reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Ja mam termin na połowę czerwca też zaczęłam robić wyprawkę. Wizytę mam na 2 kwietnia od wczoraj dokucza mi ból kręgosłupa masakra. Dzwoniłam dziś do lekarza położna poradziła wziąć nospe lub paracetamol i ułożyć się na dywanie z uniesionymi nogami. Myślałam że nie wstanę. Narazie wzięłam nospe ale bez zmian. A z tym koronawirusem to masakra. Chciałabym rodzic w Piasecznie ale nie wiem jak to będzie.

Nerwicówka ja wcześniej miałam xlandera x- move i teraz też takie będę mieć. Fotelik na bank maxi cosi .
Jeśli chodzi o tetry to są też miłe. Te co kupiłam teraz są bardzo ok, muślin bawełniany jest też bardzo miły w dotyku. Bambusowe wiadomo, że najlepsze ale przy tym bardzo drogie także ja zainwestowałam w kocyki bambusowe..
Z muślinu mam kokon, i podusie z kocykiem, z bambusa też poduche i kocyk.
No i jak mówiłam jeszcze muślinowe pieluchy,, do tych co mam.
Ja przy tych moich ciągłych niespodziankach też wolałam mieć wcześniej naszykowane, bo wiem co chcę ;). Mój mężu raczej przyjmuje wszystko do wiadomości :).
Jeśli chodzi o szkoły rodzenia to wierzcie mi ... nie są one aż tak potrzebne. W chwili porodu nasz organizm działa instynktownie i wiemy co robić. Do tego fajną położna i poród jak z bajki. Nie pisze o komplikacjach, bo żadnej z nas tego nie życzę. A opieka nad noworodkiem to też nic strasznego. Więc się nie martwcie dacie radę:).
I to nie jest tak, że nie panikuję, pewnie, że się martwię całą sytuacją... tym co czas przyniesie i czy nie złapiemy wirusa..... A jeśli tak jakie będą jego konsekwencje...
Gdzie kupowałaś wszystko? :)

Załączniki

• IMG-20200314-WA0000.jpg
    IMG-20200314-WA0000.jpg
    381,2 KB · Wyświetleń: 64
Porody ani odwiedziny i podejrzewam że tak będzie jeszcze przez długi czas
Ja dziś na IP byłam w tym szpitalu w którym będę rodzić. Faktycznie odwiedziny zabronione, ale jeśli chodzi o poród 1 osoba może towarzyszyć. Więc jeśli uda się opanować korona to może tatusiów nam wpuszczą, bo szczerze nie wyobrażam sobie, że miałoby to nie być zwłaszcza, że przy wcześniejszych był :).

Ja dziś na IP byłam w tym szpitalu w którym będę rodzić. Faktycznie odwiedziny zabronione, ale jeśli chodzi o poród 1 osoba może towarzyszyć. Więc jeśli uda się opanować korona to może tatusiów nam wpuszczą, bo szczerze nie wyobrażam sobie, że miałoby to nie być zwłaszcza, że przy wcześniejszych był :).
No to zazdroszczę Ci :) U mnie w szpitalu nie ma takiej opcji, ale już jakoś to przetrawiłam w sobie i nastawiam się zadaniowo do porodu 🙈

Hej
Martynko ja wszystko sama uszyłam. Materiały zamawiałam na otula.pl i na mikofabrics(ale tam tylko wafel lniany ). I taki troszkę cieplejsze kocyk dla niego zrobiłam :).
Ale ładnie to wygląda 😁 bo ja już mam taki dylemat czy kupować kołdrę i poduszke na początek 😂 czy z tym się wstrzymać i już nie wiem w końcu co kupić do tego łóżeczka 😂 jakbym rodziła w zimę to chyba byłoby mi łatwiej

reklama
Ale ładnie to wygląda 😁 bo ja już mam taki dylemat czy kupować kołdrę i poduszke na początek 😂 czy z tym się wstrzymać i już nie wiem w końcu co kupić do tego łóżeczka 😂 jakbym rodziła w zimę to chyba byłoby mi łatwiej
Podpowiem Ci tylko tyle, że na początku głównie malucha wkładasz w rożek on starcza mniej więcej do 3-4 miesiąca... poduszek się nie używa...chyba że takich płaskich i bezpiecznych.
I kocyki bawełniane, lekkie wystarczą na początek bo to wakacje będą i pewnie mocno ciepłe dni... Także głównie bodziaki i pajac na wieczór. Jak przyjdzie jesień to kupisz sobie coś cieplejszego. I kocyki na początek rozmiar 80x80 są ok , większe rozmiary na później.

Do góry