reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dla mnie temat porodu to jest jeszcze tak odlegly, ze ho ho... Zostalo pol roku, wiec pewnie dopiero za 4-5 mcy bede sie zastanawiac.
Kurde, moja starsza przyniosla katar ze szkoly i zaś mala juz od rana zakatarzona i zarkany nos. Eh, a dopiero co wyszlismy z jednej choroby.

@Hankaa kciuki za wizytę.
Dospalam 2h i jestem jak funkiel nówka [emoji38]
Dziękuję :* jestem po, z dzidziolem wszystko ok, rośnie i serducho bije pięknie. Za tydzień prenatalne więc byle do 14tego, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze z naszym maleństwem 🙏❤️ dzisiaj oddałam krew na pappe i już wiem że mąż nie może uczestniczyć w badaniu :( szkoda ale na każde inne USG wchodzi normalnie więc zadowolony 😊😊❤️

Ja rodzilam bez znieczulenia, co prawda gaz dostawałam przy skurczach, ale mi nic nie pomagał 🙈 pomagało mi skakanie na piłce i ściskanie piłeczki w dłoni 😅 ale ogólnie oceniam ból na średni. Nie było tragedii. Łącznie byłam 6h na porodówce.

A jak tam Wasze brzuchy? Ja już dół garderoby mam typowo ciążowy, brzuch jest już na prawdę widoczny nawet rano 😉
Moj brzuch najbardziej wybija wieczorem ;) mam cukrzycę więc staram się trzymać dietę i wagowo nie przytylam -od kiedy dieta to schudłam to co przybrałam na początku. W spodnie sprzed ciąży jeszcze się zamykam ale wieczorem już jak mi wybija to marze o legginsach albo pizamie ;)

Dzięki za wszystkie polecenia. Przejrzę.
A może znacie jakieś fajne profile na ig? Tylko nie zaufaj położnej, bo forma mnie nie przekonuje.
Ja mam za sobą 3 porody, każdy kolejny bardziej traumatyczny. Przy silnym stresie wpadam w panikę, i wtedy jest masakra. Chcę się nauczyć nad tym panować, bo wiem, że panikowanie tylko pogarsza.. dzis maja przyjść moje książki, dam znać jak to odbieram :) nie boję się bólu tylko tego, że spanikuje i w rezultacie tylko mige pogorszyć..

reklama
jaka pozytywna wiadomość [emoji7] same mi łzy się cisnely jak to czytałam [emoji7][emoji7][emoji7]
Ja też do teraz jak sobie pomyślę to mnie ścina [emoji16]

@Stelle mam tylko jedno i to samego pysia [emoji85] także szaleństwa nie ma i dlatego nie wrzucałam [emoji16] ale zaraz pyknę tutaj [emoji6]

Ja na chwilę obecną planuje bez znieczulenia rodzic [emoji6] zespół popunkcyjny to dla mnie masakra i nie chciałabym drugi raz z noworodkien w domu tego przechodzić albo dostać dziecko 3 dni później przez to...

Do góry