reklama
Dzej.zi
Fanka BB :)
Euthyrox i letrox kosztują tyle [emoji23][emoji16]
Ja za euthyrox zapłaciłam 5 zl. Nie. Wiem czy to była jakaś zniżka czy nie
Spokojnie. Duphaston Ci pomaga ale nie zwiększa poziomu progesteronu we krwi.Mam za niski progesteron. I to przy braniu dhupastonu [emoji24] jutro pokaże lekarzowi wyniki.
Silence85
Juz mi właśnie wyjaśniła na staraczkach Gryfin. Norma jest od 11 dla pierwszego trymestruSpokojnie. Duphaston Ci pomaga ale nie zwiększa poziomu progesteronu we krwi.
Ja biorę Duphaston od owulacji potwierdzonej i moja gin nie każe badać progesteronu. Mówi, że nie ma sensu badać jak i tak wspomagam się tabletkami a to we krwi nie wychodzi.Juz mi właśnie wyjaśniła na staraczkach Gryfin. Norma jest od 11 dla pierwszego trymestru
Zobacz załącznik 1202397
marysia1205
Tez badałam progesteron i ja mam 25, ale nie martw się na pewno będzie ok.Mam za niski progesteron. I to przy braniu dhupastonu jutro pokaże lekarzowi wyniki.
roki_1991
Już dziewczyny napisały. Od momentu jak jest zarodek, to nie bada się już bety, bo to tylko stresHej, zrobiłam dziś betę. Co prawda ostatnia robiłam 2 tygodnie temu. Ale według kalkulatora przyrost jest nie prawidłowy. Powtórzę za dwa dni. Według tego kalkulatora moja beta podwaja się co 4 dni ponad. Czyli 32% co dwa dni. Z bety wychodzi 7 tydzień. Z usg 8. Jutro idę do ginekologa w Szczecinie prywatnie. Na porządne usg.
Moja gin nie pisze, bo twierdzi że nie wie czy może.... Także to taka wielka "refundacja leków" ale jak zwykle nie dopracowana procedura... A dziś byłam u endokrynologa to u niej w systemie w ogóle nie da się nadać ZADNEGO uprawnienia na recepcie, bo program nie ma takiej opcji. Więc ja już nie mam pytańDziewczyny nie wiem czy już tu o to pytałam, jeśli tak to wybaczcie. Czy te z Was, które przyjmują leki w ciąży, dostają je za darmo? Bo wiem, ze coś takiego jest, ale mój gin nie chce mi wypisywać recept z kodem ciążowym, bo jego zdaniem trzeba mieć orzeczenie od specjalisty (hematolog, immunolog itp). Za to kilka dni temu pytałam o to samo w luxmed i tam wszyscy lekarze wypisują recepty z kodem ciążowym, bo takie maja odgórne zalecenie. Nie wiem już co robić, mam wrażenie, ze mój gin coś z tego ma i dlatego nie chce mi ich wypisywać za free. No ale jeśli cały luxmed wypisuje za darmo to chyba nie może być pomyłka?
zrodlo:Link do: Bezpłatne leki dla kobiet w ciąży - Ministerstwo Zdrowia - Portal Gov.pl
Ale jest jakiś powód dla którego chcesz to pisać? Bo jeśli tak po prostu, to ja bym chyba nie pisałaMi przepisali duphaston i acard ale to takie strzały, bo prog. miałam w normie, badania krwi (appt inr) też, ale nie mam ich za darmo normalnie płaciłam.
Dziewczyny czy myślicie, że jutro po usg w innej placówce mogę napisać sms do lekarza prowadzącego, że zrobiłam USG tam gdzie mam opieke medyczną i co się zadziało (np. ze pecherzyk zoltk. ma juz 8mm albo ze serce nie bije) czy nie wypada pisac? Lekarz mowil, ze sms jak będę miała badania krwi, ja uprzedzałam, że mam prywatną opiekę medyczną gdzie indziej i sam mówił, że jak mam taką możliwość to skorzystać a do niego mogę oddzielnie przychodzić. Ale boję się, że jednak stwierdzi, że nie wypada pisać...
Nie prawda. Moja gin przyjmuje prywatnie i normalnie od zawsze wypisuje mi recepty na R. Przecież jest lekarzem i chyba wie jakie leki są mi potrzebne A o tym całkiem darmowych się nie wypowiem bo nie wiemŻeby dostać recepte na ryczałt od prywatnego gina trzeba mieć zaświadczenie że musisz brać np heparyne. Moja gin powiedziała że jak immunolog mi da zlecenie to ona będzie pisać recepty na ryczałt a jeśli chodzi o te całkiem darmowe to musi być gin z kontraktem nfz
Ale czemu mówisz że twoje zarodki mają wady generyczne, skoro nie masz żadnego potwierdzenia z poprzedniej ciąży i z tej na 100% też nie? Byłaś na tej wizycie dziś??Dzieki bardzo, no widze ze u kazdego duzo mniejszy pecherzyk zoltkowy niz u mnie nie wiem czemu moje zarodki maja te wady genetyczne, nie rozumiem
Duphaston nie wychodzi w badaniu krwi także nie stresuj się na zapasMam za niski progesteron. I to przy braniu dhupastonu jutro pokaże lekarzowi wyniki.
No moja by mi nie wypisała na ryczałt bez zaświadczenia od immunolog
Już dziewczyny napisały. Od momentu jak jest zarodek, to nie bada się już bety, bo to tylko stres [emoji14]
Moja gin nie pisze, bo twierdzi że nie wie czy może.... Także to taka wielka "refundacja leków" ale jak zwykle nie dopracowana procedura... A dziś byłam u endokrynologa to u niej w systemie w ogóle nie da się nadać ZADNEGO uprawnienia na recepcie, bo program nie ma takiej opcji. Więc ja już nie mam pytań
Ale jest jakiś powód dla którego chcesz to pisać? Bo jeśli tak po prostu, to ja bym chyba nie pisała
Nie prawda. Moja gin przyjmuje prywatnie i normalnie od zawsze wypisuje mi recepty na R. Przecież jest lekarzem i chyba wie jakie leki są mi potrzebne [emoji14] A o tym całkiem darmowych się nie wypowiem bo nie wiem
Ale czemu mówisz że twoje zarodki mają wady generyczne, skoro nie masz żadnego potwierdzenia z poprzedniej ciąży i z tej na 100% też nie? Byłaś na tej wizycie dziś??
Duphaston nie wychodzi w badaniu krwi także nie stresuj się na zapas
reklama
roki_1991
Zależy od lekarza na pewno. Ja się cieszę że chociaż część mam na R, bo koszty dopiero byłyby ogromne.....No moja by mi nie wypisała na ryczałt bez zaświadczenia od immunolog