reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ok godziny stał w domu bo laboratorium dopiero od 8 było.
Mozliwe ze dlatego wyszły liczne bakterie, ja bym sie nie martwiła na zapas.
Ja wlasnie od przyjaciółki dostalam rade bo ona tak została pokierowana przez kobiety z labo, ze jesli robimy siku do pojemnika to przed jesli jestesmy w stanie przepłukać wodą i środkowy mocz do pojemniczka. 😅 Ja spróbuję w ten sposób jeśli mi się uda 😂

reklama
Dziewczyna, a czy którejś z Was wyszła już cukrzyca ciążowa? Ja jestem zła, bo po wypiciu 75 g glukozy wyszły mi wyniki na granicy i od razu cukrzyca :( Dostałam glukometr i mierzę cukry po posiłkach, ale są naprawdę niziutkie, sporo poniżej dopuszczalnych wartości, np. teraz godzinę po obiedzie miałam 89. Staram się oczywiście i większość rzeczy jem zdrowo i zgodnie z zasadami, ale nie wyobrażam sobie raz na tydzień nie zjeść czegoś słodkiego. Np teraz okrutnie chodzi za mną mcflurry [emoji52] I nie wiem, co robić. Nie da się całą ciążę jeść super zdrowo, jak przecież ma się tyle zachcianek [emoji28]
Tak, ja mam cukrzycę od samego początku i już jestem na insulinie, bo moje cukry na czczo są ciężkie do zbicia. Przyznam szczerze że mnie nie ciągnie do słodkiego. W poprzedniej ciąży też miałam cukrzycę i czekałam na ten czas po porodzie kiedy będę mogła najeść się ciast i czekolady - tak czekałam, że jak przyszło co do czego to nie miałam wcale ochoty [emoji85]

Trzaśnijcie mnie któraś w głowę 🤦‍♀️ w tym tygodniu już nie mam mdłości w ogóle, w poniedziałek męczyła mnie zgaga i całodniowe odbijanie, a od wczoraj nic... Nawet głodu nie czuję 🙈 odwołałam tą wizytę piątkowa i teraz będę czekać cały tydzień do przyszłej środy jak na szpilkach 😔 jedynie co to dalej wieczorami bolą mnie piersi ale i tak martwię się że ostatnio czułam się cały tydzień jak wupluta a teraz nagle taka zmiana. Dzisiaj zaczynam 7 tydzień 🙈

ja tez odebrałam dziś wyniki krwi . W moczu liczne fosforany bezpostaciowe, a w krwi za dużo mam pct i płytek krwi. Nie mam pojęcia co to znaczy ale chyba tydzień przeżyje. Co ciekawe od stycznia spadło mi TSH do 1,5 a glukoza z krwi 91. Trochę się na początku umartwilan tym pct i tymi płytkami bo gdzies wyczytałam że to stan zapalny i nerki o cos tam ale puknelan się w głowę i poczekam do wizyty 😂😂😂

Mozliwe ze dlatego wyszły liczne bakterie, ja bym sie nie martwiła na zapas.
Ja wlasnie od przyjaciółki dostalam rade bo ona tak została pokierowana przez kobiety z labo, ze jesli robimy siku do pojemnika to przed jesli jestesmy w stanie przepłukać wodą i środkowy mocz do pojemniczka. [emoji28] Ja spróbuję w ten sposób jeśli mi się uda [emoji23]
Nie wiedziałam że może to mieć taki wpływ. W takim razie narazie czekam i powtórze w przyszłym tygodniu już poprawnie [emoji4]

Dziewczyna, a czy którejś z Was wyszła już cukrzyca ciążowa? Ja jestem zła, bo po wypiciu 75 g glukozy wyszły mi wyniki na granicy i od razu cukrzyca :( Dostałam glukometr i mierzę cukry po posiłkach, ale są naprawdę niziutkie, sporo poniżej dopuszczalnych wartości, np. teraz godzinę po obiedzie miałam 89. Staram się oczywiście i większość rzeczy jem zdrowo i zgodnie z zasadami, ale nie wyobrażam sobie raz na tydzień nie zjeść czegoś słodkiego. Np teraz okrutnie chodzi za mną mcflurry [emoji52] I nie wiem, co robić. Nie da się całą ciążę jeść super zdrowo, jak przecież ma się tyle zachcianek [emoji28]
Niestety, gdyby nie było cukrzycy to cukry byłyby na krzywej w normie. Wpadnij na grupę na fb cukrzyca ciazowa bez strachu :) od siebie polecę ciastka firmy gullon, ostatnio robiłam też super brownie z kremem orzechowym z mascarpone :) poradzisz sobie :)

reklama
Tylko się ciesz ze nie skaczą :D u mnie na czczo były nie do zbicia bez insuliny. Ale to też nic strasznego, cieszę się że już mam włączona przynajmniej się nie zamartwiam że wysokie szkodzą :)

Do góry