reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja w poprzedniej ciąży miałam straszne mdłości od około 8 albo 9 tygodnia, także jeśli teraz nie mamy, to nie znaczy, że nas to jeszcze nie dopadnie. Ja już czekam na to zło :)
Oj ja mam okropne mdłości i zawroty głowy 😏 od 5 tygodnia 🤢 w dwóch poprzednich ciążach miałam zdecydowanie słabsze ..;)
W domu dwójka urwisów a ja ledwo na oczy patrzę 🥴 jutro wieczorem lekarz - ciekawe co tam uda się zobaczyć 😮

reklama
Moim zdaniem nie ma sensu iść wcześniej, jeśli nic nie będzie widać będziesz się niepotrzebnie denerwować.
Ja bylam po skończonym 4 tyg ale tylko dlatego że potrzebowałam recepty na leki. Lekarz przy okazji mnie zbadał ale nic nie było i niepotrzebny stres to dla mnie był :/
Wizyte mam dziś 6t4d, chociaz i tak boję się że za wcześnie i nic nie będzie..
No właśnie na konsultacji on-line kazano mi zrobić to USG dopiero jak będę miała minimum 6+0, ale ja nie chcę czekać tak długo. Dziś dopytać ginekologa, kiedy najwcześniej mogę zrobić, a we środę powtórzę betę.

Moim zdaniem nie ma sensu iść wcześniej, jeśli nic nie będzie widać będziesz się niepotrzebnie denerwować.
Ja bylam po skończonym 4 tyg ale tylko dlatego że potrzebowałam recepty na leki. Lekarz przy okazji mnie zbadał ale nic nie było i niepotrzebny stres to dla mnie był :/
Ja z kolei potrzebuje potwierdzenia ciąży do zwolnienia w pracy, bo jestem dopiero co po macierzyńskim i jak pisałam, albo wrócę na 3-4 miesiące i będę i tak co chwilę brała zwolnienia, bo dziecko co kilka dni choruje dosłownie, albo od razu wezmę zwolnienie i nie będę robiła większego problemu pracodawcy. Dlatego tak przyciskami te początkowe terminy ;)

To prawda. Jeśli nie ma potrzeby leków czy zwolnienia szkoda nerwów. Ja tez sie mega stresuje ale musiałam iść bo leki no i tak gin decyduje ze po moich przejściach kontrolujemy juz co tydzień.

reklama
No właśnie na konsultacji on-line kazano mi zrobić to USG dopiero jak będę miała minimum 6+0, ale ja nie chcę czekać tak długo. Dziś dopytać ginekologa, kiedy najwcześniej mogę zrobić, a we środę powtórzę betę.
Fajnie jest zrobić wcześniej usg żeby potwierdzić czy w dobrym miejscu maleństwo się zagnieździło. Ja jestem 2 tyg po spodziewanym terminie miesiączki (czyli 6tyg?) i w piątek mam pierwsze usg, ciekawa jestem czy serduszko już będzie słychać🤔🤔...
Swoją drogą, fajnie tu z Wami ;-) kto lepiej zrozumie ciężarną niż druga przyszła mama :-)

Do góry