reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Według aplikacji 4+5

Załączniki

• IMG20210929062943.jpg
    IMG20210929062943.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 168
Witam się i ja [emoji4] w poniedziałek zrobiłam test dzień przed terminem i wyszła nawet całkiem wyraźna kreska. Od 6 dni miałam skąpe plamienia, które ostatnio miewam przed każdym okresem, do tego chdziliśmy dużo po Tatrach więc byłam pewna, że nic z tego, że nawet jak doszło do zapłodnienia to sie pewnie nie uda zagnieździć [emoji28]

Mam 34 lata, staramy sie o dziecko od 2018 roku z przerwami, mam za sobą 2 poronienia i 3 biochemiczne. Teraz jestem od początku obstawiona lekami (progesteron, heparyna, acard, kwas foliowy metylowany) ale i tak wiem, że różnie może być... Teraz po prostu zamaist się radować i skakć pod sufit jestem po prostu pełna nadziei [emoji4]

Trzymam kciuki za Nas [emoji3059]

Ale będziesz miała wesoło i gwarno! Mam dwie siostry i jesteśmy rok po roku praktycznie - mamy bardzo fajną relację, też chciałabym tak między dziećmi, gdyby się udało.
Na pewno będzie wesoło. [emoji16] ja mam siostrę młodszą o 16 lat [emoji85]
Bierzecie jakieś witaminy, suplementy? Ja na razie biorę kwas foliowy i zastanawiam się nad Mama DHA Plus Premium, ale nie wiem, czy wtedy brać jedno i drugie czy tylko suplement?
Ja biorę prenatal uno. Nie ma wtedy potrzeby brać dodatkowo kwasu foliowego.
Natomiast w pierwszej ciąży lekarz zaleciła mi Duphavit Pregna, ale tam w składzie jest żelazo, którego podobno nie zaleca się suplementować w pierwszym trymestrze.
Witam się i ja [emoji4] w poniedziałek zrobiłam test dzień przed terminem i wyszła nawet całkiem wyraźna kreska. Od 6 dni miałam skąpe plamienia, które ostatnio miewam przed każdym okresem, do tego chdziliśmy dużo po Tatrach więc byłam pewna, że nic z tego, że nawet jak doszło do zapłodnienia to sie pewnie nie uda zagnieździć [emoji28]

Mam 34 lata, staramy sie o dziecko od 2018 roku z przerwami, mam za sobą 2 poronienia i 3 biochemiczne. Teraz jestem od początku obstawiona lekami (progesteron, heparyna, acard, kwas foliowy metylowany) ale i tak wiem, że różnie może być... Teraz po prostu zamaist się radować i skakć pod sufit jestem po prostu pełna nadziei [emoji4]

Trzymam kciuki za Nas [emoji3059]
Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było dobrze. [emoji4]

Cześć dziewczyny. Termin z OM wskazuje na 7.06. W poniedzialek dzien przed planowana miesiączka wyszedl test pozytywny (druga kreska blada). DZisiaj juz dwie czerwone mocne krechy, a to dopiero 4t6d wg daty stoatniej miesiaczki. Jeszcze nie robilam bety planuje w poniedzialek. W tym cyklu bralam clo i od stycznia biore ovarin. Mialam monitoring owulacji i w 20 dc pekly dwa pecherzyki z prawego jajnika :biggrin2:o_O staramy się od 2019. W niedziele koncze 30 lat, taki o to prezencik w postaci pozytywnego testu dostalam :p

Ostatnia edycja:
Gratuluje :) test robiłaś tak jak ja w poniedzialek dzien przed planowana miesiaczką i mi tez kalkulator wskazuje 7.06. [emoji4] tylko ja mam krótkie cykle, dopiero 3t5d
Cześć dziewczyny. Termin z OM wskazuje na 7.06. W poniedzialek dzien przed planowana miesiączka wyszedl test pozytywny (druga kreska blada). DZisiaj juz dwie czerwone mocne krechy, a to dopiero 4t6d wg daty stoatniej miesiaczki. Jeszcze nie robilam bety planuje w poniedzialek. W tym cyklu bralam clo i od stycznia biore ovarin. Mialam monitoring owulacji i w 20 dc pekly dwa pecherzyki z prawego jajnika :biggrin2:o_O staramy się od 2019. W niedziele koncze 30 lat, taki o to prezencik w postaci pozytywnego testu dostalam :p

Cześć dziewczyny. Termin z OM wskazuje na 7.06. W poniedzialek dzien przed planowana miesiączka wyszedl test pozytywny (druga kreska blada). DZisiaj juz dwie czerwone mocne krechy, a to dopiero 4t6d wg daty stoatniej miesiaczki. Jeszcze nie robilam bety planuje w poniedzialek. W tym cyklu bralam clo i od stycznia biore ovarin. Mialam monitoring owulacji i w 20 dc pekly dwa

Gratuluje :) test robiłaś tak jak ja w poniedzialek dzien przed planowana miesiaczką i mi tez kalkulator wskazuje 7.06. [emoji4] tylko ja mam krótkie cykle, dopiero 3t5d
No ja mam cykle ok 33 dni, ale skoro owulacja byla 20 dc to ciaza na pewno jest mlodsza niz 4 t 6d.

Hej 👋 Patrycja, 23 lata. Pracuje i zaczynam studia podyplomowe. To moja pierwsza ciąża ☺ próbowaliśmy z partnerem 4 razy łącznie z tym szczęśliwym. Mój termin to 3.06.2022. Pierwszą betę miałam wczoraj i drugą mam jutro żeby zobaczyć jak się to wszystko rozwija... A w czwartek pierwsza wizyta. Stres jest 😅 wiem ze jeszcze nic tam pewnie nie da się zobaczyć na USG, ale tak dla fachowej opinii...
Podobno beta musi wynosik ok 1000, zeby byl widoczny pęcherzyk ciążowy. Trzymam kciuki ;-) ;)

reklama
Ja tam nie zwracam uwagi na długość cyklu. Po porodzie miałam tylko 3 miesiączki i cykle trwały 29, 36, 37 dni. Dziś mam 30 dzień cyklu, a test pozytywny wyszedł już wczoraj (a spodziewałam się kolejnego długiego cyklu). W związku z tym wiem, kiedy na 99% się udało, ale tygodnie liczę zgodnie z ostatnią miesiączką. Była 31.08, więc dziś wychodzi 4+2. [emoji6]

A w ogóle to fajnie mieć termin na początek miesiąca. W poprzedniej ciąży miałam termin na 22 listopada, a ostatecznie urodziłam 1 grudnia. Wszystkie z forum listopadowych już urodziły, a ja tak czekałam i czekałam i się doczekać nie mogłam. [emoji23]

Do góry