reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja na razie nie jestem w ciąży. Ale liczę na to, że do Was dołączę 😁 będę miała wtedy heparyne bo takie mam zalecenia od genetyka. Z tego co wiem to weszła nowa ustawa. Lekarz wypisuje receptę z kodem C i są całkowicie bezpłatne. Dlatego byłam zdziwiona, że za leki płacicie w ciąży ;)

Gratuluję Wam ciąż ☺
Muszę podpytać lekarza😊 dziękuję za informację 😘
Trzymam kciuki za 2 kreseczki ✊✊

To i ja już chyba mogę się przyłączyć ;) to moja 2 ciąża. Okres powinien być 30.09 imam nadzieję że nie przyjdzie. 25.09 wyszedł mi już test (poniżej). W poniedziałek beta 840, progesteron 15,85 (nie wiem czy nie za niski), w środę powtarzam betę. Wizyta u ginekologa- 7.10
Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuki❤️❤️

Załączniki

• 6C80ADAB-B347-4E3B-B020-A5779B622C6A.png
    6C80ADAB-B347-4E3B-B020-A5779B622C6A.png
    837,2 KB · Wyświetleń: 121
Ja dalej przed testem, jak ostatnia twarda jeszcze nie robiłam :)
Objawy dość szybko mi się pojawiły - i są identyczne jak w poprzedniej gdy był tylko pusty pęcherzyk, dlatego jestem prawie pewna, jednak wolę testować po terminie @. Zmulenie przyszło najpóźniej, dopiero 3 dzień jak odczuwam. I też czasem właśnie dochodzi żołądek, coś pod zgagę
Czekamy na pozytyw🥰😁 ja nie mam zgagi. Jeszcze wczoraj zaobserwowałam ze jak zjadłam cos to przestało boleć. Nie wiem, zobaczymy, na razie dzis ide na krzywa cukrową i inne badania. Trzymajcie kciuki zebym wypiła ta glukoze bleeee🤣

To i ja już chyba mogę się przyłączyć ;) to moja 2 ciąża. Okres powinien być 30.09 imam nadzieję że nie przyjdzie. 25.09 wyszedł mi już test (poniżej). W poniedziałek beta 840, progesteron 15,85 (nie wiem czy nie za niski), w środę powtarzam betę. Wizyta u ginekologa- 7.10
Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuki[emoji3590][emoji3590]
Piękne kreski!! Gratulacje [emoji256] Co to za test?
Myślę, że warto przedzwonić do gina jeśli chodzi o ten progesteron.

Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuki❤❤
Woow jaka piekna beta i kreseczka :) Gratulacje :)

Piękne kreski!! Gratulacje [emoji256] Co to za test?
Myślę, że warto przedzwonić do gina jeśli chodzi o ten progesteron.

Test mąż kupił w aptece, nie pamietam jaki bo wywaliłam opakowanie....kilka dni temu robiłam też test clearblue, który pokazał 2-3, czyli wg instrukcji 4-5 tydzień ciąży.

Czuję się okropnie- w nocy budzi mnie ból piersi, z samego rana potworne mdłości i biegunka (w pierwszej ciąży też miałam problemy z biegunkami🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️)

Nie wiem co dalej robić...pracuję w przedszkolu, mam 6 latki, grupa 25 osób a ja ciągle się skupiam żeby nie zwymiotować. Do tego nie miałam żadnej choroby zakaźnej (ospa, różyczka, itp). Nie wiem czy rozmawiać teraz z dyrektorką, czy jednak poczekać do 7.10 😒😒

Załączniki

• A64B8157-4516-4B49-A7F4-40FBD73A24E4.jpeg
    A64B8157-4516-4B49-A7F4-40FBD73A24E4.jpeg
    782 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Test mąż kupił w aptece, nie pamietam jaki bo wywaliłam opakowanie....kilka dni temu robiłam też test clearblue, który pokazał 2-3, czyli wg instrukcji 4-5 tydzień ciąży.

Czuję się okropnie- w nocy budzi mnie ból piersi, z samego rana potworne mdłości i biegunka (w pierwszej ciąży też miałam problemy z biegunkami🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️)

Nie wiem co dalej robić...pracuję w przedszkolu, mam 6 latki, grupa 25 osób a ja ciągle się skupiam żeby nie zwymiotować. Do tego nie miałam żadnej choroby zakaźnej (ospa, różyczka, itp). Nie wiem czy rozmawiać teraz z dyrektorką, czy jednak poczekać do 7.10 😒😒
Mysle ze nie ma co ryzykowac. Pomysl sobie ze teraz bedziesz miala kwarantanne. Ani wizyty kontrolnej ani nic w tych rzeczy.

Do góry