reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dzięki za odpowiedzi, chyba jeszcze trochę się wstrzymam i powiem w końcówce 1 trymestru. W czwartek idę na pierwszą wizytę i zobaczymy czy coś widać już :)

Czy któraś z Was prowadzi ciążę w Lux Medzie? Czy typ wizyty konsultacja ginekologiczna- prowadzenie ciąży obejmuje też USG czy na USG zawsze trzeba zapisać się oddzielnie?

reklama
Jestem po wizycie, jest piękny pecherzyk, ciałko żółte i maleńki zarodek (z bijącym serduszkiem) . Ciaza jest młodsza, to ok 5t5d. Dostalam duphaston i kolejna wizyta za 2 tyg :D
C
Pierwsza. Miałam tylko teleporadę z moim lekarzem. Powiedział żeby nie pic alkoholu, brać kwas foliowy i przyjść 19.10 😁 i jak zaczęłam panikować to dodał żeby starać się nie stresować
Ohhh, to oczekiwanie najgorsze...
A brałaś już wcześniej kwas foliowy?

A który masz tydzień że już widać serduszko? Zastanawiam się na kiedy wcelować żeby już zobaczyć serduszko.

My nikomu nie powiwdzielismy, nawet naszym dzieciom niczego nie zdradzamy. Czekam na usłyszenie serduszka i wtedy powiemy.
Tu nie ma reguly.. ja w poprzednich ciazach bylam na usg w 5t6d i widzialam juz wtedy na dobrym sprzecie pulsujace serduszko tak wiec jak dla mnir to wczesnie ale wiem ze u niektorych serduszko widac nawet dopiero ok 8/9 tygodnia..
Ja sama poki co nie mam wyznaczonej wizyty.. dodzwonic sie nie moglam.. terminow tez nie ma wiec jutro bede ponownie dzwonic..

Dzięki za odpowiedzi, chyba jeszcze trochę się wstrzymam i powiem w końcówce 1 trymestru. W czwartek idę na pierwszą wizytę i zobaczymy czy coś widać już :)

Czy któraś z Was prowadzi ciążę w Lux Medzie? Czy typ wizyty konsultacja ginekologiczna- prowadzenie ciąży obejmuje też USG czy na USG zawsze trzeba zapisać się oddzielnie?
Zależy w jakim mieście :) gdzie mieszkasz?

Ja będę na wizycie 7+3, za 2 tyg, ale nie wiem, czy nie mam mniej, bo cykle moje to nawet 38 dni, więc nawet nie mam pojęcia, gdzie mogło dojść do zapłodnienia🤦‍♂️
a co do mówienia innym.. nie wiem,poprzednim razem mąż rozśpiewał już około 8tyg. Narazie wiemy tylko ja i on. Może moim rodzicom powiem, a reszcie jak serduszko zobaczę. Choć bym chciała poczekać, aż do badań prenatalnych 1 trymestru, ale pewnie nie wytrzymamy🤷🏻‍♀️

reklama
Właśnie wyszłam od ginekologa. Padł tekst "a kto pozwolił zachodzić w ciążę tak szybko?". Bo Michał równo rok od cesarki i mam z prawej nie do końca zrośnięte. Przepisał mi dulphavit, cytologię pobrał, dostałam skierowania na druga betę, cytomegalie i to pierwsze USG, które mam 23 października, a wizytę u niego 26 października, jeśli wszystko będzie ok.

Do góry