reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ja mam 11+6 ale miałam mieć w 13+0. Zmieniłam lekarza i tak mi wyznaczyli a chciałam tydzień później żeby więcej było widać. [emoji16] Spokojnie do 13+6 trzeba zrobić to USG.
Dziewczyny w ktorym dniu ciąży macie usg prenatalne? Ja mam 30.11 i to będzie 12+6 i się zastanawiam czy nie za późno (moj gin kazał sie umowic w terminie 30.11-02.12)
A co jak mi na ostanią chwilę odwołają wizytę? Będę w czarnej dupie bo nie wiem czy z dnia na dzien uda mi się załatwic usg u dobrego lekarza.

3x z rzędu przekroczenia rano i mam zacząć brać insulinę. Dziś mam 4ty dzień ale jeszcze nie wzięłam bo było tak: 91,92,92 I dziś 93, odstawiam Glucophage i może to też być przez to. Kurde bije się z myślami, nie wiem czy przekroczenia są aż tak duże żeby się kłuć insuliną :(. Zobaczę jak to dalej będzie wyglądało, recepta czeka w szufladzie.
Który jesteś dokładnie tydzień? Lekarz chce mi odstawiać glucophage w przyszłym tygodniu, będzie koniec 12tc(12+6) i powiem Ci że trochę już zaczynam się bać jak to będzie.

W obu poprzednich ciążach miałam łożysko na przedniej ścianie i nigdy lekarz nic nie mówił że mam bardziej uważać.
A tak z ciekawości - jak łożysko mam wysoko na przedniej ścianie to muszę bardziej uważać/czy łożysko jest bardziej narażone na uszkodzenia?

Wiem, że to nie jest przodujące łożysko, ale tak jakoś wydaje mi się bardziej narażone na urazy z zewnątrz niż gdyby było na tylnej ściance...

reklama
Jestem już po wizycie, wszystko jest w porządku ❤️ bobasek rośnie, ma 2,67cm , serduszko biję i nawet przez chwilę je słyszałam 🥰

Kolejna wizyta 10.12. USG prenatalne 🥰

Załączniki

• Screenshot_2021-11-19-18-43-37-78_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2021-11-19-18-43-37-78_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    173,8 KB · Wyświetleń: 60
Do góry