reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Znalazlam sposob na szybkie pozbycie sie mdłości [emoji1] dorazne bo dorazne ale zawsze cos i ratuje jak np jest sie na srodku sklepu [emoji1] gumy do żucia [emoji14]

Aa no i nie powstrzymalam sie [emoji23][emoji23]
1541244959993.jpg

Załączniki

• 1541244959993.jpg
    1541244959993.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 205
Usg + papa, nad konkretniejszymi badaniami tez sie zastanawiam.

Nad jakimi konkretniejszych? Nifty? Masz jakieś wskazania, czy tak z ciekawości?

Dziewczyny, jeśli chodzi o prenatalne to jak zapatrujecie się na test Pappa? Będziecie robić? Ja będę oczywiście, ale ostatnio miałam ciekawa rozmowę z przyjaciolka( tez w ciąży) na temat testu pappa, który oczywiście nie oddaje realnych szans na urodzenie zdrowego dziecka, i ona nie zrobiła. Powiedziała, ze chore również urodzi i wychowa także nie potrzebuje testu. A wy co sądzicie?

reklama
I słusznie! Ja z kolei od teściowej się nasłuchałam, że na zmianę z moją mamą przyjadą do naszego domu po porodzie żeby pomóc (mieszkamy od siebie 140 km)...
... no ale zaraz zaraz...!! a może my sami chcemy się sprawdzić i wszystkiego nauczyć? Doceniam dobrą wolę (nie wiem jak będę się czuć po porodzie) ale pisanie za mnie scenariusza jest co najmniej nie na miejscu...
Ja pewnie będę miała to samo. Nawet sama pomyślałam żeby w pokoju dziecka było dodatkowe łóżko dla którejś z mam, ale postanowiłam że mogą przyjechać jeśli o to poproszę, a nie na siłę. Najpierw chcemy sami zobaczyć jak to jest. U mnie narazie wie tylko moja mama więc jeszcze deklaracji nie mam i mam nadzieję, że teściowa nie będzie mnie wyprowadzać z równowagi w ciąży, co robić, co jeść jak żyć itd. Niestety ona tak lubi w szczególności zmuszać do jedzenia. Dlatego tesciowie dowiedzą się dopiero w styczniu..

Do góry