reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

@Nerwicówka35
U mnie wszystko w kratkę. Jednego dnia pobudka o 5 rano, wstaję bo wszystko mnie boli, o 8 już totalne zmęczenie i brak energii, o 21 zasypiam po raczej kiepskim dniu. Za to kolejnego dnia budzę się o 8 pełna energii i nic mi nie dokucza. Mogę wszystko. Tak bym chciała zawsze. Ale jak to zrobić🤷
Piję ostatnio sok z kiszonych buraków aby poprawić wyniki krwi, ale działa też super na przemianę materii. Polecam👍
@loovee
Nie kupowałam jeszcze żadnego aspiratora tylko wodę morską do nawilżania i oczyszczania noska. Aspirator kupię jak będzie potrzeba
@martyna4641
KTG robi się zwykle koło 38 tygodnia. U nas wykonują je też położne przy szkole rodzenia. Trzeba tylko wyrazić taką chęć. Umawiają pojedynczo na konkretną godzinę.

reklama
Hej dziewczyny jestem nowa, termin mam na 23.06, dziewczynka :) Chciałam was zapytać, czy może któraś z was kupiła dla swojego dziecka aspirator elektryczny do noska. Możecie mi jakiś polecić?
Ja nie znalazłam elektrycznego z dobrymi opiniami i zdecydowałam się na Katarek Travel - mozna go podpiąć zarówno pod odkurzacz jak i ciągnąć własnymi siłami :)

@loovee witaj:). Termin masz podobny do mnie ;). Polecam katarek do odkurzacza jak @Skilly piszę można też go ustnie, ale przez najbliższe kilka tyg nie jest on potrzebny. A skąd jesteś? Imię wybrane?
@Lil12 nie łap dołów. Końcówka najgorsza, ale wszystko skończy się dobrze. A dobrze wyczytałam, że jest mała zła wiadomość?
@martyna4641 zwykle ktg powinno być od 34-36 tyg, ale jak coś po drodze jest nie tak i inne dolegliwości kobietki mają to jest wcześniej.

Ja wróciłam z wizyty I na szczęście te nieszczęsne wymazy mam za sobą;). Szyjka się skróciła, ale jest zamknięta i mówił mi ok :), dalej leżymy i luteina. Prawdopodobnie urodzę wcześniej ;). Będę robić wszystko by był po 21 czerwca, bo chce żeby był spod znaku raka ;). Malutki głowa w dół i tak jak mówiłyście panikowałam. Waży 2.5 kg i to takie mniej więcej bo to zależne od dokladnosci w pomiarach główki, brzuszka i kości udowej .
Jestem po ktg :), kolejną wizytę chcieli mi dać za tydzień... Ale wyprosiłam Panią Małgosie, że za 2 tyg. A potem już co tydzień łolaboga :). Rodzinne są :), także jestem dobrej myśli na chwilę obecną.

Dziś zachciało mi się kopytek :D więc się trochę narobiłam 😋
@martyna4641 witaj :) mi będą robić ktg za tydzień ,czyli w 38 tc . Myślę ,że to chyba zależy od lekarza ,wykonuje się je chyba od 25 tc ,no i oczywiście jeśli wszystko jest dobrze to tylko wtedy gdy trzeba.

@sariska moje dziecię dziś ma tryb marudzenia "wszystko na NIE" niezdecydowanie i ogólny brak wszystkiego . Apogeum dziś ma . Raz chce coś za chwile tego nie chce ,za chwile znowu chce i nie chce . Później marudziła że nie chce leków a jak poszłyśmy na spacer to po wyjściu jakies 5 minut marudziła ,że ją nóżki bolą ,że jej się nudzi. Nic i nikt nie jest w stanie jej dziś zadowolić . A ja ... za chwilę wybuchnę i wtedy będzie armagedon ⚡⚡

Jezu dziewczyny jak sobie pomyślę że 25.05 tuż tuż to mnie mrozi . Mam tylko nadzieje ,że uda mi się jakoś przed tym czasem zrobić wszystko by poród zaczął się samoistnie 🙏

@loovee witaj:). Termin masz podobny do mnie ;). Polecam katarek do odkurzacza jak @Skilly piszę można też go ustnie, ale przez najbliższe kilka tyg nie jest on potrzebny. A skąd jesteś? Imię wybrane?
@Lil12 nie łap dołów. Końcówka najgorsza, ale wszystko skończy się dobrze. A dobrze wyczytałam, że jest mała zła wiadomość?
@martyna4641 zwykle ktg powinno być od 34-36 tyg, ale jak coś po drodze jest nie tak i inne dolegliwości kobietki mają to jest wcześniej.

Ja wróciłam z wizyty I na szczęście te nieszczęsne wymazy mam za sobą;). Szyjka się skróciła, ale jest zamknięta i mówił mi ok :), dalej leżymy i luteina. Prawdopodobnie urodzę wcześniej ;). Będę robić wszystko by był po 21 czerwca, bo chce żeby był spod znaku raka ;). Malutki głowa w dół i tak jak mówiłyście panikowałam. Waży 2.5 kg i to takie mniej więcej bo to zależne od dokladnosci w pomiarach główki, brzuszka i kości udowej .
Jestem po ktg :), kolejną wizytę chcieli mi dać za tydzień... Ale wyprosiłam Panią Małgosie, że za 2 tyg. A potem już co tydzień łolaboga :). Rodzinne są :), także jestem dobrej myśli na chwilę obecną.
No właśnie tak jak pisałam - własnymi siłami tzn. usta - stąd 'travel' :)

Imie wybrane od połowy grudnia kiedy to okazało się, że dziewczynka, ale żeby mieć pewność to muszę ja najpierw zobaczyć, bo nie wiadomo czy będzie pasowało [emoji23]

Szczecin, tak jak @Doriis.

Tego jeszcze nie słyszałam, żeby chcieć porodu w okresie 'panowania' jakiegoś znaku zodiaku [emoji23] ale może i racja - mój tata i szwagier urodzili się właśnie 21.06. czyli bliźniaki i straszne z nich ancymony...[emoji83][emoji83]

No właśnie tak jak pisałam - własnymi siłami tzn. usta - stąd 'travel' :)

Imie wybrane od połowy grudnia kiedy to okazało się, że dziewczynka, ale żeby mieć pewność to muszę ja najpierw zobaczyć, bo nie wiadomo czy będzie pasowało [emoji23]

Szczecin, tak jak @Doriis.

Tego jeszcze nie słyszałam, żeby chcieć porodu w okresie 'panowania' jakiegoś znaku zodiaku [emoji23] ale może i racja - mój tata i szwagier urodzili się właśnie 21.06. czyli bliźniaki i straszne z nich ancymony...[emoji83][emoji83]
Wszystkie bliźnięta które znam mają straszną osobowośc. Przeważa mnie to ale mój Mikołaj zapewne też będzie bliźniak

Wszystkie bliźnięta które znam mają straszną osobowośc. Przeważa mnie to ale mój Mikołaj zapewne też będzie bliźniak
Nieee ja was proszę. Mój brat jest bliźniak i jest straszny 🙈 ale za to znam innych bliźniaków z pierwszej dekady i są spoko . Chyba zależy wszystko od dekady znaku :) także jest szansa że nie będzie tak źle 😂😂

Nieee ja was proszę. Mój brat jest bliźniak i jest straszny 🙈 ale za to znam innych bliźniaków z pierwszej dekady i są spoko . Chyba zależy wszystko od dekady znaku :) także jest szansa że nie będzie tak źle 😂😂
znam i z pierwszej dekady i nie wyobrażam sobie by mój syn był podobny. Raczej szanse nikłe bym dała rade w byka urodzić.

reklama
Eee.. to chyba nie tak... Znam wiele osób z pod znaku bliźniąt. Każdy inny 🙃🙂 od oazy spokoju🌄 po wulkan energii🌋 Sama jestem ciekawa co mi się trafi😁

Do góry