olka11135
Fanka BB :)
No właśnie dlatego napisałam, że to moja wyprawka i rzeczy które mi się przydały, każdy musi podpasować pod siebie i swoje dziecko
Ja chusteczki wolę szczerze mówiąc z wygody, ale przy pierwszej córce nie używałam (tylko waciki), bo miała skłonności do odparzeń. Drugie dziecko nie, więc w ruch szły jednak najczęściej te chusteczki.
I tak przy córce musiałam pupę zawsze zabezpieczać linomagiem, synkowi sporadycznie.
Balsam i emolient u nas był konieczny bo dzieci miały wrażliwą skórę i skłonności do zmian atopowych.
Części dziewczyn nie przydadzą się wszystkie akcesoria związane z osiąganiem mleka bo po prostu nie będą tego robić.
Albo podgrzewacz do butelek - u mnie mega się przydawał bo ja właśnie często mleko odciagalam i trzymałam w lodówce i potem je podgrzewalam i to było wygodne.
Sterylizator - dużo mam już od tego odchodzi. Ja akurat sterylizowalam laktator i butelki.
Mi np nie sprawdziło się zupełnie łóżeczko dostawne. A dużo dziewczyn sobie chwali
Zagradzam się, każdemu podpasuje coś innego.
Np. ja właściwie poza ciuchami i wózkiem za wiele nie potrzebuję. Pieluchy wielo, karmienie wyłącznie piersią wiec ani butelek ani smoczków, a łóżeczko to tylko dla mnie zagracanie mieszkania