reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

U mnie +1kg i mały brzuszek. To pewnie głównie kwestia budowy ciała 😉 jestem drobna. Za to partner marudzi że mam za mały brzuch- to ciekawe skąd ma taką wiedzę, bo to pierwsza ciąża 🙈 i męczy jedzeniem heh
Oj jak ja lubię być teraz męczona jedzeniem. Apetyt miewam jak rosły mezczyzna i muszę się stopować. Małe porcje a często i popijane woda, choć kosztuje mnie to wiele trudu :D

reklama
Niech te wyniki w końcu przyjdą, bo spędza mi to sen z powiek.
Waga na minusie spowodowana mdłościami, czy tak po prostu? Jestem aż zaskoczona jak różnie u każdej z nas to przebiega :)
Niech te wyniki w końcu przyjdą, bo spędza mi to sen z powiek.
Waga na minusie spowodowana mdłościami, czy tak po prostu? Jestem aż zaskoczona jak różnie u każdej z nas to przebiega :)
Nie, ani razu do tej pory nie wymiotowalam, nie odczulam żadnych "odchylen" od normy 😊

Ja mam dziś 20+0 u brzuch również mam ogromny a na wadze +0.5
Ja mam ogromny brzuch, chociaż na razie nie przytylam nic. Dzisiaj 19+0 i już od killu tyg chodze w legginsach ciążowych :)
Ale myślę, że to wszystko indywidualna sprawa i może ci nagle wystrzelic piłka a może jeszcze długo będziesz miała malutki :) Ja bym wolała mieć mniejszy bo już mi przeszkdza a gdzie tu dalej[emoji85]

Kobietki jutro wyskoczy mi 19 tc, dwa tygodnie temu byłam u swojego gin i od badań prenatalnych zlecił mi teraz z badań morfologię i mocz, ogólnie z ciążą wszystko wporzadku, ale rozmawiałam z innymi dziewczynami co chodzily do niego i stwierdziły że daje bardzo mało badań :-( na zmianę lekarza niestety nie mogę liczyć muszę skończyć u niego. Powiedzcie mi jakie wy wyniki miałyście robione po prenatalnych? Czy mocz i morfologia jest wystarczająca?

Kobietki jutro wyskoczy mi 19 tc, dwa tygodnie temu byłam u swojego gin i od badań prenatalnych zlecił mi teraz z badań morfologię i mocz, ogólnie z ciążą wszystko wporzadku, ale rozmawiałam z innymi dziewczynami co chodzily do niego i stwierdziły że daje bardzo mało badań :-( na zmianę lekarza niestety nie mogę liczyć muszę skończyć u niego. Powiedzcie mi jakie wy wyniki miałyście robione po prenatalnych? Czy mocz i morfologia jest wystarczająca?
Ja mam robione co wizytę morfologie, mocz i teraz 2 raz tsh dla kontroli. A tak to miałam na początku HIV, HCV, tokso, różyczka.

Spokojnie, ja na początku miał bardzo obszerny zestaw badań, teraz co miesiąc tylko morfologia, mocz i glukoza. Między 22-24 tyg mam tylko dodatkowo krzywa zrobić .

A co poza moczem i morfologią chciałabyś jeszcze zbadać? :)
Jak rozumiem ten zestaw badań z toxo, grupą krwi, hiv itd. miałaś już na początku? Tak jak dziewczyny piszą, jeżeli wszystko jest ok to później jeszcze drugi raz grupa krwi jeśli nie masz potwierdzonej i krzywa cukrowa.

Wydaje mi sie, ze ok. Ja mam na kazdej wizycie morfologie i mocz. Na poczatku i na koniec ciazy wiekszy zestaw badan. W trakcie ciazy jeszcze krzywa cukrowa. Ja jeszcze co trymestr powtarzam toxo, ale dlatego ze nie przechodziłam.

Tak tak na początku miałam cały zestaw badań robionych. Uf to uspokoilyscie mnie 😘 dziękuję ☺️ bo dziewczyny z mojego regionu nastraszył że tak mało badań i wg więc zaczęłam się zastanawiać czy to jest standard czy jednak coś jest nie tak

reklama
Tak tak na początku miałam cały zestaw badań robionych. Uf to uspokoilyscie mnie 😘 dziękuję ☺ bo dziewczyny z mojego regionu nastraszył że tak mało badań i wg więc zaczęłam się zastanawiać czy to jest standard czy jednak coś jest nie tak
Jeśli coś sie dzieje, albo chorowalas na coś to jasne, że badań jest więcej ale taki standard to morfo i mocz raz w miesiacu

Do góry