reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

O tej godzinie byłam w pracy ;) , nie wiem czy będziesz pamiętać skoro minęło sporo czasu , ale czy do wymiany prawka bylo potrzebne orzeczenie lekarskie i czy pamiętasz czy je miałaś w domu ?.bo ja nie mogę za żadne skarby tego znaleźć ;/ przeszukalam wszystkie papiery i nie mogę sobie przypomnieć czy to w ogóle dostałam czy była tylko jedna wersja dla właściciela autoszkoly ( on zanosił dokumenty) nie wiem jak to interpretować czy te orzeczenia musi mieć każdy czy tylko ten któremu np prawko traci ważność i badania również ? Ja pamiętam że nie miałam żadnego terminu następnych badań bo wyszły bardzo dobre i dostałam je powiedzmy na stałe , ale przepisy są takie że prawko teraz i tak trzeba wymieniać a ja gdybym nie zmieniła nazwiska to moje prawko traci ważność za 13,5 roku i nie wiem czy mam szukać dalej tej kartki w domu czy to w ogóle nie potrzebne bo badania są tyle samo ważne ile prawko??? Czyli w moim przypadku 13,5 roku jeszcze ?Do wydziału komunikacji mam kawałek a dodzwonić się do nich ciezko

To czym się zajmujesz, ze tak późno w pracy?

reklama
Hej dziewczyny kiedy mialyscie miesiączkę? Ja miałam 20.08 i próbuje sie dobić żeby umówić się do ginekologa , jeszcze nie wiem czy wszystko się uda i czy będę bardziej mama majowa czy czerwcowa , ale ciekawi mnie kiedy mialyscie ostatnia miesiączkę i jaki wam wychodzi termin
Jedna z metod to do OM dodajemy 7 dni i odejmujemy 3 miesiące. Czyli OM 20 sierpnia, to data porodu 27 maja. Ale najdokladniejsza wychodzi data z pierwszego usg, takiego wykonanego ok 8,9 tydzień. Z tych parametrów wielkości zarodka określa się najdokładniej. Powodzenia i gratuluję.... :)

Mi tez sie wydaje, ze żadne orzeczenie nie jest potrzebne, zmieniałam prawo jazdy rok temu, jak również wyszłam za maz.
Roza, powodzenia. Pierwszy raz sprawdzasz?
Ja ide znowu w sobote sprawdzić :)

Przyjmuje bez bety, ale dla mnie to jest po prostu uspokojenie.. z tym, ze ja zrobię dwa razy, zeby sprawdzić czy prawidlowo przyrasta, bo pojedyncza jednostka nic nie daje

reklama
To chyba na NFZ maja takie wymogi bo prywatni lekarze to nic nie wymagają :D ja się chyba nie doczekam tej środy :D macie w planach iść na zwolnienie chorobowe ? Czy będziecie pracować ?

Do góry