reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Termometr do ucha. Z obecnie dostepnych ma najdokladniejszy pomiar. Najlepszy bylby zwykly rteciowy, ale takich juz nie kupisz. Ja mam ten Link do: Termometr do ucha Braun IRT6520 Thermoscan 7 + termometr zabawka dla dzieci
My też się zdecydowaliśmy na do ucha i chyba nawet ten sam model Brauna. Do tej pory mieliśmy elektroniczyczny do czoła, ale jak corka zachorowała, to polazywal temperaturę bardzo niedokładnie i za każdym razem inną, rozstrzał byl kilku stopni. Jeszcze nie testowaliśmy tego do ucha w czasie choroby, ale jak go testowaliśmy "na zdrowo" to przynajmniej pomiary były powtarzalne i prawidłowe.

Jaki polecacie termometr dla dzieciątka? W ogóle się nie znam na tych bezdotykowych 🤔 sama rzadko mierzę bo ogólnie nie miewam gorączek 🙄
Stosujemy już kilka lat braun do ucha i microlife nc 150. Microlife jest super, ale mój syn mocno się poci podczas gorączki i wtedy jak dobrze nie wytrę czoła, to nieco mniej pokazuje. Dlatego dokupiłam braun do ucha (model wymieniony powyżej). Przy prawidłowym pomiarze wskazują to samo :)

A z kolei się strasznie boję porodu wiem,że po cesarce się dłużej dochodzi do siebie ale i tak wolałabym cesarke.Ie wyobrażam sobie pocić się i cierpieć 20 godzin.Blizny się nie boję bo i tak mam ich dużo.Narkozy też się nie boję.A w szpitalu i tak bym nic innego nie robiła tylko leżała.Tylko,że nie robią na żądanie i zastanawiam się jak to obejść heh może przyszła teściowa salowa coś załatwi.😄😄 Nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety tak się bronią przed cesarką przecież nie ma silniejszego poziomu bólu jak przy porodzie 😳
Chętnie podzielę się endometriozą. Poród to był relaksik w moim przypadku w porównaniu do bólu, który powoduje endometrioza. Rodziłam naturalnie 🙂

reklama
Dziewczyny, czy wy też dziś się fatalnie czujecie? 🙄 ból głowy, coś z ciśnieniem ... wyczerpanie ... echh 😔
Ja dzisiaj czuję się całkiem dobrze mimo badania krzywej cukrowej ;) niepotrzebnie tylko sprawdzalam malucha detektorem bo słyszę że szybciej bije serducho o tylko się denerwuje. Dobrze że jutro wizyta ❤️

Do góry