reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dyskusja czy szczepić czy nie jest bez sensu. Rozmawiałam z ludźmi którzy nawet w covida nie wierzą, twierdzą, że to zmutowana grypa i tyle.

Nie ma co przekonywać, a co do przekonywania na siłę w imię Boga - to postudiuj sobie historię kościoła, która jest w zasadzie nie miej krwawa niż muzułmańska czy inna... Czyli zgodnie z tym co mówisz kościół też nie pochodzi od Boga, bo kościół zmusza (w przeszłości bardziej, teraz "tylko" wpier... Się do polityki i mamy obrazy klęczącego Kaczyńskiego czy Dudę przed Rydzykiem)
Tyle że ja nie chodzę do kościoła i absolutnie nie utożsamiam się z ich poglądami wręcz przeciwnie 😁

reklama
Tyle że ja nie chodzę do kościoła i absolutnie nie utożsamiam się z ich poglądami wręcz przeciwnie 😁
To mamy podobnie co do kościoła... 🤣
A zaszczepić się wolałam dla otoczenia, wiedziałam, że mi nie zaszkodzi, a inni będą czuć się bezpieczniej...

Ale po wypadku i kilku innych przeżyciach później stwierdziłam, że jestem skazana na życie :p

Po tym jak teoretycznie powinnam być już bezpłodna, a jestem póki co w bezproblemowej ciąży to kumpela zaczęła się śmiać, że na dawanie życia też jestem skazana 🤣 (mam nadzieję, że tym razem się uda)

Dajcie spokoj. KAŻDA z nas ma prawo do wlasnych pogladow i to wcale nie znaczy, ze inni maja prawo atakowac i je negować.
@Shee92 ma taki poglad i nic nikomu do tego. Zgodze sie z Toba z tym, ze w ciazy nigdy nie podjelabym decyzji o szczepieniu i zadne dowody naukowe mnie do tego nie przekonaja - poprostu moj instynkt samozachowawczy nie pozwala mi podjac tego ryzyka. Koniec i kropka. To moje dziecko, moje zycie i moja odpowiedzialność. Ktos inny moze miec zupelnie inne poglady i rozumiem - twoje zycie, twoja odpowiedzialność. Tylko przy tym wszystkim nie musimy sie przy tym atakowac, wysmiewac i nie szanować.

Dajcie spokoj. KAŻDA z nas ma prawo do wlasnych pogladow i to wcale nie znaczy, ze inni maja prawo atakowac i je negować.
@Shee92 ma taki poglad i nic nikomu do tego. Zgodze sie z Toba z tym, ze w ciazy nigdy nie podjelabym decyzji o szczepieniu i zadne dowody naukowe mnie do tego nie przekonaja - poprostu moj instynkt samozachowawczy nie pozwala mi podjac tego ryzyka. Koniec i kropka. To moje dziecko, moje zycie i moja odpowiedzialność. Ktos inny moze miec zupelnie inne poglady i rozumiem - twoje zycie, twoja odpowiedzialność. Tylko przy tym wszystkim nie musimy sie przy tym atakowac, wysmiewac i nie szanować.
Dziękuję Ci bardzo za te słowa 😊

@olka11135 ,przepraszam,ale kim jestes? 😉 Nie kojarze cie z czerwcowego forum.
Dziekuje za twoja opinię, masz oczywiscie prawo sie nie zgadzac, ze powinnismy sie szanowac i kazdy ma prawo do wlasnych pogladow...

@olka11135 ,przepraszam,ale kim jestes? 😉 Nie kojarze cie z czerwcowego forum.
Dziekuje za twoja opinię, masz oczywiscie prawo sie nie zgadzac, ze powinnismy sie szanowac i kazdy ma prawo do wlasnych pogladow...

Forum jest publiczne ;)
No przykro mi, ale nie będę szanować ludzi, którzy są współodpowiedzialni za śmierć ponad 100 tys. osób w Polsce :) Ale każdy szanuje kogo lubi :)

Nikt nikogo nie atakuje (chyba), ja przynajmniej nie mam takiego zamiaru... W razie gdyby któraś z Was poczuła, że piszę do niej lub o niej lub za ostro - to proszę posypać cukrem pudrem i spojrzeć przez filtr braku złych intencji oraz, że nie piszę zazwyczaj personalnie...

Też nie zaryzykuję niczego co podwyższa ryzyko poronienia przy ciąży już wysokiego ryzyka - co prawda tylko ze względu na wywiad medyczny, bo się nic nie dzieje póki co - nawet szyjką ma ponad 4cm...

Ale to był powód dla którego zdecydowałam się na Nifty, odrzuciłam od razu amniopunkcję...

Ale szanuję kobiety, które dla swojego i dziecka bezpieczeństwa się szczepią - ich wybór, ich wola... Tak jak szanuję kobiety które robiły amniopunkcję, czy inne badania inwazyjne 8-)

Zresztą podobnie z rodzeniem, karmieniem, noszeniem, nosidełkowaniem, chustowaniem, krwią pępowinową etc... Jak ktoś chce się spierać - może znaleźć powód (nad wyższością body dla bluzeczkami lub odwrotnie też możemy dyskutować - tylko po co?)

Forum jest publiczne ;)
No przykro mi, ale nie będę szanować ludzi, którzy są współodpowiedzialni za śmierć ponad 100 tys. osób w Polsce :) Ale każdy szanuje kogo lubi :)
Rany dziewczyno co jest z tobą co ty w ogóle wypisujesz?! Czy ja nie szczepiąc się kogoś zabiłam albo pisząc że nie jestem za szczepieniem w ciąży? Człowiek człowiekowi wilkiem podłe czasy... miałam już nie wracać do tego tematu ale chyba cię trochę poniosło.

Dziewczyny dla dobra i spokoju naszych dzieci nie zaczynamy tu tematów o polityce,kościele i szczepieniach bo to drażniące tematy dla każdego.
Pozdrowienia dla Was i rosnących bobasków.
Ja dzisiaj się ucieszyłam bo w szpitalu w którym będę rodzić wyremontowali cały blok porodowy i jest jakby luksusowo :) sa osobne pokoje -wcześniej była jedna sala na której były 3 łóżka do rodzenia oddzielone od siebie ścianka i zasłonką.

Załączniki

• Screenshot_20220113-125151_Facebook.jpg
    Screenshot_20220113-125151_Facebook.jpg
    95,7 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Dziewczyny dla dobra i spokoju naszych dzieci nie zaczynamy tu tematów o polityce,kościele i szczepieniach bo to drażniące tematy dla każdego.
Pozdrowienia dla Was i rosnących bobasków.
Ja dzisiaj się ucieszyłam bo w szpitalu w którym będę rodzić wyremontowali cały blok porodowy i jest jakby luksusowo :) sa osobne pokoje -wcześniej była jedna sala na której były 3 łóżka do rodzenia oddzielone od siebie ścianka i zasłonką.
Jak na Polskie standardy to naprawdę szacun 8-)

Do góry