reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja już po wizycie. Tak jak myślałam mimo że dzisiaj mam 7+0 serduszka nie zobaczyłam. Ale to było usg przez brzuch i dokładnie taką samą sytuację miałam z córką. Z nią byłam nawet w 7+3 i nie było widać bijącego serca. Także pozostaje mi czekać do 12.11 [emoji16]
Mam nadzieję, że dziewczyny, które też dzisiaj wizytowały miały trochę więcej szczęścia [emoji7]
A na tak wczesnym etapie w ogóle powinno się robić USG przez brzuch? Ja bym się nie zgodziła. Wiadomo że nic nie zobaczy jeszcze.

reklama
Ja już po wizycie. Tak jak myślałam mimo że dzisiaj mam 7+0 serduszka nie zobaczyłam. Ale to było usg przez brzuch i dokładnie taką samą sytuację miałam z córką. Z nią byłam nawet w 7+3 i nie było widać bijącego serca. Także pozostaje mi czekać do 12.11 😁
Mam nadzieję, że dziewczyny, które też dzisiaj wizytowały miały trochę więcej szczęścia 😍
Dziwne ze przez brzuch robią tak wcześnie 🤔 też dzisiaj czytałam jakiś post tutaj na forum bo niby ginekolog dziewczynie która ma tylozgiecie macicy nie potrafił znaleźć pęcherzyka dopochwowo i robił przez brzuch. Zdjęcie było niewyraźne i doszukiwala się w ogóle zarodka 🤨

Mnie za kółko chyba nikt nigdy nie zaciągnie... No way...
W wawie komunikacja jest całkiem dobrze zorganizowana, a jak muszę podjechać samochodem to są ubery/bolty i inne takie... Ostatnio znajomy podsumował, że go samochód kosztuje średnio 8-10k rocznie (pomijając sam zakup samochodu i wcześniejszych kosztów uzyskania prawka etc)... A on ma jeszcze dom z garażem, gdzie nie płaci za postój, pod blokiem musiałabym wykupić bo nie ma miejsca gdzie parkować...

Nigdy na bolta nie wydałam więcej niż 50-100pln/mies (nie mówiąc już że ją miesiące gdy w ogóle nie korzystam z tego typu dobrodziejstwa)
No i właśnie, Ty akceptujesz ten fakt, dobrze się z tym czujesz [emoji4] i jeżeli nie bede w stanie nigdy zrobic prawa jazdy to przynajmniej chce się z tym pogodzic, tak jak Ty [emoji4]
A orientujesz sie moze jak wygląda kwestia fotelika dla dzieci w taksowkach/uberach? Bo jak trzeba bedzie z dzieckiem podjechac do lekarza to ze swoim fotelikiem mam jezdzic? uberem bym sie chyba bała jechac z dzieckiem bo wiekszosc kierowcow to ukraincy a niestety jezdza jak szaleni[emoji52]

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@MoniaMarz - wizyta 27.10
@Jetkaa - wizyta 27.10 NFZ
@chucherko - wizyta 27.10
@mfifi04 - wizyta 27.10 priv
@Marta509 - wizyta 27.10

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, za piękne widoki i dobre wiadomości ☀️😊

@MamaMonia - wizyta 28.10
@kamejka - wizyta 28.10
@Gondzi_a - wizyta 28.10
@Kundlica - wizyta 28.10
@Passtelova - wizyta 29.10
@Lilka92 - wizyta 29.10
@Magdalena09 - wizyta 30.10
@Bosiek - wizyta 02.11 priv
@MamaLama - wizyta 02.11
@joszka - wizyta 02.11
@mfifi04 - wizyta 02.11 NFZ
@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Kejjt - wizyta 03.11
@Angelr - wizyta 04.11
@Florestyna - wizyta 04.11
@Mayred91 - wizyta 08.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@paxi_ab - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne
@Paulina_N - wizyta 18.11

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Możesz mnie dopisać na piątkowe usg. Idę wieczorem:)

No i właśnie, Ty akceptujesz ten fakt, dobrze się z tym czujesz [emoji4] i jeżeli nie bede w stanie nigdy zrobic prawa jazdy to przynajmniej chce się z tym pogodzic, tak jak Ty [emoji4]
A orientujesz sie moze jak wygląda kwestia fotelika dla dzieci w taksowkach/uberach? Bo jak trzeba bedzie z dzieckiem podjechac do lekarza to ze swoim fotelikiem mam jezdzic? uberem bym sie chyba bała jechac z dzieckiem bo wiekszosc kierowcow to ukraincy a niestety jezdza jak szaleni[emoji52]
W taxi nie trzeba bo to podlega pod transport publiczny, ale w uberach już tak bo to tylko przewóz osób. My mamy takie nosidełko/fotelik montowany do wózka (tzn w planach taki zakup) to w tym planuję wozić, w przypadku młodej nam się sprawdziło.

A ja cenie sobie swoją niezależność w jeździe samochodem. Do pracy mam 15 minut a komunikacja ponad godzinę. Do tego po drodze przedszkole.
wygoda dla każdego ma inne imię :)
A pracuję zdalnie, a nawet jeśli wrócę do biura to biuro mamy przy metrze, a mieszkam też przy stacji metra (z prędkością metra żaden samochód nie wygra)

Poza tym to co dobre dla mnie nie musi być dobre dla Ciebie... Gdybym miała mieszkać w rodzinnej mieścinie gdzie bez samochodu ani rusz to pewnie myślałabym inaczej (z drugiej wszędzie blisko i na nogach od dzieciaka - przez co nie jeździłam i nie potrafiłam jeździć komunikacją miejską dopóki nie przyjechałam do Warszawy! Ani w sp nie miałam legitymacji szkolnej - bo mi potrzebna nie była)
Wyrobiłam pod koniec 8klasy w sp na pamiątkę... Wchodzę do sekretariatu i mówię, że chcę wyrobić legitymację... Ale dodatkowa jest już płatna... Ale ja chcę wyrobić pierwszą (z godzinę szukały czy aby na pewno nie miałam wcześniej)
I okazało się że się nawet przydała - tak sprawdzali tożsamość jak miałam egzaminy do LO... 🤣

Ostatnia edycja:
Dlaczego Ci w tym czasie robi USG przez brzuch? Przecież wiadomo, że się nic szczególnego nie zobaczy... Dopiero od 12 tc
W dwóch poprzednich szczęśliwie zakończonych ciążach robił mi tylko usg przez brzuch. Dopochwowo robił mi tylko kiedy poroniłam żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną i wszystko dokładnie sprawdzić.
USG dopochwowe jest dokładniejsze ale to nie jest tak, że przez usg przez brzuch nic nie widać. Ja sama widziałam dziś pęcherzy ciążowy, w środku którego coś się rozwija. Pęcherzyk ma 19mm to wychodzi jakoś 6+3. W ciąży z córką miałam 2 tygodnie różnicy, a potem nagle "nadrobiła". A to pewnie błędy tej dokładności.
Czy usg przez brzuch jest bardziej szkodliwe niż dopochwowe nie wiem, ale ufam swojemu lekarzowi. 😊

@Hmmmm w Wawie to bym nigdy nie jeździła. Moja koleżanka sprzedała samochód po roku mieszkania w stolicy. Ja jeżdżę, ale ponad 10 lat unikałam samochodu. W rodzinie brat super kierowca, a ja...;) I tak już ponad 5 lat mam swój samochód i się turlam. A prawko robiłam na studiach ;) myślę że każda z nas musi robić tak, jak jej wygodnie.

Zrób TSH jak możesz, bo ono w ciąży się zmienia.

reklama
Do góry