reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Ja moją układam po jedzeniu na boku ale ona tak nie lubi i się przekręca na plecki. Tak więc siedzę i patrzę czy nic z buzi nie leci.
U nas pupa już była odparzona i czytałam o kremach pod pieluszkę ale nic się nie dowiedziałam. Pomogło wietrzenie i kremowanie bambino ochronny/kojący (albo samo przeszło ?)

Bepanthen podobno super na skórę czyli pewnie na całą skórę jest dobry :-)

Jestem zaskoczona ilością wiedzy jaką trzeba pochłonąć przy takim maluchu. Wcale nie prawda że tylko potrzebują jeść, mieć sucho i spać. Toż to doktorat można zrobić z kremów, plamek na skórze, dlaczego nie chce spać itp.
o_O
Kinia no własnie jak wspominałam przed chwila bephanten nie jest na całą skórę tylko pod pieluszkę i to dla starszych ;), co prawda to opinia położnej.. ale zaufałam kupiłam rozowy linomag i luszczaca skóra już znika i o
Odparzeń jeszcze nie miał.
I masz rację przy takim małym człowieku trzeba tyyyyle wiedzieć.
My się smiejemy, że przy 3 to juz wiedza powinna być mega... a co na pierwszej wizycie połozna nas ochrzaniła, że nie mam kremu do ciała, że źle karmiłam itp. Ale już jest ok :)

reklama
Porażka dziewczyny , wczoraj robiłam krzywą... byłam juz przed 8 w laboratorium.. pelno ludzi czas leciał . W końcu po 8 mi zrobiła laboratorium do 11 no ok sprawdzila mi pierw czy może mi podać glukoze pptem pobrala mi krew. Wypilam i za godzinę kolejne pobranie no ok powinnam je mieć o 9.55 byla też dziewczyna co robiła jej krzywa i woła ją na pobranie jej pobrala mi nie ... To czekam A czas leci już było dawno po godzinie... Nie wspomnę że babka która pobiera jednocześnie wypełniła dokumenty z danymi ludzi którzy przyszli na badania itd . Nie mogła mi krwi pobrać jestem cała pokuta wyjątkowo tak jak mnj3 to nie boli tak bolało w sumie zamiast pobrać mi krew po godzinie pobrala dokładnie o 10.20 bodajże... Więc nieźle bo sobie poszła... A wynik po 2 godzinach pobrala mi o 11.00 więc po 40 minutach... Więc jeszcze lepiej .. jestem taka zła. Jutro mam diabetologa i powiem jej co było z moim badaniem i tym sposobem wynik po 2 godzinach mam przekroczony... będę musiała zrobić jeszcze raz bo dla mnie to badanie nie jest wiarygodne... bo jej się spieszyło bo o 11 zamyka... nigdy więcej tam nie pójdę tylko stres ból i nerwy :/

Porażka dziewczyny , wczoraj robiłam krzywą... byłam juz przed 8 w laboratorium.. pelno ludzi czas leciał . W końcu po 8 mi zrobiła laboratorium do 11 no ok sprawdzila mi pierw czy może mi podać glukoze pptem pobrala mi krew. Wypilam i za godzinę kolejne pobranie no ok powinnam je mieć o 9.55 byla też dziewczyna co robiła jej krzywa i woła ją na pobranie jej pobrala mi nie ... To czekam A czas leci już było dawno po godzinie... Nie wspomnę że babka która pobiera jednocześnie wypełniła dokumenty z danymi ludzi którzy przyszli na badania itd . Nie mogła mi krwi pobrać jestem cała pokuta wyjątkowo tak jak mnj3 to nie boli tak bolało w sumie zamiast pobrać mi krew po godzinie pobrala dokładnie o 10.20 bodajże... Więc nieźle bo sobie poszła... A wynik po 2 godzinach pobrala mi o 11.00 więc po 40 minutach... Więc jeszcze lepiej .. jestem taka zła. Jutro mam diabetologa i powiem jej co było z moim badaniem i tym sposobem wynik po 2 godzinach mam przekroczony... będę musiała zrobić jeszcze raz bo dla mnie to badanie nie jest wiarygodne... bo jej się spieszyło bo o 11 zamyka... nigdy więcej tam nie pójdę tylko stres ból i nerwy :/
Bidulko :(. A to już u Ciebie minęło 7 tyg? Mi mówiła, żebym nawet w 8 tyg tą krzywą zrobiła. Jak mierzę glukometrem to nadal na czczo mam wysoki... choć nie przekraczam 100. Po jedzeniu jest bardzo ok :). Choć czasem zapominam zmierzyć 😱.

Bidulko :(. A to już u Ciebie minęło 7 tyg? Mi mówiła, żebym nawet w 8 tyg tą krzywą zrobiła. Jak mierzę glukometrem to nadal na czczo mam wysoki... choć nie przekraczam 100. Po jedzeniu jest bardzo ok :). Choć czasem zapominam zmierzyć 😱.
W sumie minęło 4 tygodnie i dziwne że tak szybko mam zrobić.. no cóż pogadam z nią o tym jutro

W sumie minęło 4 tygodnie i dziwne że tak szybko mam zrobić.. no cóż pogadam z nią o tym jutro
Zapytaj... bo mi moja kazała badać przez tydzień mierzyć glukometrem jeśli wyniki ok to nie mierzę. Ale mam być 6 tyg na diecie cukrzycowej potem tydzień normalnie jem i idę na krzywą. W kazdym badź razie od porodu nie mam insuliny. A Ty jesteś na diecie cukrzycowej?

U nas dziś była pielęgniarka środowiskowa żeby zważyć małego i duże zaskoczenie mały jutro będzie miał 2 tyg jak sie urodził ważył 3576 a dziś już 4100 Śmieje się ze chyba po nocach mój chłopak małego mięsem dokarmia bo tydzień temu ważył 3600.
U mnie tez mały ciagle na cycku wisi bo poje 5 min i zasypia, ale staram się go budzić i wtedy zmieniam pierś albo go rozbieram a jak widzę ze opróżnił już piersi to daje smoczka którego trzyma może minutę i wypluwa. Raz mieliśmy odparzenie posmarowałam sudocremem i przeszło 🙂🙂

Dzień dobry Mamusie :)
Jak Wam nocka minęła ;). Ja chyba muszę się w końcu pójśc spać o 22 ;), bo kurde siedzę do późna , a potem jestem nieprzytomna. Młody w nocy jest super bo je 3 razy czyli co jakieś 2,5h lub 3 h. Wstajemy po 7 ;), z dziewczynami już po 6 byłam na nogach. Wczoraj był dzień jedzenia i kup 😂, w sumie dziś też ;). Była położna i mówi, że pięknie przybiera dziś ma 3250 g, także mój krasnoludek jest ;) i chodzi w rozmiarze 50-56 😱.
A nie pokazałam jeszcze mojego cuda ;), czekałam oczywiście, aż zrobimy sesje. Nie był wymarzonym modelem, bo spać nie chciał, ale na szczęście cosik się udało pstryknać ;).

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny🙂 w końcu tu zaglądam po baaaardzo długiej przerwie, ale doszłam już prawie do siebie i jestem na siłach w miarę😉 gratulacje dla wszytskich z Was😊😊😊
@Lil12 jakbym czytała o sobie, u nas tak samo wygląda karmienie a mała smoczka za nic nie chce, mam problem żeby wyjść na spacer bo po kilku minutach w wózku jest płacz a smoka nie weźmie, mam wrażenie że je cały dzień bo poje 3 mii zasypaia a za chwilę budzi się i na nowo... Nie wiem co z tym zrobić i jak długo to potrwa
Poza tym mam mały problem bo mam cały czas zdrętwiałe dwa palce u prawej ręki praktycznie cały czas już po porodzie, myślałam że przejdzie ale chyba niekoniecznie....

Do góry