na tym etapie ciaza jest chroniona. Inne sie dopiero dowiadują 2 tygodnie po spóźnionej miesiaczce. My jednak miałyśmy reke na pulsie. Ja przed testem wypiłam jedno piwo. Takze wiecie.
Bedzie dobrze! Jeszcze 2h!
ja właśnie nie wiem jak to było u mnie że spóźnieniem. Teoretycznie 5 dni po terminie zrobiłam test, ale w praktyce 15 dpo, bo jak już kiedyś wspominałam miałam krótkie fazy lutealne.

to się stawiasz - nie będę dźwigać, bo jestem w ciąży. Koniec. Bo co, zwolnią? Jest tyle miejsc, gdzie można takie nieprawidłowości zgłosić, ale lepiej wziąć L4, iść pracodawcy na rękę, a podatnik niech płaci zamiast wielkiej korporacji...
Właśnie w tym rzecz, ze pracodawca powinien objąć ciężarna szczególną opieką. Zwolnić jej nie zwolni bo jest chroniona. Lekarze lekka reka wystawiają l4 z obawy żeby nie zostali posądzeni gdyby coś ciężarnej się stało. A co z pracodawca? Nie boi sie tego, że pracownica wytoczy mu proces za łamanie praw kobiety ciężarnej? Jezeli w takiej biedronce czy Lidlu dzieją się takie rzeczy to nie będzie trudno to udowodnić ;) sprawa od razu wygrana w sądzie. Ostatnio UOKiK nałożył na biedronkę ogromną kare za wprowadzenie klientów w błąd :). Pracodawcy to na rękę jak pracownica pójdzie na l4. Dlatego trzeba walczyć o swoje prawa bo nikt za nas tego nie zrobi.

ja właśnie nie wiem jak to było u mnie że spóźnieniem. Teoretycznie 5 dni po terminie zrobiłam test, ale w praktyce 15 dpo, bo jak już kiedyś wspominałam miałam krótkie fazy lutealne.
Ja miałam nie robić wcale.. byłam przekonana, że lada moment dostanę.. ale przyszedł 30.09, dzień chłopaka, i stwierdziłam, że zrobię po tajniaku, a jeśli wyjdzie to mam mega prezent dla męża ;) no i w niecałą minutę pokazała się 2 kreska.. mimo, że z popołudniowego moczu..
I mam do siebie mega pretensje o to, że paliłam jak nie wiedziałam o fasolce. Cały czas mam to w głowie [emoji20]

Ja miałam nie robić wcale.. byłam przekonana, że lada moment dostanę.. ale przyszedł 30.09, dzień chłopaka, i stwierdziłam, że zrobię po tajniaku, a jeśli wyjdzie to mam mega prezent dla męża ;) no i w niecałą minutę pokazała się 2 kreska.. mimo, że z popołudniowego moczu..
I mam do siebie mega pretensje o to, że paliłam jak nie wiedziałam o fasolce. Cały czas mam to w głowie [emoji20]
ja miałam dwa dni wcześniej plamienia i myślałam, że się okres rozkręca. Pamiętam jak mi było przykro. Teraz nie zaprzątam sobie tym kieliszkiem głowy. Trzymam się badań, które mówią, że w tym czasie zarodek jest chroniony.

Właśnie w tym rzecz, ze pracodawca powinien objąć ciężarna szczególną opieką. Zwolnić jej nie zwolni bo jest chroniona. Lekarze lekka reka wystawiają l4 z obawy żeby nie zostali posądzeni gdyby coś ciężarnej się stało. A co z pracodawca? Nie boi sie tego, że pracownica wytoczy mu proces za łamanie praw kobiety ciężarnej? Jezeli w takiej biedronce czy Lidlu dzieją się takie rzeczy to nie będzie trudno to udowodnić ;) sprawa od razu wygrana w sądzie. Ostatnio UOKiK nałożył na biedronkę ogromną kare za wprowadzenie klientów w błąd :). Pracodawcy to na rękę jak pracownica pójdzie na l4. Dlatego trzeba walczyć o swoje prawa bo nikt za nas tego nie zrobi.
Najpierw na staraczkach Teraz tu się zaczyna ...
Najpierw na staraczkach teraz tu hejt na mnie leci masakra... Dajcie sobie na luz ... Nie mam zaświadczenia o ciąży i nic nie muszą póki co ... Mogę pracować nocą mogę dziwgac mogę pracować więcej niż 8 godzin dopóki lekarz mi nie da zaświadczenia to guzik zrobię ...

reklama
Znaczy na staraczkach moze nie wywaliły Cię, ale jeśli masz kierownicze stanowisko to uwazam ze mogłabyś powiedziec o ciazy i się oszczędzać. Ja myślę bardziej o takich ktore faktycznie siedzą na kasie. Moja siostrzenica jak pracowała to przez te 9h miala moze ze 2 przerwy takie 10minutowe.
Ty jestes kierowniczka i mozesz powiedziec ze bedziesz starala się pomóc w miare możliwości, ale jest taka sytuacja wiec ograniczasz do minimum.
Taaaa jasne .... Widać że nigdy nie pracowałaś w handlu ... Nie ma ludzi a robota musi być zrobiona i nie ma że boli ... Nie mam zaświadczenia o ciąży ...

Do góry