reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam takich boli. Dlatego się zdziwiłam. Jedynie takie jak na miesiączkę, ale słyszałam, ze takie są normalne.

U nas dziś piękna pogoda, 22 stopnie. Córcia ze szkoły wróciła i zasnęła, kończy antybiotyk i jeszcze słaba, ale weekend zapowiada się miło.

Obserwuj te bóle, może weź nospe i zobacz czy przejdzie :)

reklama
W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam takich boli. Dlatego się zdziwiłam. Jedynie takie jak na miesiączkę, ale słyszałam, ze takie są normalne.

U nas dziś piękna pogoda, 22 stopnie. Córcia ze szkoły wróciła i zasnęła, kończy antybiotyk i jeszcze słaba, ale weekend zapowiada się miło.

Obserwuj te bóle, może weź nospe i zobacz czy przejdzie :)
Ja właśnie nie pamiętam ostatnich tyg pierwszej ciazy bo byłam na pograniczu swiadomosci i teraz to wszystko takie nowe i lekko mnie martwi

Ja biorę jedną do samego porodu, którą i tak wrzucę bo będzie zajechana "po wszystkim" jeśli będzie SN i drugą do noszenia po prostu, do karmienia. Jeśli będzie potrzeba więcej dni być w szpitalu, oby nie oczywiście, to mąż mi coś dowiezie.

A co do skurczy, ja też Dziewczyny odczuwam różne spięcia, klucia, rozpierania na dole. W pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam... Oby do 36 skończonego i później niech się dzieje wola nieba.
Chociaż mi to się wydaje że do 40tc będę takie cuda czuć a i tak samo się nie zacznie ehhhhh, przeświadczenie z poprzedniego razu. Jak ja bym chciała żeby wszystko się zaczęło samo i normalnie i jeszcze do tego 38tc :D jaki kuźwa koncert życzeń :D

Właśnie ile koszul bierzecie? Ze 3 wystarcza? Najpierw to i tak ta szpitalna dostanę, a później w razie zabrudzeń to jakieś ciemne muszę mieć. Właśnie mam to na liście swojej.

@Nataśka wiesz, usg podaje orientacyjna wagę, moja w 37 tyg miała 2900g a prognozowali 2500. U mnie wagi teraz nie sprawdzali, tutaj jest zasada jak najmniejszej ingerencji w ciążę, ma być naturalnie, co jest chore, bo idą kobiety rodzić naturalnie a co jeśli dziecko ma powyżej 4 kg? Niech się meczy, wrr.

Dziś mam bardzo zły dzień, nie wiem czy to hormony szaleją czy co, ale moja frustracja sięga zenitu. I chyba miałam skurcze w pracy bo strasznie napięty brzuch i bolało. Może to te o których pisaliście wcześniej.
Ja póki co biorę 2 chyba powinno wystarczyć, najwyżej mi mąż dowiedzie. Jeżeli chodzi o wagę, to akurat wierzę, że tak jest mój gin ma bardzo dobry sprzęt, przy poprzednich ciazach mi się nie pomylił, także wiem, że faktycznie tak jest, jedynie to się zdziwiłam, że kazał przyjść dopiero za 3 tyg. Bo w sumie mała od ostatniego razu nie przybrała normy... Więc mam nadzieję, że nie ma jakieś hipotrofii... A co do nerwów to uspokoj się, wycisza bo szkoda energii... Ja to znowu od kilku dni non stop jestem śpiąca.. Wrr

No wyglada jakbys skurcze opisywala...
Ja biorę 2 koszule po pierwszym porodzie spokojnie wystarczyło...za tydzien ma wizyte i wtedy moze torbę spakuje...jak się dowiem jak tam sytuacja wygalda..
Co do samopoczucia pogoda mnie wykańcza..chcialabym z synkiem jakos fajnie aktywnie spędzić ostatnie tyg we 2 ale się nie da....
Ja od wczoraj czuje silniejsze skurcze i Zaczął mi dokuczac ból podbrzusza i dziwne parcie na 2... W samochodzie zlapalo mnie tak jakby kłucie w tamtych okolicach...dziwne...
A który to tydzień u Ciebie?

A co do skurczy, ja też Dziewczyny odczuwam różne spięcia, klucia, rozpierania na dole. W pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam... Oby do 36 skończonego i później niech się dzieje wola nieba.
Chociaż mi to się wydaje że do 40tc będę takie cuda czuć a i tak samo się nie zacznie ehhhhh, przeświadczenie z poprzedniego razu. Jak ja bym chciała żeby wszystko się zaczęło samo i normalnie i jeszcze do tego 38tc :D jaki kuźwa koncert życzeń :D
Haha a to nie koncert życzeń :D ale życzę Ci aby się spełniło :)

To my prawie identycznie mamy termin, ja 34+4 dziś :)

Ja wiem, że się denerwować nie można, ale wczoraj chyba był ten dzień gdzie musiałam się wypłakać, emocje z kilku tygodni się skumulowały, a ze ja należę do płaczek to jak zaczęłam to skończyć nie moglam :D

A bierzecie przez całą ciążę kwas foliowy?

@Nataśka a może się pomylił z terminem wizyty, ja bym jednak poszła za 2 tyg żeby sprawdzić wagę. 2 kg to nie aż tak mało, może być tak, że w ostatnich tygodniach masy nabierze.

@Julkova i ja tobie zycze, zeby było tak jak chcesz :) ja już bym chciała wiedzieć na kiedy mam termin i psychicznie się na to przygotować, ale też zorganizować rodzinkę, ale już bliżej niż dalej :))

reklama
Do góry