reklama
nixie
Fanka BB :)
Też to właśnie przeczytałam na suwaczku! Mój jest aktywny nawet w nocy. Często się rusza. Nie widzę potrzeby.Słuchajcie, jak to jest z tym leczeniem ruchów? Czytałam, że od bodajże 28 tygodnia powinno się liczyć, ale mały jest tak aktywny, że chyba nie muszę? Właściwie on śpi chyba tylko w nocy
olala25
Ruchów powinno być co najmniej 10 w ciągu godziny w okresie aktywności, czyli liczymy do 10 i dalej już nie musimy u mnie też ostatnio jest zdecydowanie więcej
Co do napiętego brzucha, to ja mam od rana dzisiaj twardy, ale to chyba po prostu wzdęcia po świątecznym obżarstwie, wzięłam espumisan i liczę, że przejdzie, bo aż ciężko oddychać dzisiaj było. Miałam też kilka skurczy, ale to inne uczucie, bo ustaje z czasem. @arica, może masz to samo?
Co do napiętego brzucha, to ja mam od rana dzisiaj twardy, ale to chyba po prostu wzdęcia po świątecznym obżarstwie, wzięłam espumisan i liczę, że przejdzie, bo aż ciężko oddychać dzisiaj było. Miałam też kilka skurczy, ale to inne uczucie, bo ustaje z czasem. @arica, może masz to samo?
Nie wiem, w sumie nie objadlam się jakos przez świeta.. A brzuch zaczał mi twardniec jak wrocilam do domu po krzywej cukrowej. Na szczęscie po zazyciu nospy i magnezu brzuch "zmiękł" i odetchnęłam, bo dałam sobie czas do 18 i jakby do tej pory sie nie poprawiło, to nastawiałam się na jazde do szpitala..Ruchów powinno być co najmniej 10 w ciągu godziny w okresie aktywności, czyli liczymy do 10 i dalej już nie musimy u mnie też ostatnio jest zdecydowanie więcej
@arica najważniejsze że już jest ok.
Ja po wizycie. Młoda malutka i drobniutka. Mamy dużą różnicę w wymiarze brzuszka główki bo kości udowej. Głowa i kość wyszła zgodnie z tygodniem który mamy czyli 31 a brzuszek 26... Na kolejnej wizycie jak się nie zmieni to czeka mnie szpital żeby młoda trochę przybrała. Wg obliczeń USG młoda waży 1580g więc nie jakoś dużo.
Ja po wizycie. Młoda malutka i drobniutka. Mamy dużą różnicę w wymiarze brzuszka główki bo kości udowej. Głowa i kość wyszła zgodnie z tygodniem który mamy czyli 31 a brzuszek 26... Na kolejnej wizycie jak się nie zmieni to czeka mnie szpital żeby młoda trochę przybrała. Wg obliczeń USG młoda waży 1580g więc nie jakoś dużo.
Bea.K84
Mój mały w zeszłym tyg wg pomiarów miał 1700g, więc Twoja córeczka wcale nie jest taka mała. Poza tym dziewczynki zazwyczaj są drobniejsze [emoji4] a co do wymiarów poszczególnych części to w III trymestrze w większości się wahają,więc może trzeba przyjąć to na spokojnie. Przy kolejnych badaniach pewnie znowu wyjdzie inaczej. Mój Dawid miał zawsze głowę starsza od reszty i nie była to jakaś nieprawidłowośc. A robisz 3 prenatalne?@arica najważniejsze że już jest ok.
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ania72821
Hej. Ja też dziś po wizycie. Cytologię miałam robiona. Mała ok, leży sobie główka do góry i uciska mi na nerkę i żołądek, więc zgaga mnie męczy straszna, brak oddechu i co chwilę biegam do WC wycisnąć choć troche, żeby nerka przestała bolec. Następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy sprawdzimy ile waży. Morfologia mi trochę spadła ale jeszcze nie jest poniżej normy.
A kiedy powinno się zrobić to III prenatalne ?
Moja też tak się rusza, że w ciągu 2 minut doliczam do 10 ruchów
A kiedy powinno się zrobić to III prenatalne ?
Moja też tak się rusza, że w ciągu 2 minut doliczam do 10 ruchów
Mój mały w zeszłym tyg wg pomiarów miał 1700g, więc Twoja córeczka wcale nie jest taka mała. Poza tym dziewczynki zazwyczaj są drobniejsze [emoji4] a co do wymiarów poszczególnych części to w III trymestrze w większości się wahają,więc może trzeba przyjąć to na spokojnie. Przy kolejnych badaniach pewnie znowu wyjdzie inaczej. Mój Dawid miał zawsze głowę starsza od reszty i nie była to jakaś nieprawidłowośc. A robisz 3 prenatalne?
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam ocenę narządów u dzidziusia, przepływy w pępowinie itd itd tak jak zawsze więc pewnie to jak na dodatkowym prenatalnym więc nigdzie dodatkowo nie idę. Trochę mnie uspokoiłaś z tą wagą. Pierwsza córka ważyła 3920g więc taki maluszek trochę mnie przeraża
reklama
KikaRika
Moderatorka
@Ania72821 3cie prenatalne robi się od 28 do 32 tyg.
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: