reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Piękne fasolki
Ja już nie mogę się doczekać aż zobaczę moje dwa serduszka :) wizyta 4.11.
U mnie dziś z 5+2. Z objawów w sumie tylko ból piersi i ból brzucha jak za dużo pochodzę. Staram się więc dalej jak najwięcej leżeć.

reklama
Cudo [emoji7]
Jestem już po wizycie :) serduszko jest, dzidzia się rusza, wszystko jest super :) kolejna wizyta 15.11 i już wtedy założymy kartę ciąży. Ale jestem szczęśliwa!!!! Tak bardzo bardzo na to czekałam [emoji3590][emoji3590][emoji3590] wg om i wg USG tak samo 5t6d. Zakochałam się w tej fasolce.

Jestem już po wizycie :) serduszko jest, dzidzia się rusza, wszystko jest super :) kolejna wizyta 15.11 i już wtedy założymy kartę ciąży. Ale jestem szczęśliwa!!!! Tak bardzo bardzo na to czekałam [emoji3590][emoji3590][emoji3590] wg om i wg USG tak samo 5t6d. Zakochałam się w tej fasolce.
Super, gratuluję [emoji3059] a czemu Ci jeszcze nie założyła karty ciąży? Ja mam od 5tc

Hej dziewczyny. Ja natomiast śpię wyśmienicie. Czasami tylko przyśni mi się jakiś koszmar. Za to mam okropne mdłości, bóle i zawroty głowy. Miałam zamiar pracować tak jak w pierwszej ciąży jakoś do 20 tygodnia. Ale kierownik ostatnio wziął mnie na rozmowę że wolałby żebym poszła na zwolnienie wcześniej bo czwarty kwartał to nie jest dobry czas dla kobiety w ciąży w mojej pracy (pracuje w znanej sieci ze sprzętem rtv i agd). Także ja już na zwolnieniu ale to w sumie dobrze bo czuje się fatalnie. Zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Ciekawe jak to się ma do płci dziecka. Słyszałam że jak dziewczynka to kobieta gorzej się czuje niż przy chłopcu. Co o tym myślicie? Jak wasze odczucia?

No to u mnie się nie zgadza. 1 ciąża wymiotowałam do 7 miesiąca ciąży i mam syna, druga ciąża bez wymiotów z bardzo dobrym samopoczuciem i corka, a teraz jest ani nie tak jak w pierwszej ani jak w drugiej, ale tez człowiek starszy to może objawy inne[emoji846]

Ja lubie czas 6-7 miesiąc kiedy czujesz sie świetnie, w miare normalnie spisz, brzuch nie jest mega wielki wiec jestes w stanie założyć skarpetki i nie czujesz tych "porannych mdłości" i wymiotów ktore trwają caly dzien

W tamtej ciąży od drugiego trymestru do porodu miałam super. Dobrze się czułam, i jakoś tak chęci miałam i akurat zaczynała się wiosna może tez dlatego- zupełnie zapomniałam o tym pierwszym trymestrze- a teraz przyszedł i chandra jesienna i ciagle jak butem w twarz

Hej

Ja nie nadążam za Wami. Jakoś ostatnio ze wszystkim jestem w tyle.
Umówiłam się z lekarzem na 18.11 na zwolnienie także narazie siedzę sobie na urlopie jeszcze.

Ciśnienie mam 100/60 ktoś się zna ? Bo nie wiek czy to nie od tego jestem taka noe do życia :(

Ja nie mogę z tych początkowych usg ja na wszystkich forach widzę smoki :p
Raz zobaczyłam u koleżanki usg 3D z jakiś początków ciąży i się przeraziłam i sama takich nie robiłam.
Wiem wiem jestem jakaś dziwna
Ja widzę dinozaury ;) dlatego odkąd dowiedzieliśmy się o ciąży mówimy na dziecko w brzuszku Dino/Dinuś ;).

reklama
Ja też widzę dinozaury i to dwa. Syn jest wielbicielem Dino więc dzidzie bardzo mu się w tym tyg podobają co do spania, ja nie mogę sobie miejsca znaleźć, pol nocy chodzę bez sensu.
Oglądam wózki dla bliźniakow, jejuuu jakie drogie i brzydkie :(

Do góry