Katarzyna542
Fanka BB :)
Mamy 1,27 cm i serduszko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super wieści, który tydzień u Ciebie? [emoji3526]Mamy 1,27 cm i serduszko [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Ja robiłam krzywa ale wyniki poniżej normy wiec powtórka w 24 tyg.Dziewczyna, a czy którejś z Was wyszła już cukrzyca ciążowa? Ja jestem zła, bo po wypiciu 75 g glukozy wyszły mi wyniki na granicy i od razu cukrzyca Dostałam glukometr i mierzę cukry po posiłkach, ale są naprawdę niziutkie, sporo poniżej dopuszczalnych wartości, np. teraz godzinę po obiedzie miałam 89. Staram się oczywiście i większość rzeczy jem zdrowo i zgodnie z zasadami, ale nie wyobrażam sobie raz na tydzień nie zjeść czegoś słodkiego. Np teraz okrutnie chodzi za mną mcflurry I nie wiem, co robić. Nie da się całą ciążę jeść super zdrowo, jak przecież ma się tyle zachcianek
Bo tak właśnie trzeba nie ma nic na skrótyJa trz zawsze tak pobieram mocz - najpierw sie podmywam, a potem srodkowy strumien moczu.
Ja na moje szczęście tez , od razu Tatusiek mnie do cukierni zabrał a że jak to w ciąży nie mogłam się zdecydować to wzięłam trzy kawałkiJa robiłam krzywa ale wyniki poniżej normy wiec powtórka w 24 tyg.
Ja dokładnie tak samo robię I badanie moczu wzoroweJa trz zawsze tak pobieram mocz - najpierw sie podmywam, a potem srodkowy strumien moczu.
Ja wiem, ze nie trudne ale ja mam takie pory na siku ze ojejuraczej nie trudne. Wystarczy delikatnie się przemyć . Dzisiaj to samo robiłam z rana. Mimo to coś wyszło nie bardzo. Ciekawa jestem co to oznacza
U mnie ostatnio pani w aptece powiedziała, że clexane nie ma jest neoparin i wzięłam.Dziewczyna bierze ktoras zastrzyki z Clexane? Czy tez macie taki problem z dostepnoscia? Mam kilka aptek w pkolicy i zawsze problem, nigdzie nie ma. Dzisiaj tez, mma recepte na 3 opakowania, a wszedzie pustki. Dobrze, ze mam jedno opakowanie zapasu, to mma nadzieje, ze gdzies dostane je, ale zawsze mnie to stresuje, co zrobie, jak rzeczywiscie go zabraknie.
Swoja droga fajnie, bo w tej ciazy clexane mam za darmo, bo w poprzedniej placilam 80 zl za dziesiec zastrzkow przez cala ciążę (az nie chce liczyc ile to wyszlo przez ten czas)
Mi clexane też przepisuje immunolog ale nigdy nie mówił, że ma być clexane i nic innego. Zapytam go na następnej wizycie.No ja nie moge neoparinu. Mam zalecenie od immunologa, ze ma byc clexane oryginalny. Niby clexane i neoparin to to samo, ale konkretnie wprzypadku ciazy lepiej brac clexane, bo ktorys z skladnikow dodatkowych inaczej dziala. Tak mowila mi immunolog. Poza tym, ja sama tak chce, bo jak w pierwszej viazy bralam neoparin to i tak poronilam, a z clexane przy corce wszyatko poszlo dobrze. Dlatego mam w glowie blokade na neoparin.
Ja mam chyba za darmo clexane, bo mam skonczone 35 lat, wczesniej placilam