reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

W sumie to chyba normalne bo mamy teraz wyższa temperaturę ciała ;) też często mi zimno.. właśnie skończyłam ciepłą (nie za gorącą) kąpiel, polecam [emoji3]
Mi też jest zimno, mam zimne stopy. No i właśnie tęsknię za gorącymi kąpielami. Ostatnio włączam wodę i mierzę temp. i dla mnie 36 stopni to zimna woda, no ale nie można więcej o_O

reklama
Duphaston a ciąża
Progesteron jest hormonem, który odgrywa najważniejszą rolę podczas ciąży. Pomaga utrzymać ciążę w pierwszym jej trymestrze - zanim wytworzy się łożysko. Później, w drugim i trzecim trymestrze, hamuje skurcze macicy, które mogą wywołać przedwczesny poród. Jeśli zatem ilość progesteronu u przyszłej mamy - przede wszystkim do około 18 tygodnia ciąży - jest niewystarczająca, lekarze muszą podnieść poziom tego hormonu i często przepisują duphaston, aby zmniejszyć ryzyko poronienia. I właśnie potwierdzony badaniami niedobór tego hormonu powinien być przesłanką do przepisania leku - lekarz, który go zaleca, powinien mieć pewność, że np. plamienie jest tym spowodowane.
No wlasnie ale ja nie mialam zadnych plamien nic to bylo moje 1 usg i 1 wizyta bez jakichkolwiek badan

reklama
Do góry