reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dyskusja czy szczepić czy nie jest bez sensu. Rozmawiałam z ludźmi którzy nawet w covida nie wierzą, twierdzą, że to zmutowana grypa i tyle.

Nie ma co przekonywać, a co do przekonywania na siłę w imię Boga - to postudiuj sobie historię kościoła, która jest w zasadzie nie miej krwawa niż muzułmańska czy inna... Czyli zgodnie z tym co mówisz kościół też nie pochodzi od Boga, bo kościół zmusza (w przeszłości bardziej, teraz "tylko" wpier... Się do polityki i mamy obrazy klęczącego Kaczyńskiego czy Dudę przed Rydzykiem)
Tyle że ja nie chodzę do kościoła i absolutnie nie utożsamiam się z ich poglądami wręcz przeciwnie 😁

reklama
Tyle że ja nie chodzę do kościoła i absolutnie nie utożsamiam się z ich poglądami wręcz przeciwnie 😁
To mamy podobnie co do kościoła... 🤣
A zaszczepić się wolałam dla otoczenia, wiedziałam, że mi nie zaszkodzi, a inni będą czuć się bezpieczniej...

Ale po wypadku i kilku innych przeżyciach później stwierdziłam, że jestem skazana na życie :p

Po tym jak teoretycznie powinnam być już bezpłodna, a jestem póki co w bezproblemowej ciąży to kumpela zaczęła się śmiać, że na dawanie życia też jestem skazana 🤣 (mam nadzieję, że tym razem się uda)

Dajcie spokoj. KAŻDA z nas ma prawo do wlasnych pogladow i to wcale nie znaczy, ze inni maja prawo atakowac i je negować.
@Shee92 ma taki poglad i nic nikomu do tego. Zgodze sie z Toba z tym, ze w ciazy nigdy nie podjelabym decyzji o szczepieniu i zadne dowody naukowe mnie do tego nie przekonaja - poprostu moj instynkt samozachowawczy nie pozwala mi podjac tego ryzyka. Koniec i kropka. To moje dziecko, moje zycie i moja odpowiedzialność. Ktos inny moze miec zupelnie inne poglady i rozumiem - twoje zycie, twoja odpowiedzialność. Tylko przy tym wszystkim nie musimy sie przy tym atakowac, wysmiewac i nie szanować.

Dajcie spokoj. KAŻDA z nas ma prawo do wlasnych pogladow i to wcale nie znaczy, ze inni maja prawo atakowac i je negować.
@Shee92 ma taki poglad i nic nikomu do tego. Zgodze sie z Toba z tym, ze w ciazy nigdy nie podjelabym decyzji o szczepieniu i zadne dowody naukowe mnie do tego nie przekonaja - poprostu moj instynkt samozachowawczy nie pozwala mi podjac tego ryzyka. Koniec i kropka. To moje dziecko, moje zycie i moja odpowiedzialność. Ktos inny moze miec zupelnie inne poglady i rozumiem - twoje zycie, twoja odpowiedzialność. Tylko przy tym wszystkim nie musimy sie przy tym atakowac, wysmiewac i nie szanować.
Dziękuję Ci bardzo za te słowa 😊

@olka11135 ,przepraszam,ale kim jestes? 😉 Nie kojarze cie z czerwcowego forum.
Dziekuje za twoja opinię, masz oczywiscie prawo sie nie zgadzac, ze powinnismy sie szanowac i kazdy ma prawo do wlasnych pogladow...

@olka11135 ,przepraszam,ale kim jestes? 😉 Nie kojarze cie z czerwcowego forum.
Dziekuje za twoja opinię, masz oczywiscie prawo sie nie zgadzac, ze powinnismy sie szanowac i kazdy ma prawo do wlasnych pogladow...

Forum jest publiczne ;)
No przykro mi, ale nie będę szanować ludzi, którzy są współodpowiedzialni za śmierć ponad 100 tys. osób w Polsce :) Ale każdy szanuje kogo lubi :)

Nikt nikogo nie atakuje (chyba), ja przynajmniej nie mam takiego zamiaru... W razie gdyby któraś z Was poczuła, że piszę do niej lub o niej lub za ostro - to proszę posypać cukrem pudrem i spojrzeć przez filtr braku złych intencji oraz, że nie piszę zazwyczaj personalnie...

Też nie zaryzykuję niczego co podwyższa ryzyko poronienia przy ciąży już wysokiego ryzyka - co prawda tylko ze względu na wywiad medyczny, bo się nic nie dzieje póki co - nawet szyjką ma ponad 4cm...

Ale to był powód dla którego zdecydowałam się na Nifty, odrzuciłam od razu amniopunkcję...

Ale szanuję kobiety, które dla swojego i dziecka bezpieczeństwa się szczepią - ich wybór, ich wola... Tak jak szanuję kobiety które robiły amniopunkcję, czy inne badania inwazyjne 8-)

Zresztą podobnie z rodzeniem, karmieniem, noszeniem, nosidełkowaniem, chustowaniem, krwią pępowinową etc... Jak ktoś chce się spierać - może znaleźć powód (nad wyższością body dla bluzeczkami lub odwrotnie też możemy dyskutować - tylko po co?)

Forum jest publiczne ;)
No przykro mi, ale nie będę szanować ludzi, którzy są współodpowiedzialni za śmierć ponad 100 tys. osób w Polsce :) Ale każdy szanuje kogo lubi :)
Rany dziewczyno co jest z tobą co ty w ogóle wypisujesz?! Czy ja nie szczepiąc się kogoś zabiłam albo pisząc że nie jestem za szczepieniem w ciąży? Człowiek człowiekowi wilkiem podłe czasy... miałam już nie wracać do tego tematu ale chyba cię trochę poniosło.

Dziewczyny dla dobra i spokoju naszych dzieci nie zaczynamy tu tematów o polityce,kościele i szczepieniach bo to drażniące tematy dla każdego.
Pozdrowienia dla Was i rosnących bobasków.
Ja dzisiaj się ucieszyłam bo w szpitalu w którym będę rodzić wyremontowali cały blok porodowy i jest jakby luksusowo :) sa osobne pokoje -wcześniej była jedna sala na której były 3 łóżka do rodzenia oddzielone od siebie ścianka i zasłonką.

Załączniki

• Screenshot_20220113-125151_Facebook.jpg
    Screenshot_20220113-125151_Facebook.jpg
    95,7 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Dziewczyny dla dobra i spokoju naszych dzieci nie zaczynamy tu tematów o polityce,kościele i szczepieniach bo to drażniące tematy dla każdego.
Pozdrowienia dla Was i rosnących bobasków.
Ja dzisiaj się ucieszyłam bo w szpitalu w którym będę rodzić wyremontowali cały blok porodowy i jest jakby luksusowo :) sa osobne pokoje -wcześniej była jedna sala na której były 3 łóżka do rodzenia oddzielone od siebie ścianka i zasłonką.
Jak na Polskie standardy to naprawdę szacun 8-)

Do góry