reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja 13+3, pierwsza ciąża i piłeczkę pod pępkiem widać ☺️ do tego równo tydzień temu ustąpiły nudności i wymioty, co za ulga po ponad dwóch miesiącach tych przyjemności! Zmęczenie tez już mniejsze. Za to wydaje mi się ze chodzę już jakoś inaczej, a wczoraj ni z tego ni z owego zjadłam śledzie i zagryzłam kromką z dżemem...🤷🏻‍♀️😆 przedziwne te zachcianki 😁

reklama
No to super 🙂 z tym bieganiem przed Świętami to ostrożnie. Ja osobiście zwolniłam obroty, bo to usprawiedliwiony czas kiedy może mi się po prostu nie chcieć 😅
Ja nie wiem kto siedzi w brzuchu, u nas chyba jakieś maja stare usg, bo lekarz mówi że koło 20 tygodnia dopiero będzie wiadomo.... Wybiorę się chyba prywatnie po prostu...

Ja 13+3, pierwsza ciąża i piłeczkę pod pępkiem widać ☺️ do tego równo tydzień temu ustąpiły nudności i wymioty, co za ulga po ponad dwóch miesiącach tych przyjemności! Zmęczenie tez już mniejsze. Za to wydaje mi się ze chodzę już jakoś inaczej, a wczoraj ni z tego ni z owego zjadłam śledzie i zagryzłam kromką z dżemem...🤷🏻‍♀️😆 przedziwne te zachcianki 😁
O losie mnie na szczęście minęły mnie te wątpliwe przyjemności. Wymiotów brak, jedynie mdłości kiedy okazywało się że jestem głodna, spać to bym mogła niestety całymi dniami :( haha no to prawdziwa zachcianka !

Dżem 😳❤️ Jadlabym, ale przez cukrzyce ciążowa nie mogę 😭 ale na początku ciąży jadłam codziennie 😂 śledzie wtedy tez jadłam 🤦‍♀️ Teraz mam wstręt 😅

Hej dziewczyny :) U mnie dzisiaj 16+0, termin 29 maj ale jakoś czuje się czerwcówką więc tu się u was ciągle udzielam wybaczcie haha... Trochę się martwię, bo u mnie nic za bardzo nie widać, a piszecie że 14 i brzuszki spore :( Jeszcze w dodatku w przeciągu miesiąca druga moja koleżanka urodziła maleństwo i mialy bardzo ciężke porody, jedna zakończony po 20h cesarką... Panicznie się boję szpitala w moim mieście. Czy myślicie nad prywatnymi szpitalami?

Hej dziewczyny :) U mnie dzisiaj 16+0, termin 29 maj ale jakoś czuje się czerwcówką więc tu się u was ciągle udzielam wybaczcie haha... Trochę się martwię, bo u mnie nic za bardzo nie widać, a piszecie że 14 i brzuszki spore :( Jeszcze w dodatku w przeciągu miesiąca druga moja koleżanka urodziła maleństwo i mialy bardzo ciężke porody, jedna zakończony po 20h cesarką... Panicznie się boję szpitala w moim mieście. Czy myślicie nad prywatnymi szpitalami?
Ja narazie o porodzie wolę nie myśleć, bo jak sobie pomyślę, że mam mieć CC to aż mnie skręca. Po pierwszej miałam serdecznie dość i ciągle mam nadzieję, że teraz uda się inaczej.
U mnie to ciaza po bliźniakach, więc może przez to widać. 🙂 Nie ma się czym martwić, jeszcze będziesz miała dość brzuszka 🙂
Ja czasami chciała bym być na wylocie, a tu jeszcze tyle czasu.
Tez macie wrażenie, że tydzień ucieka za tygodniem???

Cześć, ja też będę mamą czerwcową :) termin na 24.06. To moja druga ciąża. Mam 6 letnią córkę, a teraz po usg w 13 tyg lekarz mówi że na 80% też dziewczynka. Zobaczymy ;)
Pozdrawiam Was :)

Hej🙂 brzuszkiem się nie martw. Ja akurat mam ciążę mnoga, niektóre dziewczyny są w kolejnej ciąży i dlatego może coś już u nas widać. W dodatku każda z nas jest inna🙂 co do prywatnego szpitala...hmm pewnie lepszy komfort itd... u mnie w pobliżu takiego szpitala nie ma dlatego też nie rozważam takiej opcji😁

reklama
Hej🙂 brzuszkiem się nie martw. Ja akurat mam ciążę mnoga, niektóre dziewczyny są w kolejnej ciąży i dlatego może coś już u nas widać. W dodatku każda z nas jest inna🙂 co do prywatnego szpitala...hmm pewnie lepszy komfort itd... u mnie w pobliżu takiego szpitala nie ma dlatego też nie rozważam takiej opcji😁
Ja to się najbardziej obawiam, że jak dalej tak będzie z tym covidem to będę ciągle sama z dzieckiem w szpitalu. Dla mnie to będzie koszmar.... Ale do czerwca to może coś się zmieni

Do góry