reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja juz po. Bobo ma jakies 2.5 cm. Serce bije.
Lekarze sa bardziej bezczelniej niz 2 lata temu. Dopytywali czy ginekolog widizalam ze chcemy dziecko i czy planowaliśmy. A co go to!? Robierasz sie z gaci i majtek przy lekarzach i studentach. Nic Ci nie powie, a na koniec czy masz pytania? Ald to Wy jestescie lekarzami 🤔 mam niesmak i musze dojść do siebie. Dobrze ze w pt ide do gin na nfz, ktora jest kolezanka mojej ordynator, to chociaz ona moze cos powie...
O kurcze, to zachowanie było lekarza do którego chodzisz prywatnie.? Kochana ja bym zmieniła tego lekarza po takim zachowaniu.. To jest ginekolog i raczej od niego oczekuję się Kultury i delikatnosci a nie.. Co za buc

reklama
Gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze!
@Bosiek a musisz mieć wizyty na patologii? Może wystarczyłoby np chodzić prywatnie do lekarza który pracuje też na patologii? No bo takie traktowanie to jest nie do przyjęcia. Poza tym z tego co rozumiem to niewiele się dowiedziałaś z tej wizyty.

No i usg prenatalne też już za mną, wszystko z dzidzią ok, chociaż na dokładniejszym sprzęcie okazała się starsza (12+2). Test Pappa też jednak zrobiłam, po rozmowie z lekarką, która robiła usg - żeby wykluczyć też te inne problemy związane bardziej z łożyskiem.
Mogę teraz trochę bardziej odetchnąć :)

O kurcze, to zachowanie było lekarza do którego chodzisz prywatnie.? Kochana ja bym zmieniła tego lekarza po takim zachowaniu.. To jest ginekolog i raczej od niego oczekuję się Kultury i delikatnosci a nie.. Co za buc
Nie. To sa ginekolodzy w poradni patologii ciazy, tam nie ma "prowadzącego" kto moze tez schodzi do poradni.

Gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze!
@Bosiek a musisz mieć wizyty na patologii? Może wystarczyłoby np chodzić prywatnie do lekarza który pracuje też na patologii? No bo takie traktowanie to jest nie do przyjęcia. Poza tym z tego co rozumiem to niewiele się dowiedziałaś z tej wizyty.
Chodze prywatnie do dr, która pracuje w szpitalu na kopernika. Ale pacjentki z patologii ciazy maja ewentualnie pierwszeństwo w dostaniu sie na oddzial patologii ciazy, a w 1 mieisac spędziłam na Ujastku - Kopernik bezpośrednio współpracuje z Ujastkiem.

Chodze prywatnie do dr, która pracuje w szpitalu na kopernika. Ale pacjentki z patologii ciazy maja ewentualnie pierwszeństwo w dostaniu sie na oddzial patologii ciazy, a w 1 mieisac spędziłam na Ujastku - Kopernik bezpośrednio współpracuje z Ujastkiem.
Czyli chodzisz tam a aby w razie konieczności przyjęli Cię na patologie na oddział? A nastawiasz się na taką opcję? To z racji nadciśnienia?

reklama
Do góry